London och bo vid paddington

28 sep. 2015 14:08
Visningar: 1614
Vi är 4 vuxna som skall till london över helgen. Flyger till Heatrow och skall bo runt Paddington.. har beställt Oyster card för att komma till hotellet och även resa runt. Rätt eller fel. Vad åker man lättast med då?från Heatrow till Paddington? Vad rekomenderas för besök om man inta varit där på 20 år. ?
Har bokat Thriller annars inget speciellt bestämt.
Tacksam för tips vad göra och vad undvika.

peterbolle
Av Cattta
29 sep. 2015 20:47
Hej, det går ju tunnelbana till London piccadillylinjen, tar 1 tim knappt med oystercard. Ladda inte korten med mer pengar än vad ni kommer att göra åt, för ni har köpt visitors oystercard. Det är alltid bättre att köpa vanliga oystercard på närmaste tunnelbana så att man får tillbaka despositionen och resterande pengar på korten när man åker hem.
Åk ner till Westminister bridge och gå utmed Themsen och se Londoneye.
30 sep. 2015 11:18
Citerat från Peterbolle:
Vi är 4 vuxna som skall till london över helgen. Flyger till Heatrow och skall bo runt Paddington.. har beställt Oyster card för att komma till hotellet och även resa runt. Rätt eller fel. Vad åker man lättast med då?från Heatrow till Paddington? Vad rekomenderas för besök om man inta varit där på 20 år. ?
Har bokat Thriller annars inget speciellt bestämt.
Tacksam för tips vad göra och vad undvika.

peterbolle
Allra snabbast och enklast mellan Heathrow och Paddington är Heathrow Express som har sin egen linje direct till Paddington på 20 minuter men där gäller inte Oyster Card eftersom det inte är med I Transport for London och biljetterna är dyra.

Annars är det som sagt Piccadilly Line in till centrum som Cattta säger men då måste ni byta tunnelbanelinje vid Earls Court eller Gloucester Road om ni vill upp mot stationerna nära Paddington.

Thriller går ju på en teater nära Piccadilly Circus så jag rekommenderar till exempel att ni bokar middag på Veeraswamy om ni känner för att lägga lite pengar på en rolig matupplevelse. Jag har bloggat om den här:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/05/01/veeraswamy/

I närheten (på Air Street) ligger också The Hawksmoor med riktigt god engelsk mat - rostbiff och liknande. Ni är också nära Chinatown så det är ett annat matalternativ med rolig atmosfär - helst då om ni följer asiaterna själva och går till ställen som ser fula och enkla ut snarare än till rena turistfällor med inkastare.

London Eye är ju en nyhet om man inte varit i London på tjugo år. Boka gärna biljett på nätet i förväg för att slippa värsta köerna. Jag trodde det var värsta turistfällan och jodå men det är också fantastiskt framför allt i skymningen.

En och annan marknad? Själv gillar jag Borough Market eftersom jag gillar mat men annars är Spitalfields också trevlig. Har ni några specialintressen? Muséer, gamla pubar...

Undvika...tja, jag säger trängseln på Oxford Street och Madame Tussauds.
30 sep. 2015 12:44
Tack för svaret Barabrittiskt. Gamla pubar är nog ett måste. Tips tack på detta.
peterbolle
30 sep. 2015 14:14
Citerat från Peterbolle:
Tack för svaret Barabrittiskt. Gamla pubar är nog ett måste. Tips tack på detta.
peterbolle
Haha, ja många av mina äldre favoritpubar ger lite utmaning för en weekendresa eftersom de ofta ligger en bit utanför centrum men alla är lätta att ta sig till.

Jag har gästbloggat hos Resia om favoriter längs Themsen.

http://blogg.resia.se/2014/12/01/pubar-langs-themsen/#.VgvQ0qZUCUk

En klassisk gammal pub centralt är den här som dock inte är min favorit men gatuplanet är mysigt.

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/12/18/ye-olde-cheshire-cheese/

Det här är en storfavorit om ni befinner er på strövtåg i Hampstead:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2013/12/03/spaniards-inn-hampstead/

En central favorit med helt egen stil finns i den gamla paketsorteringen på Kings Cross station (enkel att ta sig till från Paddington):

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/03/12/mat-pa-kings-cross/

Här är också en central pub jag inte hunnit skriva om:

http://www.taylor-walker.co.uk/pub/grenadier-belgrave-square/c0800/
1 okt. 2015 11:05
Tack Barabrittiskt. Nu finns det många vattenhål att utforska.
Av Blesi
1 okt. 2015 11:44
Angus Steakhouse som ligger précis mitt emot Paddington station är en höjdare om man gillar kött. Jamie's Italian i Covent Garden är också riktigt bra med snabb service. Om ni inte har bokat hotel så kan jag rekomendera Stylotel som ligger I Sussex Garden 100 meter från Paddington Station. Gillar man att fika är Ca'puccino at Harrods London en 5+ men väldigt dyr, men det är det värt. Om man gillar choklad rekomenderar jag Choccy Woccy Dodah.
16 okt. 2015 10:51
Tänkte sammanställa lite intryck från London.
Hotell: Vi hade bokat Norfolk Plaza Hotel efter rekomendationer från en resebyrå men hotellet var en katastrof. Perfekt för den som gillar små korridorer med ett antal branddörrar och smala trappor. Sängar som fjädrarna stack upp ur sängen. (Inte trevligt att ligga där 3 nätter) Bokade på kvällen om till ett annat hotell i närheten Quality Crown London Hyde Park. Lite dyrare men Väldigt trevligt. Bra frukost, bra rum, mycket bra service,
Annars så testa vi Jump on/Off bussen. Perfekt att få åka runt och se allt. (Bra att biljetten gäller i 24timmar)
Ett antal Pub besök blev det också.
Thriller musicalen Blev en succe.

p
Av Cattta
16 okt. 2015 17:47
Hej,
uppskattar att ni återkoppla vid hemkomsten.
Synd att de flesta hotellen ser ut så i London om de är 3-stjärniga eller mindre och ligger centralt.
Synd också att resebyrån lurade er!