London boende / t or Stansted

4 sep. 2018 11:51
Visningar: 339
Hej!

Nu har vi bokat flyg till London. Det finns ju en uppsjö av hotell. Någon som kan tipsa mej och min son. Vi flyger till Stansted. Hur tar man sej enklast in till centrum.

Tack på förhand
Tina
Av Erik777
4 sep. 2018 12:22
Senast tog vi bussen till Stratford och därifrån tunnelbana till hotellet. Det fungerade väldigt smidigt, skulle dock kanske valt ett hotell i "rätt" del av London nästa gång, alltså i nordöstra delen.
4 sep. 2018 13:07
Tack Erik!
Citerat från Erik777:
Senast tog vi bussen till Stratford och därifrån tunnelbana till hotellet. Det fungerade väldigt smidigt, skulle dock kanske valt ett hotell i "rätt" del av London nästa gång, alltså i nordöstra delen.
Av Jonas73
4 sep. 2018 18:21
Hej,
Ett annat smidigt alternativ är att tåget Stansted Express till Liverpool Street Station och sedan vidare med tunnelbana till hotellet. Tåget brukar vara dyrare än att åka buss men ofta betydlig snabbare i rusningstrafik.

Hälsningar

Jonas.
5 sep. 2018 08:19
Ja det känns nästan som ett enklare alternativ. Du har inget tips på boende?

Tack för svar,
Tina
Citerat från Jonas73:
Hej,
Ett annat smidigt alternativ är att tåget Stansted Express till Liverpool Street Station och sedan vidare med tunnelbana till hotellet. Tåget brukar vara dyrare än att åka buss men ofta betydlig snabbare i rusningstrafik.

Hälsningar

Jonas.
Av Jonas73
5 sep. 2018 18:52
Hej Tina,
Jag har tyvärr inte något bra tips på boende. I London har jag bott på lågpriskedjan Easy Hotel. Det kan vara ett prisvärt alternativ om ni bara letar efter ett enkelt hotell att sova på och ni kan få tag på ett rum till kampanjpris. De har ofta kampanjer med låga grundpriser men t.ex. Wi-FI och annan service som ingår på många andra hotell kostar extra.

Hälsningar
Jonas
7 sep. 2018 14:44
Har hittat ett (dyrt) hotel vid Battersea Park. Är det vettigt avstånd från city? Vi stannar torsdag-söndag. Vilken typ av biljett för metro/bus är smartast att köpa?

TIna
Av Jonas73
8 sep. 2018 11:58 (redigerad)
Hej Tina,
Sevärdheterna i London är utspridda. Nästan oavsett var hotellet ligger behöver man åka en del tåg eller tunnelbana. Från Battersea Park Train Staiton har du bara cirka fem minuters tågresa med Soutern Railway in till Victoria Train Station varifrån ni kan byta till tunnelbana eller promenera till t.ex. Westminister Abby. Om hotellet ligger nära tågstationen Battersea Park tycker jag att hotellet har ett bra läge.

Smidigaste sättet att åka tunnelbana i London är att köpa Oyster Card som man kan fylla på efter behov. Oyster Card gäller även på Southern Railway.

Hälsningar
Jonas

Tillägg
Om ni väjer hotell i Battersea Park är det smidigast att ta buss från Stansted till Victoria Coach Station, gå cirka 10 minuter till Victoria Trainstation och därifrån ta tåget till Battersea Park.
Av Blesi
12 sep. 2018 22:39
Hejan
Jag kan tipsa om Stylotel, som ligger bredvid Paddington station, i Sussex garden, rent och fräsht, med lite udda inredning i plexiglas. Området vid hotellet har flera bra resturanger, och väldigt bra förbindelser med både buss och tunnelbana.
Ta sig från Liverpool street in till London centrum
England Emmamanda, 5 mars 2018
Updaterad av Cattta för 1 år sedan
4
Jag ska åka till London i maj och kommer landa i Stansted. Har valt att bo på ett hotell i Liverpool street då jag vill ha nära till tåget när jag ska till flygplatsen på vägen hem. Är det någon som har bott däromkring som vet smidigaste sättet att ta sig in mer centralt? Skulle ni påstå att det är ...
London boende tips Tack!
England Muangthai, 20 mars 2018
Updaterad av Moramannen för 1 år sedan
1
Hej! Vart skall man bo i London?Funderar att flyga ditt med våra 2 barn i sommar! Kom gärna med tips på boende! Mvh/Jens ... Moramannen: Hej London är ju en stor stad med många hotell i olika stadsdelar. Priserna är ofta ganska höga men kan variera en hel del. När vi var där sist ...
London till Manchester
England Judomamma, 24 juli 2018
Updaterad av Kattax för 38 veckor sedan
4
Vi ska på fotbollsresa och vill bo i London men ta tåget på lördagen till Manchester/Old T. på lördagen. Önskar tips på hur vi enklast tar oss till och från. Ska jag boka tåg redan nu? Var gör jag det? Hur tar vi oss till och från arenan? Är det stökigt att ta sej tillbaka efter matchen? Önskar ...
Svenskar i London
England Mwessberg, 14 apr. 2017
Updaterad av Mwessberg för 2 år sedan
2
Hej! Från ochmed den 1 maj kommer jag bo på heltid i London och jobba som aupair en lång tid framåt! Så va nyfiken och se om det är någon som gör samma som jag eller bara bor i London och vill träffa nya vänner? Släng iväg ett medelande så kanske vi kan ta en fika eller något! Mvh My Fb: My ...
Göra i London
England Pamelas, 5 jan. 2019
Updaterad av Bergabo för 15 veckor sedan
2
Hejsan!! Jag och en väninna ska iväg till London om ett par veckor,det är första gången för henne och mig. Nu behöver jag tips på vad man ska göra om man INTE vill göra dom typiska turist grejorna som tex Big Ben,London Eye och dom "vanliga" sakerna. Så tips på bra marknader,köpcentrum,museum, ...
London / gatwik
England Lyx, 28 sep. 2017
Updaterad av Lyx för 1 år sedan
6
Hur tar man sig enklast och förmånligast från Gatwick in till London ? ... Silverfang: Förmånligast är väl att ta de vanliga tågen som inte tar många minuter mer och är betydligt billigare än Gatwick Express. Kolla här så får du dina svar https://tfl.gov.uk/maps/track/national-rail ... Birgere: ...

Stansted England, Europa