London till Manchester

24 juli 2018 10:00
Visningar: 224
Vi ska på fotbollsresa och vill bo i London men ta tåget på lördagen till Manchester/Old T. på lördagen. Önskar tips på hur vi enklast tar oss till och från. Ska jag boka tåg redan nu? Var gör jag det? Hur tar vi oss till och från arenan? Är det stökigt att ta sej tillbaka efter matchen? Önskar även tips på vettigt hotel eller om nån vet nåt bra airbnb i London. Tack på förhand!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Birgere
24 juli 2018 10:42
Gjorde samma resa för några år sedan, bäst var att åka från London Euston och sedan byta til lokaltåg i Manchester Piccadilly. Men om du kollar google maps bör du kunna hitta bästa resvägen. Kommer inte ihåg om vi köpte biljett i förväg eller på plats.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Birgere
24 juli 2018 16:55
Citerat från Marywood:
Hej!

Jag var i England för det en månad sedan och använde Brittish rail hemsida för att planera min tågresa norrut från Kings Cross. Till Manchester tar det ca 2 1/2 timma ser jag och kostar 172 pund online.

http://m.nationalrail.co.uk/pj/plan/KGX/Manchester/240718/1530/dep?excludeslowertrains

Mvh
M
Men varför försöker du förvirra Judomamma?
Det finns 3 större stationer som skickar folk norrut med tåg i London; Kings Cross, St Pancras och Euston. Ska man till Manchester åker man ifrån Euston som jag skrev tidigare. Nu ligger ju stationerna ganska nära varandra men det vore ju tråkigt om hon skulle virra runt på helt fel järnvägsstation.😁
Av Cattta
27 juli 2018 23:06 (redigerad)
Hej tänk på att fotbollsmatcher ofta flyttas ngn dag med kort varsel
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Kattax
28 juli 2018 10:28 (redigerad)
Hejsan,
Som Marywood föreslår - använd National Rails "journey planner" då deras info är uppdaterad med stationer, avgångar, byten och priser mm, men tänk på att vissa av deras priser är online-priser. Vi har aldrig haft problem att hitta biljett på stationen utifrån den info vi hittat där, dock har vi aldrig åkt till Manchester på en matchdag.
Tänk också på att det är väldigt trångt/stökigt att ta sig fram lokalt då det är vääääldigt många som ska till (och från) arenan, så se till att vara ute i god tid (och ha gott om tid vid hemresan). Har i och för sig bara varit på match i London och Newcastle men gissar att det ser likadant ut i Manchester.

Länk med info hur du tar dig till Old Trafford - http://www.manchester.com/sport/united/old-trafford-travel.php