London till Manchester

24 juli 2018 10:00
Visningar: 99
Vi ska på fotbollsresa och vill bo i London men ta tåget på lördagen till Manchester/Old T. på lördagen. Önskar tips på hur vi enklast tar oss till och från. Ska jag boka tåg redan nu? Var gör jag det? Hur tar vi oss till och från arenan? Är det stökigt att ta sej tillbaka efter matchen? Önskar även tips på vettigt hotel eller om nån vet nåt bra airbnb i London. Tack på förhand!
24 juli 2018 10:28
Hej!

Om du åker till Kings Cross station så kan du köpa tågbiljetter på plats. Men googla för säkerhets skull så att det stämmer. Norrgående tåg utgår därifrån i alla fall.

Mvh
M
Av Birgere
24 juli 2018 10:42
Gjorde samma resa för några år sedan, bäst var att åka från London Euston och sedan byta til lokaltåg i Manchester Piccadilly. Men om du kollar google maps bör du kunna hitta bästa resvägen. Kommer inte ihåg om vi köpte biljett i förväg eller på plats.
24 juli 2018 16:31 (redigerad)
Hej!

Jag var i England för det en månad sedan och använde Brittish rail hemsida för att planera min tågresa norrut från Kings Cross. Till Manchester tar det ca 2 1/2 timma ser jag och kostar 172 pund online.

http://m.nationalrail.co.uk/pj/plan/KGX/Manchester/240718/1530/dep?excludeslowertrains

http://m.nationalrail.co.uk/pj/pj

Mvh
M
Av Birgere
24 juli 2018 16:55
Citerat från Marywood:
Hej!

Jag var i England för det en månad sedan och använde Brittish rail hemsida för att planera min tågresa norrut från Kings Cross. Till Manchester tar det ca 2 1/2 timma ser jag och kostar 172 pund online.

http://m.nationalrail.co.uk/pj/plan/KGX/Manchester/240718/1530/dep?excludeslowertrains

Mvh
M
Men varför försöker du förvirra Judomamma?
Det finns 3 större stationer som skickar folk norrut med tåg i London; Kings Cross, St Pancras och Euston. Ska man till Manchester åker man ifrån Euston som jag skrev tidigare. Nu ligger ju stationerna ganska nära varandra men det vore ju tråkigt om hon skulle virra runt på helt fel järnvägsstation.😁
Av Cattta
27 juli 2018 23:06 (redigerad)
Hej tänk på att fotbollsmatcher ofta flyttas ngn dag med kort varsel
28 juli 2018 09:36 (redigerad)
Kings Cross,/St Pancras är en och samma station.

Mvh
M
Av Kattax
28 juli 2018 10:28 (redigerad)
Hejsan,
Som Marywood föreslår - använd National Rails "journey planner" då deras info är uppdaterad med stationer, avgångar, byten och priser mm, men tänk på att vissa av deras priser är online-priser. Vi har aldrig haft problem att hitta biljett på stationen utifrån den info vi hittat där, dock har vi aldrig åkt till Manchester på en matchdag.
Tänk också på att det är väldigt trångt/stökigt att ta sig fram lokalt då det är vääääldigt många som ska till (och från) arenan, så se till att vara ute i god tid (och ha gott om tid vid hemresan). Har i och för sig bara varit på match i London och Newcastle men gissar att det ser likadant ut i Manchester.

Länk med info hur du tar dig till Old Trafford - http://www.manchester.com/sport/united/old-trafford-travel.php
Göra i London
England Pamelas, 5 jan. 2019
Updaterad av Bergabo för 1 vecka sedan
3
Hejsan!! Jag och en väninna ska iväg till London om ett par veckor,det är första gången för henne och mig. Nu behöver jag tips på vad man ska göra om man INTE vill göra dom typiska turist grejorna som tex Big Ben,London Eye och dom "vanliga" sakerna. Så tips på bra marknader,köpcentrum,museum, ...
London boende / t or Stansted
England Judomamma, 4 sep. 2018
Updaterad av Blesi för 17 veckor sedan
8
Hej! Nu har vi bokat flyg till London. Det finns ju en uppsjö av hotell. Någon som kan tipsa mej och min son. Vi flyger till Stansted. Hur tar man sej enklast in till centrum. Tack på förhand Tina ... Blesi: Hejan Jag kan tipsa om Stylotel, som ligger bredvid Paddington station, i Sussex ...
Ta sig från Liverpool street in till London centrum
England Emmamanda, 5 mars 2018
Updaterad av Cattta för 44 veckor sedan
4
Jag ska åka till London i maj och kommer landa i Stansted. Har valt att bo på ett hotell i Liverpool street då jag vill ha nära till tåget när jag ska till flygplatsen på vägen hem. Är det någon som har bott däromkring som vet smidigaste sättet att ta sig in mer centralt? Skulle ni påstå att det är ...
London / gatwik
England Lyx, 28 sep. 2017
Updaterad av Lyx för 1 år sedan
6
Hur tar man sig enklast och förmånligast från Gatwick in till London ? ... Silverfang: Förmånligast är väl att ta de vanliga tågen som inte tar många minuter mer och är betydligt billigare än Gatwick Express. Kolla här så får du dina svar https://tfl.gov.uk/maps/track/national-rail ... Birgere: ...
Svenskt julbord i London 24 dec tips på restaurang
England Ulrika99, 9 dec. 2018
Updaterad av Ulrika99 för 5 veckor sedan
0
Hej Önskar tips, Ska till London med döttrar (16,19 år) och önskar äta svenskt julbord I London på julafton 24 dec, några bra tips på restaurang som serverar detta och man kan boka bord redan nu.
Nattklubbar London
England Linneagraaf, 13 nov. 2018
Updaterad av Linneagraaf för 9 veckor sedan
0
Hej! Jag och min tjejkompis ska till London och undrar vilka de bästa nattklubbarna är? Har förstått att det inte är helt lätt att komma in på vilka klubbar som helst, så vart kommer man in, där man ändå kan ha sjukt kul? Om det är någon som har erfarenhet av londons nattliv får ni jättegärna ...

Om Manchester England, Europa

Den engelska staden Manchester bjuder besökaren på en blandad kompott av fotboll, engelsk arkitektur och sprudlande stadsliv.

Manchester är beläget i nordvästra England och är känt för både sin musik och fotboll. Besök Manchester Uniteds hemarena Old Trafford, även känd som drömmarnas teater, och missa inte den stora souvenirbutiken som ligger vid stadion. Staden är också hem åt världens största fotbollsmuseum, National Fotboll Museum.
För den som inte gillar fotboll erbjuder staden så mycket mer. Kultur och konst finns det gott om, besök Whitworth Art Gallery eller Manchester City Galleries. På Manchester Museum finns Englands mest betydelsefulla samling av över sex miljoner artefakter, framförallt från egyptiska utgrävningar. Om vädret är fint, ta en sväng förbi Heaton Park, förutom parkområdet finns här aktiviteter för hela familjen, allt från bowling och segling till mysiga caféer.
Manchester var förr i tiden långt ifrån en shoppingstad men det har på senare tid förändrats. Staden har idag många shoppinggator varav Oldham Street, Bridge Street och Market Street är några av dem. För större gallerior, besök Arndale Center eller Trafford center. När hungern slår till är det bara att välja mellan någon av stadens många restauranger med internationell eller inhemsk prägel.
Manchester är också känt för sin musikscen och för att vara hemstad åt band som Oasis och Joy Division. Stadens fem dagar långa musikevenemang ”In the city” har hjälpt många band till lansering, bland annat Coldplay och Radiohead.

John Ryland's Library
1 / 1