Tips inför bila i USA

Av Paulinn
4 sep. 2012 13:25
Visningar: 3079
Hej!

Vi är två tjejer som tänkt åka till USA i mars 2013 och ca 6 veckor framåt. Vi är 21 respektive 22 år i vår.

Vi har tänkt att bila i kalifornien, San Fransisco, Los Angeles, San diego och även Las Vegas och runt där. Är det nått mer ställe vi borde passa på att åka till?

Hur lång tid tror ni man behöver på ett ungefär i kalifornien? Vi skulle också vilja åka till florida, Miami. Är det lätt att flyga inrikesflyg? Vad är lättast?

Hur är det när man hyr bil, tänker när man vissa dagar kanske inte tänkt köra nånstans? Är det ändå värt det? Vi tänkte oss isåfall köra enväg och lämna tillbaka bilen på ett annat ställe. Har också hört att det är väldigt dyrt att hyra bil om man är under 25?

Vad tror ni man borde hinna med under 6 veckor? Och vad ska man prioritera?

Vad tror ni är en rimlig budget för en sån här resa? Vi har tänkt att lyxa till det nån gång ibland men känner att vi hellre lägger pengar på upplevelser och se saker än dyra boenden!

Tacksam för alla tips och råd!

Är det några fler där ute som är sugna på att haka på denna resa så säg till, vi är gärna flera!
4 sep. 2012 13:49
Hallå
Personligen tycker jag inte att ni skall blanda in Florida i er resa. Visserligen har ni 6 veckor på er men använd den tiden till att ta det lugnt och verkligen upplevaCA istället. Florida ligger kvar - dit hinner ni åka en annan gång. Åker ni till Florida behöver ni ju minst en vecka eller gärna två bara till det. Man glömmer lätt hur stort USA är - olika tidszoner, flygtid och allt vad det innebär.

Det är inte svårt att flyga inrikes i USA. Det är "jobbigare" att komma från annat land eftersom man då skall gå genom deras immigrationskontroll. Det slipper ni ju vid inrikes.

Har ni ca 6 veckor på er - då har ni ju verkligen möjlighet att bo en vecka på varje ställe eller så. Det är stora städer. För att inte tala om övernattningar ni har tid med däremellan. Läser man trådarna här på RG vittnar många om att de gärna stannat längre eller oftare på t ex sträckan mellan SF och LA. Sedan har ni ju sträckan till Vegas. Varför bara sitta i bilen mellan punkt A och B?

Nej mitt tips är att lägga extra tid på varje ställe och NJUTA istället för att bara avverka :) :) :)
4 sep. 2012 14:27
Får hålla med föregående. Vi hade 3,5 veckor till LA San Diego, Grand Cannyon (Williams), Las Vegas, Yosemite (Mammoth Lakes), S.F, LA. och önskade att vi haft ännu mer tid på varje ställe.

Hyrbil är dyrare för er men hör med Killroy, vad jag hört brukar de kunna hjälpa till med just detta.

Enda smolket är väl att det är lite fel tid på året för Västkusten medan det är perfekt för Florida....

Budget är omöjligt att svara på då det är helt individuellt men vi gav ca. 50.000:- inkl precis allt, flyg, hotell, bil, mat, shopping, inträden o.s.v.
Av Paulinn
4 sep. 2012 14:32
Tack för era svar!

Vad är det för väder på västkusten då runt mars april? Och i florida?
Då ska vi kolla upp detta med biluthyrning hos dom.
Jag håller med om att man såklart vill passa på att njuta dessa veckor!

tack igen för era tips!
4 sep. 2012 16:23
Väderstatistik om LA http://www.weather.com/weather/wxclimatology/monthly/graph/90089 http://gocalifornia.about.com/cs/losangeles/l/bl_la_temp.htm http://www.nodc.noaa.gov/dsdt/cwtg/spac.html
och Florida http://www.floridasidan.se/Vader.php.

Californien har ju aldrig riktigt varmt i vattnet men i alla fall varmast i Augusti med kanske uppåt 20 grader i Mars April är det riktigt kallt 15-16 grader.
Södra Florida, särskillt Ostkusten har varmt och gott då, ca. 25 grader i vattnet och i Aug Sep 30.
4 sep. 2012 17:07
Citerat från floridasidan:

Californien har ju aldrig riktigt varmt i vattnet men i alla fall varmast i Augusti med kanske uppåt 20 grader i Mars April är det riktigt kallt 15-16 grader.
Med andra ord - är man van att bada i Sverige är det inga problem :)
Av Zodezo
13 sep. 2012 13:37
Åh, vilken härlig resa ni har framför er! Jag var där i början på sommaren under tre veckor och jag hade gärna haft ett par veckor till. Det finns verkligen hur mycket som helst att göra och jag rekommenderar er verkligen att köra Highway 1 mellan SF och LA samt ett besök på Magic Mountain :-)

Kika gärna in i min blogg för fler tips :-)

http://blogg.zodezo.se/category/usa-2012/
Av Annl
14 sep. 2012 10:17
Kan bara instämma i vad Nisse och Floridasidan skriver om att inte blanda in Florida i denna resa utan håll er till Kalifornien som är fantastiskt trevligt.

Vet inte om ni skrev att ni tänkte åka till San Diego men det kan verkligen rekommenderas och är en kanonstad där det dessutom ofta är varmare än längre upp i Kalifornien.Vi hade tre veckor i Kalifornien men hade gärna haft längre tid.

Tänk på att det kan vara kallt i San Francisco - vi var där på sommaren och det var egentligen för kallt att ha shorts (men det hade jag i alla fall) men var tvungen att köpa en jacka och en munkjacka.
15 okt. 2012 01:26
Hej!

Ser att det är över en månad sedan ert första inlägg. Men jag skriver lite synpunkter ändå så får vi se om de hinner fram i tid. :)

Jag och sambon hyrde bil och åkte runt under 3 veckor i västra USA nu i somras, vi hann igenom Kalifornien, Arizona, Utah, en liten sväng in i Colorado och Nevada. När ni har såpass gott om tid avsatt för resan tycker jag definitivt att ni skall passa på att se er om därborta i västern. Utah till exempel har flera nationalparker med riktigt häftig natur! En park jag gillar stenhårt är Arches som ligger i östra Utah. Den är känd för mängder av coola bågar i orangefärgad sandsten, den mest kända är Delicate Arch, som tar c:a en halvtimme att vandra upp till. Den är mäktig att stå nedanför, en bild på nätet kan aldrig göra upplevelsen rättvisa. (Kolla gärna in det ändå!) Det kryllar även av andra fina nationalparker i just Utah.

På gränsen Utah/Arizona ligger Monument Valley som har ett par riktigt fina utsiktsplatser över ett ökenlandskap med sandstensklippor. Det går en halvskumpig sandväg genom området som man kan åka runt på för att se lite mer. Var rädda om bilens underrede bara! :) Antelope canyon i Page (Arizona) är också häftigt att se.

Sedan har vi ju förstås Grand Canyon som alltid är värt ett besök. Vill ni se stora Saguarokaktusar så skall ni ta er in mot Phoenix trakten.

Jag har säkert fler ideer, men klockan blev plötsligt sent, dags att dra sig för idag. :)

/ Crille