Roadtrip Kalifornien mm februari 2024

Av Gbg77
19 nov. 2023 19:41
Visningar: 214
Hej!

Planerar en bucketlist-resa till Kalifornien med man och barn i övre tonåren 10-28 feb. Tänker oss följande rutt:
2 nätter i LA west hollywood eller beverly hills för att göra LA
1 natt Gran canyon
1 natt Page för att besöka Antelope och horseshoe bend
2 nätter Las Vegas
ev en natt nära naturreservat för att kolla träd i sequoia
2 nätter San Fransisco
2-3 nätter längs highway 1 - tips om vart mottages gärna!
ca 4 nätter i santa monica för beach, sol och chill

Vad tror ni som har erfarenhet av denna rutt i mitten/slutet av februari? Tips på platser och hotell som är värda att stanna/bo på längs highway one? Vad ska vi inte missa?

Tusen tack på förhand!
Av Marulk
19 nov. 2023 21:37 (redigerad)
Härlig resa ni har framför er.
Om jag ska ge lite tips. Tänk på att det är långa avstånd mellan de platser ni vill besöka. Resan mellan LA och Grand Canyon (förmodar att du syftar på south rim) kommer kräva ytterligare en övernattning längs vägen. Boende nära infarten till Nationalparken tex i Tusayan och ställa klockan för att uppleva soluppgången.
Mellan Tusayan och Page är en lagom dagsutflykt, du passerar Horse Shoe Bend strax innan Page. Lägger ni en övernattning i Page rekommenderar jag att besöka Antelope Canyon. Det bokas via ngn av guidade bolag i staden. Man kan inte besöka själv. Mot LV efter Page är en lång dagstur, skulle rekommendera ett stopp längs vägen tex St George. Det är vackert landskap och det finns mycket att se längs vägen, tex Zion NP och Bryce Canyon. Lite närmare LV finns en häftig ’State park’ Valley of Fire. Googla på den och du kommer känna igen naturen från många Hollywood filmer. I LV tipsar jag om att bo på Polo Towers, ligger precis ’mitt i smeten’ med bra parkering. Eftersom ni reser vintertid kan ni köra genom Death Valley på er resa tillbaka mot kusten. Sommartid är det närt nog omöjligt att upptäcka denna fantastiska nationalpark. Därefter resa. tillbaka mot LA med ngr övernattningar längs vägen
När det gäller din önskan om att uppleva sequoia eller redwood träd så finns stor risk att vägarna i Yosemite och Sequoia NP är stängda för vintern. Det finns State Parks både söder o norr om SF med Redwood
Dessvärre tror jag att ni är lite optimistiska men full förståelse att ni vill uppleva så mycket som möjligt.
Er resplan blir väldigt mycket transportkörning utan att hinna uppleva så mycket.
Boende i SF är dyrt (sägs vara världens dyraste stad) På våra senaste resor till SF har vi därför hittat boende för betydligt bättre pris på andra sidan bukten, tex Fremont. Eller skippa SF helt o spar till annan resa.
Att bada o sola i februari kan nog bli lite kyligt 😉

Vi har några album här på RG som kanske inspirerar
19 nov. 2023 22:31
Onödigt svara då Marulk sagt vad som krävs, men du måste ha 2 nätter runt South rim å 2 nätter i Page om ni ska se något å inte åka dit för att bara sova.
26 nov. 2023 13:57
Vad gäller två nätter i SF tycker jag det är ok. Självklart skulle det gå att stanna längre för det finns mycket att se i området men med god planering räcker två nätter. Jag reste med min familj till SF i juni för två år sedan. Vädermässigt kan jag föreställa mig att det är lite svalare när ni reser. Precis som Marulk rekommenderar jag boende på norra sidan. Vi bodde i San Rafael. Istället för att ta bilen till SF vilket jag inte rekommenderar körde vi till en färjestation på norra sidan och tog färjan till Ferry building och upptäckte sedan staden till fots vilket gick mycket bra. På vår resa från SF stannade vi i Muir Woods. Ett natinalpark med redwood träd och seqoia träd. Väl värt ett besök. Måste dock bokas i förväg. Vi reste sedan highway 1 till LA och det är en fantastisk upplevelse.
Vi gjorde två stopp på vägen. Först i Monterey där vi hade två nätter. Tyckte det var ett trevligt ställe att stanna. Därifrån besökte vi Carmel och Pebble beach mm. Vårt andra stopp gjorde vi i Morro Bay som var en mysig liten kuststad. Där hade vi endast en natt innan vi åkte vidare mot LA och Santa Monica där vi sedan bodde några nätter. Önskar er en trevlig resa