Roadtrip i Kalifornien, Las Vegas, Hyrbil, envägs avgift mm

5 sep. 2016 22:17
Visningar: 980
Planerar resa till Kalifornien i feb/mars och har läst många inlägg här som har gett tips och inspiration men behöver lite hjälp med lite olika saker som jag inte lyckats hitta.

Landar i Oakland och har 3 dagar i San Francisco och sedan blir det Highway 1 med två övernattningar till L A. Där ska vi besöka Six flags, Universal studios samt Disneyland. Har förstått att trafiken i L A kan vara lite tidskrävande men vill inte lägga tid på att checka ut och in utan har hittat boende i Tustin eller Anaheim som passar både behov och plånbok. Men en snabb titt på Google maps säger drygt en timmes resa till Six flags, 12 mil, vilket känns ok men stämmer det med verkligheten eller hur mycket tid behöver man räkna med?
Kan tillägga att det är en lördag eller söndag som vi kommer besöka Six flags.

Efter nästan en vecka i L A så planerar jag att vi ska köra till Grand Canyon och det är en lång resa är jag medveten om men bör med några stopp vara framme på kvällen.
Eller alternativt köra till Las Vegas för 1 natt och sedan till Grand Canyon, south rim.
Någon som kört hela vägen från L A till Grand Canyon?

Därefter 3 nätter i Las Vegas för att avsluta resan och flyga till Köpehamn.

Men där har jag lite funderingar på det här med envägs avgifter gällande hyrbil. Vi hämtar ut bil i San Francisco och planerar att lämna den på flygplatsen i Las Vegas. Har sökt och t ex Budget ska ha 27 000 kr medan Alamo ska ha ca 8000 kr. Men jag vill inte riskera att stå där med ett dyrt tillägg utan då kan jag hellre flyga hem från LAX.
Någon som vet något om envägs avgift mellan Kalifornien och Nevada?

Samt att boka barnstol, står i det finstilta, i mån av tillgång. Jag vill ju inte stå där efter en lång flygresa och få en bil utan barnstol. Har ni upplevt några problem med det?

Många frågor blir det och kommer säkert komma på fler så alla tips och tankar är välkomna.

Tack för tips och idéer
Av Fs
9 sep. 2016 13:45
Jag kan inte svara på alla frågor men vissa hyrbilsbolag tar ut en envägsavgift mellan Kalifornien och Nevada, Alamo är inte en utav dem för den perioden du åker (jag har hyrt med Alamo från Miami till LAX 30 dgr och landade med en "Santa Fee el dylikt" på 16k där $500 var envägsavgift som referens till priser du hittar).

Vad gäller barnstol så brukar det vara så saftigt tillägg på det hos biluthyrarna så om de inte kan hyra ut en kommer du inte gå under om du åker och köper en på walmart istället.
Av Katrinl
10 sep. 2016 19:02
Vi körde mellan LA och södra rimmen Grand Canon på en dag. Det tog med ett par stopp för mat och bensin 9 timmar. Åkte 9 på morgonen och hann fram i tid för att ta en buss till en av alla utsiktsplatser lagom för att njuta av solnedgången. För oss som är vana att åka bil var det inga problem.
Av Marulk
11 sep. 2016 12:56
Bilstol: hur gammalt är barnet/barnen? Räcker bilkudde? Vi har tidigare tagit med egen bilkudde, köpt billigt här o sen lämnat kvar i hyrbilen. Betydligt billigare än hyra via uthyrningsbolagen samt att utrymme efter bilkudde i resväska lämnar plats för annat på hemvägen.
Envägsavgift: läs runt på olika firmors villkor, lägg lite tid, kontrollera med MRF o deras medlemskaps erbjudande. Ibland skiljer det på retur till olika flygplatser. På vår senaste resa 'tjänade' vi 1500,- på att lämna vid en flygplats o där hyra ny för att lämna på nästa.....lite pyssel...
12 sep. 2016 13:58
Om du skriver in din resa punkt A till punkt i Google Maps inom LA:s storstadsområde, räkna med att det kommer ta nästan dubbla tiden som anges där.

Körde från Pasadena till San Diego i somras. Det skulle ta ca 2,5-3 timmar och 40 minuter till Anaheim-området. Efter ca 1 timme och 10 minuter körde vi förbi Anaheim. Då körde vi dessutom österut mot San Dimas och sedan söderut på grund av att det var flera olyckor på I-5 i närheten av Downtown (som egentligen är kortaste vägen). Söder om Santa Ana lättade trafiken dock.

Det kan egentligen bli köer och kaos på vägarna när som helst på dygnet i Los Angeles storstadsområde. Som jag förstått det är I-5 den väg som är svårast att förutse. Ser oftast smidigast ut på kartan att använda och GPS:en lär också tycka det, men har också potentiellt flest bilar som skulle vilja köra där.

405:an mellan Ladera Heights och Van Nuys är också ofta hårt trafikerad. Några andra rättesnören för att ge sig själv större chans att undvika köer är att försöka köra "mot strömmen". Såklar enklare sagt än gjort. Men på morgonen kommer de flesta från de östra förorterna såklart köra västerut, de från de norra förorterna att köra söderut osv. På eftermiddagen (rusningen börja kl 15) tvärtom. Men som sagt kan du ha otur ändå och fastna och krypköra i en halvtimme.

Hoppas inte jag skrämt upp dig/er. Det kommer vara en rolig upplevelse att få känna på hur ca 15 miljoner människor har det varje dag. Six Flags kommer garanterat att bli riktigt häftigt!! Kör försiktigt och ha det så kul :)
13 sep. 2016 13:21
Tack för er feedback :)

Dottern är 2 år så bakåtvänd bilbarnstol behövs.
Lutar åt boende mellan Six flags och Disney istället
13 sep. 2016 19:53
Sunset boulevard finns billigt boende, typ 7-800:-.
Av Filip_
27 sep. 2016 07:27
Om du skall ha en bakåtvänd bilstol så rekommenderar jag att ni tar med er den ni har idag. Som nämnts tidigare så kostar hyran enormt mycket samt att kvalitén ofta är bristfällig. Vi har haft med våra stolar de senaste 4 åren, flygbolagen tar inget extra och kör ni dessutom till flygplatsen i egen bil så blir ju det än enklare.

Gällande tilläggsavgift så är kostnaden oftast relativt liten inom samma stat. Använd t.ex. skyscanner.se och välj någon av de kändaste uthyrningsbolagen. T.ex. Sixt, Avis, Budget, Alamo.
Av Melicia
29 okt. 2016 15:09
vill med på road tripp där 3 veckor men har ej körkort
29 okt. 2016 15:47
Citerat från Melicia:
vill med på road tripp där 3 veckor men har ej körkort
Du får väl åka i baksätet då....
Snälla fyll inte forumet med sånt här, det finns de som seriöst försöker hjälpa andra med deras frågeställningar........