Kalifornien och Hawaii- 4 veckor i februari HJÄLP :-)

17 jan. 2014 11:29
Visningar: 925
Hejsan!! I behov tips och råd :-)

Min bästa tjejkompis och jag har planerat att resa till Kalifornien nu i februari i 4 veckor. Vi har kommit fram till vad vi vill göra och vilka ställen på ett ungefär vi vill besöka men har lite svårt att få ihop en bra rutt.

Vi kan tänka oss både flyg och hyra bil men behöver verkligen tips på vilka sträckor. Vår plan i tur och ordning än så länge :

LA: universal studios, hollwood osv
San Diego
Grand Canyon
Las Vegas
Death Valley?
Yosemite
San Francisco
Napa?
Highway1
LA
Hawaii
LA
Hem

FÖR AMBITIÖST??? HINNER VI? Bra rutt? Bil eller flyg?

Tacksam för alla tips som bara går!!!
17 jan. 2014 13:24
Hej!
Vi gjorde en treveckorstripp i somras. Vi hann med San Fransisco, Las Vegas, Los Angeles och Honolulu.
Vi är rätt snabba av oss men det känns som ni försöker boka in lite mycket.
Gör inte om vårt misstag och boka in hotell i Hollywood. Det är sunkigt. Walk of fame är roligt en par timmar, inte mer. Möjligtvis bo i West Hollywood. Hade jag gjort om resan så hade jag bott vid Santa Monica eller Venice.
Så här såg vår trip ut.
LA- en natt vila efter flyget sedan körde vi direkt upp till San Fransisco 3 nätter. Highway 1 en natt.
3 nätter Las Vegas 6 nätter i Los Angeles sedan flög vi till Honolulu 7 nätter.
Vi hade hyrbil och det fungerade jättebra men man behöver en bra GPS. Vi förbokade också de allra flesta hotell, vilket visade sig vara bra då det blev betydligt dyrare att boka på plats. Nu reste vi i juni/juli så det har säkert sin betydelse. Ska ni se Alcatraz se boka biljetter!
Underbar resa ni har framför er!
Susanne
17 jan. 2014 13:57
Jag tycker absolut att ni hinner detta. Stanna 4-5 dagar i LA (beroende på vad ni vill göra), kör ner till San Diego och stanna där ungefär lika länge. Sen kör ni till Grand Canyon-Las Vegas och där behöver ni kanske 4 dagar. Death Valley vet jag inte om det är värt att se. Yosemite är gissningsvis ganska kall och snöigt i februari. Har inte varit där själv än, men en övernattning där är nog inte fel. Napa är intressant om ni vill gå på vinprovning, annars inte nåt speciellt. Stanna 4-5 nätter i San Francisco och kör sedan längs Hwy 1 med 1-2 övernattningar. Sen tar ni resten av tiden på Hawaii. Antingen stannar ni på Oahu eller så tar ni även en tur till t.ex. Maui eller Kauai.
Av Hawaii
17 jan. 2014 21:33
Ni hinner definitivt med allt detta. Det jag undrar är om ni verkligen VILL "hinna" med alltihop på en och samma resa? Om du och din tjej kompis ser detta som en "once in a lifetime trip", då kan jag förstå det, men om ni tror att ni kommer att ha flera resemöjligheter i framtiden hade jag nog funderat på att bryta upp det här. Orsaken att jag säger det är att Hawaii har så mycket att erbjuda att en vecka blir i kortaste laget och man hinner i princip bara med en ö, vilket oftast blir Oahu (Waikiki) eller Maui. Maui blir mer och mer som en Oahu (Waikiki) kopia med mycket turister och stora hotell så mitt råd till de som kan tillbringa c:a 2 veckor i Hawaii är 2-3 dagar i Waikiki, c:a 5 dagar Kauai och resten av tiden på ön Hawaii ("The Big Island") för att få ut det mesta av Hawaii visiten. Alla öarna är mycket vackra med makalös natur, men personligen tycker jag att kombinationen med de tre öarna blir en fantastiskt varierande upplevelse.

Och om ni trots det vill hinna med alltihop på en och samma resa hade jag nog funderat lite extra ang. Yosemite. I februari kan det vara svårt att ta sig runt p.g.a. vinter förhållanden. Kanske bäst att slopa Yosemite och rent allmänt tror jag att det blir en bättre resa om ni koncentrerar er på "kusten" i Californien i kombination med Hawaii. Med "kusten" menar jag SF, LA och SD som kommer att ha er fullt upptagna.
19 jan. 2014 11:30
Stort tack alla för bra tips!

@Susanne1960: vad roligt att ni gjort liknade tripp. Hade ni samma hyrbil hela resan? vi funderar på att hitta något hostel eller liknande i Santa Monica
@Marie78: Funderar faktiskt på att hoppa över Napa då vi kan lägga den tiden på annat istället. Hört att LOs Olivos längs Highway 1 fungerar fint för vinprovning också :-) Tycker du att vi ska köra alla sträckor? Yosemite kanske blir för mkt snö ändå och risken att flera delar är avstängda.

@Hawaii: TACK för att du tog dig tid att svara :-) egentligen lite oklart om det blir "once in a liftetime trip" tanke från början var väl det men funderar på om schemat blir lite pressat- vill ha möjlighet att bara känna in städerna utan stress också.
Mycket tråkigt att det är vinterförhålllanden på Yosemite i februari då det verkar vara en alldeles fantastisk natur-hade verkligen velat se det men samtidigt funderar vi på att lägga extra dagar på hawaii istället. Vi hade faktiskt tänkt att campa på yosemite -men kanske helt omöjligt i februari?
Stämmer det att det februari är en bra tid för valar och surfing på hawaii i februari?Vi hade tänkt boka "sista-minuten-biljetter" till hawaii väl på plats-vad tror du om det? Hawaii låter ju som en dröm så 2 veckor där hade inte varit fel :-)
Av Hawaii
20 jan. 2014 03:12
"Sista minuten" med reguljär flyg i USA brukar normalt bli högre priser. Inte att rekommendera! Och jan/feb är mycket riktigt val-säsong i Hawaii. Och det är också ofta bra surf på vintern - ofta enormt stora vågor (t.ex. North Shore Oahu). Och att campa i Yosemite i februari nog inte ens att fundera på! Rent allmänt kan du utgå från kalla nätter i Californien och Nevada i februari. Ju längre inåt landet desto kallare nätter, i princip. Har du tur kan det vara fina dagar. Befinner mig själv just nu i San Diego och de har dagstemperaturer på runt +25C och sol vilket är ganska ovanligt vid denna tid.