Kalifornien för barnfamiljen

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Legoland California
Kalifornien är en dröm för många, och vissa kanske tror att det är bättre att åka dit när barnen är stora, eller helt enkelt utan barn. Men här finns massor av härliga ställen och aktiviteter som barnen och de vuxna kan njuta av. Vi har tagit fram tips som passar för barnfamiljen i häftiga Kalifornien.
Publicerad 23 juni 2014

Los Angeles

Los Angeles eller LA är en storstad med ett enormt utbud. Här är det bäst att välja en av stadens små “städer” som LA är uppbygd av. Santa Monica är en sådan som passar perfekt för barnfamiljen. Santa Monica har en härlig sandstrand, bra shopping och många restauranger. Härifrån är det också nära till Beverly Hills, Hollywood och Universal Studios.

San Diego

San Diego ligger söder om LA och har därför ett varmare klimat. Här finns många härliga stränder som passar barnfamiljen, både utmed Stillahavskusten och längs Misson Bay. I Mission Bay finns många trevliga hotell och här finns en stor vik som bildar en insjö.

Disneyland

Disneyland är ett sagoland för hela familjen. Det är den första Disney-parken och byggdes redan 1955. Här får ni träffa alla de kända Disneyfigurerna så som Musse Pigg och Kalle Anka, Snövit och Långben och alla de andra. Det finns mängder med åkattraktioner för alla smaker, matställen, butiker, parader och happenings.

Hearst Castle

Enormt palats som är ett skönt stopp på vägen mitt på Highway 1 mellan LA och San Francisco. Mediekungen William Randolph Hearst byggde detta som sin egna ranch. Väl värt ett besök!

Legoland i San Diego

Jo det finns ett Legoland i Kalifornien också. Du hittar det 30 minuter norr om San Diego i södra delen av Kalifornien. Här får barnen en härlig stund i landet där allt är gjort av Lego. Här finns både attraktioner, vattenland och hotell med Lego-tema.

Knotts Berry Farm

Träffa Snobben och hans gäng i deras egna nöjespark. Hela parken har en gammal western-stil och det finns attraktioner för alla smaker. Du hittar parken i södra delen av Los Angeles.

Universal Studios i Hollywood

Välkommen till filmens värld. Den här parken passar de lite äldre barnen och de vuxna. Här får du lära dig hur film produceras, spana in kulisser som använts i riktiga filmer, se shower och scener ur filmer och uppleva attraktioner baserade på filmerna. Det klassiska tåget tar dig runt parken och du kommer garanterat att känna igen flera platser och scener ur kända filmer.

Six Flags Magic Mountain

En av de största nöjesparkerna norr om Los Angeles med åkattraktioner för alla smaker. Gillar du att få hjärtat i halsen är det här du hittar de allra häftigaste bergodalbanorna. Här finns hela 18 bergodalbanor, bara det säger väl allt!

KidZone Museum

Ett musem för barn i Truckee, nordöst om Sacramento. Här kan barn lära sig bra saker genom lek och nyfikenhet. Experiment och många saker att upptäcka för barn. Ett bra alternativ om vädret inte är det bästa och ni vill vara inomhus för en dag.

Att ta sig runt i Kalifornien görs bäst med bil. Här finns de bästa tipsen för bilturen i Kalifornien.
Här kan du söka efter hyrbil i Kalifornien.


Prisvärda flyg till KalifornienPopulära hotell i Kalifornien