4 veckor januari -februari. New York till Kalifornien

Av Benrob
8 jan. 2017 12:07
Visningar: 173
Hej!
Vi planerar en 4:veckors semester nu från mitten av januari till mitten av februari. Vi flyger till NY och har två nätter där innan vi flyger vidare till Dallas. Alltså en heldag i NY... Vad gör vi då? Vi tänker att vi kanske hinner se Times Square, ESB, WTC One, och kanske se Frihetsgudinnan?

I Dallas stannar vi någon dag, tips på sevärdheter mottages tacksamt. En 50:årsmiddag kommer vi att inta på en önskad restaurang. Därifrån hyr vi bil och tar oss till GC och sedan LV på vägen till Kalifornien. Hur många dagar kan vi räkna till GC från Dallas? Och hur är det i Grand Canyon i slutet av januari??? Kommer vi ens upp dit med bil?

LV
, ett par dagar tänkte vi. Var bor man, bra och inte så dyrt? Helikoptertur till GC, är det värt 3000:-/man?

Vidare till LA, ca en vecka där som ska innehålla några dagar på Pomona med NHRA innan vi åker HWY 1 till SF och hem därifrån. Vi vill göra det klassiska i LA, Universal, Berverly Hills, Santa Monica Pier.

Räcker det med två övernattningar på vägen upp till SF? Vi har då 3-4 dagar i SF. Ska man bo i stan eller utanför, på norra sidan och var i så fall? Vi vill se Muir Park och lite av Napa och Sonoma.

Vad har ni för erfarenhet av väder och klimat unde vecka 4-7 på de nämnda områdena? Hur ska vi packa?

Tacksam för feedback!
Av Marulk
8 jan. 2017 13:48
lite boendetips:
LV - Royal Resort, ett lgh hotell alldeles bakom flådiga Encore & Wynn, mao vid the Strip med gångavstånd. frukost intas tex på Dennys bredvid hotellet.
SF: ni skriver inte hur många som reser. Vår senaste besök i SF hyrde vi lgh via homeaway. Det är dyrt med hotell i SF och frukosten brukar lämna en del att önska, därför bra med egen lgh. Ett annat alternativ är om ni ändå har bilen hela tiden är boende i tex Fremont.
Att göra runtikring SF: Muir Woods ett bra tips som du skriver, ta en tur genom vackra Napa o Sonoma. Det görs inte bara vin i dessa båda distrikt utan även bryggs god öl, ett besök i Petaluma o LaGunita Brewery, om inte annat för fantastiskt god lunch
Är ni intresserade av Alcatraz, tänk på att boka biljett i god tid hemifrån.
GC: njae svårt säga om väder i förväg. Det kan bli problem. i USA existerar inte dubbdäck utan vid vinterväglag är obligatoriskt snökedjor. Håll bevakning via www.nps.gov för aktuell vägstatus.
Hgw1: har ni tur med väder finns stor chans att få se valar ute till havs. Ett besök/övernattning i Monterey eller Carmel rekommenderas
Av Benrob
8 jan. 2017 16:51
Tack för respons! Vi är 4 personer, så lägenhet är ett bra råd. Det ska jag ta till mig, har inte tänkt på det. Jag brukar boka boende via booking.com när vi är ute och reser men ska kolla in homeaway som du rekommenderat.

Hur lång tid rekommenderas för resa Dallas-GC? Det är mest en transportsträcka för oss, tror jag, men vet inte helt.

CG till LV är väl en dagstur och även från LV till LA?
Av Marulk
8 jan. 2017 16:59
Dallas - GC: ca 190mil mao minst2 övernattningar, det finns otroligt mycket att se efter denna rutt. Kanske en annan resa o istället ta flyget till LV om tiden blir knapp. Har själv inte kört den rutten men bitar finns på 'bucket list'
CG-LV är dagstur iofs beroende på var utmed GC
LV-LA också dagstur o förhållandevis bitvis ganska tråkig transportsträcka men bergen innan LA är vackert

utöver Homeaway finns även Airbnb. Vi hörde som sagt via Homeaway o fick en lgh på Chestnut Street mao gångavstånd till Fishermans Wharf o mysiga restaurangkvarter i riktning mot GG. Bilder här på RG från sommarens resa