Florida - hyrbil, flyg etc

Av Angel87
15 jan. 2023 22:16 (redigerad)
Visningar: 111
Hej!
Efter att Covid totalt förstörde vår bokade Florida-resa 2020 (med en hel del pengaförluster), så är det dags att testa igen. Denna gången är vi dock 1 person extra, så totalt 2 vuxna och 3 barn (9, 8, 1 år). Planen är att åka i början av juni någon gång och tillbaka i slutet (vecka 26). CPH-MIA och retur MCO-CPH.

Det första jag har märkt nu när jag tittar på priserna, är hur mycket dyrare alltid blivit 😒 Men men, det får vi ta om vi vill ha vår önskade resa. Dock blev jag mest chockad över hyrbilen - från 6063 kr till runt 20 000 kr för samma antal dagar 😤🔫 (21-25 dagar). Upphämtning i MIA och återlämning i MCO. Någon som har bra tips på att komma billigare undan? Behöver vara två förare (jag och mannen), men förstod att det kan man oftast få genom medlemskap. Och så ska bagagen få plats (minst 2 stora väskor, 2-3 handbagage och en liten barnvagn som är lika stor som ett handbagage).

Sen så har flygen också blivit dyrare, och så fort man ska ha bagage så sticker priserna iväg rejält. Något flygbolag som ni rekommenderar?

Hotell i Miami och i Orlando som ni rekommenderar?

Har tittat på gamla trådar, men de är som sagt GAMLA! Mannen börjar redan klaga på att det kommer att bli för dyrt, men jag vill verkligen få ihop denna resa…för väntar vi ännu längre, så lär det bli ännu dyrare när yngsta dottern kommer över 2 år.
Av Birgere
16 jan. 2023 12:28
Jo visst har det blivit dyrare :-(

Men jag tror ändå att dom "gamla" trådarna fortfarande principiellt gäller och kanske mer än någonsin att satsa på boende med matlagnings och tvättmöjligheter för att hålla nere kostnaderna.
Ang bagaget så har man oftast mer på hemresan än ditresan så antingen lägga väska i väska på ditresan eller köpa en resväska där blir lönsamt och som jag nämnde, kan ni tvätta på plats så behövs mycket mindre bagage från Sverige.
För flyget så gäller som alltid att lägga upp bevakningar på flertalet sidor och gärna med olika datum och flygplatser och för hyrbilen är det bästa att kanske 2ggr/vecka surfa runt o leta efter bra priser utöver dom förslag ni får via dom klubbar ni är med i plus olika koder. En del jobb men kan spara många tusenlappar.
18 jan. 2023 19:28
Om jag vore du så skulle jag kontakta tex Swansons och be om hjälp med bokning. Då får du förslag och lite referenspunkter på kostnader. Dom kan snabbt och lätt komma med prisförslag på flyg, hyrbil osv.

Vi har bokat vår resa till Kalifornien med dom och tex så landade flyg t/r då på 7960:-, bilhyra 12 000:- för 15 dagar. Bilen är då en SUV.
Av Angel87
22 jan. 2023 10:45
Tack snälla för era svar och tips!!!
24 jan. 2023 19:52 (redigerad)
Vecka 26 säger mig ingenting men antar att det är på sommarlovet så då finns knappast flyg under 8k. Jag kollade för några veckor sedan ARN-Tampa nu i januari å då var priset lite drygt 4k. Ni måste ha en minivan å jag tycker Budget brukar ha bra priser. Man får räkna med 10.000:- högre budget för 3 veckor mot 2019. Vi hade en gubbresa för ett år sedan med 6 pers som gick på 30k/pp med mat å allt inkl karibienkryssning 8 nätter, hyrbil och boende för 25 dagar. Boka genom Swansons blir 7-10k dyrare än att boka själv.