Roadtrip västkusten i aug, är Tijuana värt besöket?

Av Shaper
24 feb. 2013 12:49
Visningar: 925
Hej,
Jag och en vän åker till SF i augusti, 17 dagar och flyger hem från LV.
Vi hyr bil och åker Highway 1 till LA och hade tänkt besöka San Diego som jag läst mycket bra om här. Därifrån är det inte långt till Tijuana, nån som varit där som vet ifall det är värt att se?
Övriga tips på saker man måste se på vår resa emottages mer än gärna.
Speciellt saker man inte får missa i LA, då staden är så stor och har inte tänkt spendera för mycket tid där.
Av Annl
24 feb. 2013 12:58
Hej,

När vi var på vår motsvarande roadtrip och bodde i San Diego så hade vi funderingar om att besöka Tijuna men vi blev avrådda från att göra det.

Skälen som fördes fram då var att det kunde vara rejält besvärligt att korsa gränsen tillbaka in i USA (och det kan då vara viktigt att ha med sig alla resedokument, biljetter m.m. för att kunna visa att man har rätt att vistas i USA. Tydligen är gränskontrollen lite extra besvärlig där nere) och att själva Tijuana inte var så mycket att ha.

Vi valde att inte åka - om det var rätt eller fel vet jag inte...

Vi hade två nätter i LA och det tycker jag sett i efterhand var för lite. Vi besökte Universal Studios, körde runt i Downtown, körde i Hollywood och Bel Air, åkte till Santa Monica, körde fel till Venice Beach och promenerade runt i de centrala delarna av Hollywood där vi bodde. Det kändes som om man i alla fall fick lite LA-känlsa med den rutten men det finns mycket kvar som vi skulle vilja göra.

I San Diego kommer ni att få det trevlig - den stan är mysig.

San Francisco är också en kanontrevlig stad som vi gillade mycket. Missa inte Alcatraz - rejält spännande.
Av Shaper
24 feb. 2013 13:34
Tack för snabb respons. Kanske ska skippa Tijuana då, sitta vid gränsen en halv dag har man ju inte lust med.

När man kör ner från SF till LA med Highway 1, hur lång tid bör man ta på sig? Minst en natt på vägen hade vi tänkt, men kanske mer? Det finns ju väldigt mycket att se på vägen har jag förstått.
Av Annl
24 feb. 2013 14:51
Hej igen,

När vi körde highway 1 från SF till LA så hade vi bokat in två nätter i Monterey eftersom det precis som du skriver finns en hel del att se på vägen och skälet till att vi valde just Monterey är ju att där finns Carmel, Monterey själv, 17 miles drives m.m.

Det hade inte varit fel med tre nätter heller.

Sett i efterhand hade vi hellre valt att bo i Carmel som är en rejält mysig liten ort (ungefär som Marstrand på sommaren). Men Monterey är också fint och inget fel på. Vi hade dock lite otur och hittade bara ett ok boende lite utanför stan så vi kände oss lite off. Hade varit mysigare att bo mitt inne i smeten och kunnat promenera til alla restauranger.

Vi var inne en sväng i Santa Barbara och köpte lördagsgodis till barnen - och det var en rejält fin stad tyckte vi av det lilla vi såg. Dit återvänder vi gärna. Kanske kan man stanna där men nackdelen är ju att man då är så nära LA.
Citerat från shaper:
Tack för snabb respons. Kanske ska skippa Tijuana då, sitta vid gränsen en halv dag har man ju inte lust med.

När man kör ner från SF till LA med Highway 1, hur lång tid bör man ta på sig? Minst en natt på vägen hade vi tänkt, men kanske mer? Det finns ju väldigt mycket att se på vägen har jag förstått.
Av Hawaii
24 feb. 2013 18:58
Hade personligen skippat Tijuana. Dels för att det faktiskt inte är mycket att se, dels för att där är mycket kriminalitet och dels för att det kommer garanterat att vara en lång kö till pass (immigration) kontrollen tillbaka till USA. Bättre att tillbringa den tiden i San Diego. Besök La Jolla, Old Town, Pacific Beach/Mission Beach, Gaslamp Quarters (downtown) och Seaport Village en km länge bort. Balboa Park ett veckoslut är en annan fin upplevelse. Har du tid med Zoo så ligger den i Balboa Park och är mycket mera än "bara" ett Zoo.
Av Annl
24 feb. 2013 19:07
Om du är intresserad av krigshistoria så rekommenderar jag ett besök på hangarfartyget USS Midway som numera är museum och ligger i hamnen i downtown i San Diego. Var hur spännande som helst och man fick provsitta i cockpit i kärrorna... Underbart kul! Det var som i filmen Top Gun men på riktigt (du kanske i och för sig är för ung för att minnas den filmen).
Av Hawaii
24 feb. 2013 19:13
Instämmer med Annl. USS Midway är mycket intressant, och det finns en del trevliga restauranger precis intill. Och Seaport Village, med ännu flera restauranger och mysiga affärer, ligger bara ett par stenkast längre bort. Allt är gångavstånd, inklusive centrala SD.