Tips ang bilresa USA's västkust

Av Lotta76
20 jan. 2012 12:24
Visningar: 2065
Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (7,10) som drar till san fransisco 14 juni och flyger hem från san diego 6 juli, ca 3 veckor alltså. Vi ska bila längs västkusten och jag vill hemskt gärna ha tips på se och göra, boende, vad man bör tänka på, vad man INTE bör göra, kostnadseffektiva tips etc.

Tack på förhand!

Mvh
20 jan. 2012 14:11
Citerat från lotta76:
Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (7,10) som drar till san fransisco 14 juni och flyger hem från san diego 6 juli, ca 3 veckor alltså. Vi ska bila längs västkusten och jag vill hemskt gärna ha tips på se och göra, boende, vad man bör tänka på, vad man INTE bör göra, kostnadseffektiva tips etc.

Tack på förhand!

Mvh
Härligt! 3 veckor för den turen låter helt lagom, San Francisco är underbart lägg gärna en vecka där och gör utfärder till t.ex. Napa och Yosemite, det finns hur mycket som helst att se i SF.

Ni har ju gott om tid så ni kan ju lägga ett par övernattningar på vägen mellan SF och LA t.ex. en vid Monterey och en längre söderut.

Sen hade jag lagt en fyra nätter i SD och resten i LA. I La kanske ni ska bo på ett par olika ställen, staden är enorm och det kan vara bra att ha ett par olika utgångspunkter t.ex. några nätter i Hollywood och några i Santa Monica, Long Beach eller något annat ställe.

Vi valde hotell/motell som verkade prisvärda och vi blev inte missnöjda med något av dem. I SF bodde vi på Hotel del Sol, gratis P, pool, centralt nära ett par busslinjer. I Pacific Grove (intill Monterey bodde vi på Clarion Collection Pacific Grove. gratis P. I LA bodde vi först på Hollywood Inn, gratis P, pool, nära Sevärdheterna i Holywood Beverly Hills mm. Vid andra stoppet i LA bodde vi på Super 8 Culver City, gratis P, pool, nära Santa Monica, flygplatsen mm. I San Diego bodde vi på Comfort Inn Airport At Old Town, gratis P, Pool, nära Old Town och motorvägen mot centrum.

Vad ni ska göra kan jag inte svara på, det finns ju hundratals saker att se och göra, men det man inte ska göra är att besöka de "farliga områdena".
Av Hawaii
20 jan. 2012 15:43
Lite San Diego tips (som jag har lagt upp tidigare). Och att bo vid Old Town är centralt så tillvida att man är när I-5 och I-8 motorvägarna. Ett annat bra ställe att bo: Pacific Beach nära havet (även om vattnet kommer att vara KALLT).

"Old Town (ett par km norr om centrala San Diego) - mycket historiskt, och ett antal helt utmärkta mexikanska restauranger. På kvällarna är det en riktigt karneval stämning där.

Balboa Park, med historiska byggnader (en del av dem är intressanta museer) och mycket berömt Zoo (ett av de bästa i USA). Bara en dryg km från centrum.

Seaport Village (också ung. en km från centrum, men i motsatt riktning). Mycket trevligt område med massor av affärer och restauranger. Ligger precis vid vattnet.

San Diego Zoo Safari Park (tidigare namn: Wild Animal Park) uppe i North County mycket sevärt. Ta I-15 (Interstate 15) norrut till Escondido och sedan österut 15-20 minuter. Vid första avfarten till Escondido – North County Fair – stor shoppingmall.

Kör över bron ut till Coronado och besök Hotel del Coronado där. Mycket historiskt, och ganska annorlunda. Hemsida: www.hoteldel.com

Kör längst ut till Point Loma halvön (till fyrtornet). Fantastisk utsikt över Coronado och centrala San Diego.

Horton Plaza (shopping center) i centrala San Diego definitivt värt ett besök om man råkar vara i närheten, plus hela "Gaslamp Quarters" - centrala San Diego.

La Jolla med La Jolla Cove. Ett av de mera exklusiva områdena i San Diego. Och jättefin natur. Många utmärkta restauranger och affärer.

Ung. 2 km norr om La Jolla finns det en "Glider port", där de flyger med "hang gliders" och startar genom att springa rakt ut över klippan som stupar c:a 40-50 meter rakt ner mot stranden. Ganska makalöst!

Mount Soledad, bara ett par km från La Jolla. Fin utsikt över hela San Diego området. Och vill man uppleva en mycket annorlunda väg upp till toppen, så (från La Jolla), följ Torrey Pines Road i östlig riktning, ta höger på Hillside Drive (MYCKET lätt att missa!). Massor med små sidogator, och krångligt att beskriva, men i princip följ vägen uppför berget. Otroligt att se hur de har byggt jättefina hus i de mest långsökta, mycket branta, platser.

Mission Bay Park, strax söder om Mount Soledad och ung en svensk mil norr om centrum. En enormt stor park. Kul att se folkliv, speciellt ett veckoslut. Perfekt om man vill ge sig ut och springa en kortare eller längre runda.

"Boardwalk" ute vid Mission Beach och Pacific Beach, precis väster om Mission Bay Park. Och ute vid stranden. Enormt folkliv, och många restauranger i området.

Kör ner till mexikanska gränsen, parkera på amerikanska sidan, och promenera över till centrala Tijuana. En dryg km. Man kan också ta spårvagnen från centrala San Diego ända till gränsen. Kan vara långa köer att komma tillbaka in i USA. Det bör påpekas att alla de mexikanska gräns-städerna tyvärr är mycket farliga att besöka. Mycket stor risk för rån, oavsett var man befinner sig. OM man trots det ger sig till Tijuana, t.ex., bör man ta av sig alla smycken, klocka, ev. ringar. Allt som är värdefullt (pass, kreditkort, pengar) bör man ha på ett sådant sätt att det inte är lätt att se, eller komma åt.
Av Pehag
21 jan. 2012 14:27
Hej. Vi är en familj på fem varav två barn i ungefär samma ålder som era som körde en två veckors roadtrip i september. Vi åkte aldrig till San Diego men läs gärna vår reseblogg ändå: www.pernillahagg.blogg.se
Hälsn Pernilla
Av Lotta76
28 jan. 2012 20:18
Tack så mkt för tipsen!! Nu har jag en del bloggar och annan info att kolla upp!
Av Issi
12 mars 2012 20:52
Hej!
Hur går det med er planering?
Vi, en familj med två tonåringar 14 & 17 år, åker också till San Francisco men dagen efter er. Flyger också hem den 6 juli men från San Francisco. Ska utöver västkusten försöka hinna med Las Vegas också.
Har förutom flyg, bokat hotell i San Francisco (4 nätter när vi kommer och 3 nätter innan vi flyger hem), i Las Vegas 2 nätter, letar just nu efter bra centralt hotell i San Diego och har bokat 5 nätter i Marina del Rey; LA.
Funderar på om vi ska boka hotellnätterna mellan San Francisco och Las Vegas, mellan Las Vegas och San Diego och mellan Los Angeles och San Francisco. Inte bestämt oss än.
Hyrbilen planerar vi boka framöver.
Juni närmar sig med stormsteg - så underbart. Var ska ni bo när ni kommer till San Francisco?
MVH
Issi