Tips på roadtrips i västra USA under perioden Juli-Aug

Av Ued
11 mars 2018 09:06
Visningar: 535
Hej,
Har fått bra tips här förr så jag testar igen. Denna gång tänkte vi göra en roadtrip i västra USA, har ju hört en del om highway 1 mellan LA och San Francisco. Jag har ca 12-14 dagar under Juli-Augusti och tar tacksamt emot tips på rutter, sevärdheter m.m så jag kan planera resan. Vill gärna göra ett instick till Las Vegas och Grand canyon om tiden tillåter.
Tack på förhand / U
Av Marulk
11 mars 2018 13:12
Skriv gärna lite förtydligande om var du landar o eventuell annan avreseort. Vad du själv är intresserad av och vill se. Gillar du att köra långa sträckor med bil? Tänkt hyra bil?
Just Hgw1 sträckan LA-SF kan bitvis fortfarande vara avstängd.
En tur till GC är beroende på hur du tänkt övriga dagars rutt.
Av Ued
11 mars 2018 14:05
Tack för svar Marulk!
Jag inser givetvis att det finns massor med tips på denna sida men det är nästan för mycket att läsa så därför är jag tacksam för input.
Har inte bestämt var vi börjar men planen är att flyga till/från LAX och SFO. (eller t.o.r samma flygplats)
Kan tänka mig 2-3 dagar i LA (eller SF) i anslutning till ankomst eller avresa och vill därutöver gärna se Vegas och Grand canyon, Death valley och ngn öde "västernstad". Eller kan det vara en bra ide att göra en rundtur, dvs flyga till SFO och sedan åka "inland", dvs mot Reno och vidare söderut mot Yosemite - Death V - vegas. Sedan mot LA och highway one tillbaks mot SFO?
Av Marulk
11 mars 2018 16:53
Mitt tips, spar LV o GC till nästa tur, det finns så otroligt mycket att se så det blir svårt att välja.
Förslag på rutt: flyg till SF o ta ngr dgr där, kör norrut över GG o sen via Sonoma o Napa vidare genom central Valley . Är ni intresserade av ett besök i Yosemite? Ta en övernattning i tex Sonora för att starta tidigt morgonen därpå o på så vis hinna se en hel del av Yosemite. Om inte parken är intressant, fortsätt utmed Hgw 108, en mycket vacker väg, o vidare mot Mammoth Lake. ML är även ett bra ställe för övernattning efter Yosemite . Missa inte ett stopp vid saltsjön Mono Lake. En bit ifrån ML på en relativt lång grusväg hittar ni spökstaden Bodie.
Har du intresse för vandring är ML utmärkt. Här finns många härliga dagsturer på hög höjd
Efter ML fortsätt Hgw 395 söderut. Har ni utrymme i tidplan kan ni göra en avstickare in mot Death Valley för att få ett smakprov på gigantisk hetta men enormt häftigt landskap. Hgw395 är mycket vacker längs med bergskedjan Sierra Nevada. Sen blir det lite flackare natur söderut mot LA även om just bergen innan är vackra.
Hur mycket tid du sen har kvar för att tillbringa i LA är ju beroende på hur många stop du gjort innan.
LA är inte mitt favoritresmål , kanske inte sett tillräckligt , staden är ju som bekant gigantisk. Säkert kan ngn annan svara bättre om LA
Vi har några album här på RG som kanske kan ge lite tips
Go tur
/Catarina m familj
Av Ued
12 mars 2018 06:40
Tack för tipsen Catarina, det låter intressant. Jag ska kika vidare på era album här på RG / Mvh U
12 mars 2018 10:53
förra året gjorde jag en fotoresa genom Nevada,Utah och Arizona. Har många tips på vad man kan göra där om du ska åt det hållet :)

senare i år (aug/sep) blir det en ny resa. Börjar i SF och kör upp genom californien,oregon och washington. kanske det mer så du också tänkt dig?
Av Ued
12 mars 2018 12:52
Tack Andreas,
Jag ska skissa lite på resrutt men mest sannolikt är flyg SFO och sedan lite norrut innan jag viker in österut för att sedan åka ner mot vegas via yosemite m.m. Sedan upp tillbaks till SFO via LA och highway 1. Planeringen är halva nöjet..
Av Ued
13 mars 2018 15:51
Tack för tipsen Irene, jag ska läsa igenom länken noga.
14 mars 2018 06:23
Du har en härlig resa framför dig men jag tycker, precis som Marulk, att du ska spara LV och GC till en senare resa. Det tar längre tid än man tror att bila runt. Man gör många stopp efter vägen och en del vägar är sämre än andra, speciellt om du vill köra någon sträcka på Route 66.
Men det kanske inte är möjligt för dig att göra det och då har du ju fått en del bra tips.

Ett tips från mig är att åka Hwy 1 från SFO till LA. Då ser man alla fantastiska vyer bättre. Hoppas bara att de hinner bli klar med det pågående vägarbetet så du slipper köra några omvägar.
Av Ued
14 mars 2018 07:23
Tack Helene63,
Vi är i nuläget helt flexibel så att vända på turen åka från SFO till LA är helt möjligt för oss. Vi är ändå inne på (just nu) att sedan åka "inlandet" tillbaks norrut. Ev via death valley & yosemite men vi får se. En par nätter i LV lockar men tiden är ju också begränsad, typ max 12-14 dagar.
14 mars 2018 18:56
Gillar man stora trän är Sequoia NP ett alternativ till Yosemite, sikta på Lake Isabella och Three Rivers från Stove Pipe Wells. Du sparar 2 dagars resa om du flyger till och från LA/SF fast effektivast är att starta eller avsluta i Vegas om du bestämmer dig för att åka dit, men bättre lägga all tid i Kalifornien.
Av Ued
15 mars 2018 19:21
Återigen, tack för alla tips. Jag läser och googlar så mycket jag kan :).
Först, vi är relativt resvana med hyrbil, har gjort en hel del turer i Florida & staterna norrut, själv har jag kört mycket i tjänsten mellan Salt Lake och LV samt Phoenix så jag vet att avstånden är stora och att vyerna kan vara vidunderliga.

Jag har skissat på ett förslag där jag tacksamt tar emot synpunkter, inser att jag kanske är tidsoptimist i och med nuvarande upplägg men jag provar och ser vad ni erfarna Kalifornien/Nevada resenärer tycker.

Flyg t.o.r San Francisco.
3 dagar i SF för dess sevärheter
Sedan med bil Highway 1 söderut till Santa Barbara/Ventura. I nuläget skissar jag på 2 övernattningar längs HW1, första i närheten av Big Sur och den andra i närheten av Santa Barbara (eller blir det mycket som missas om man kör sträckan Big Sur till SB på samma dag? ). Om ni skulle addera en natt mellan Big Sur och SB, vad rekommenderar ni?.

Från Santa Barbara tänker jag mig tidig avresa mot LV, bör väl i normala fall kunna fixas på 6-8 h.
(Ja, jag hoppar över LA helt denna gång)

2 nätter i LV, har varit där i tjänsten men vill gärna visa familjen strippen på kvällen och fontänerna, ev en helikoptertur till GC.

Från LV vidare mot Death Valley och ev Bad water Basin m.m. Funderar på en övernattning mellan LV och Mammoth Lake, vad rekomenderas?

2-3 nätter i ML eller i dess omnejd, tips?

Sedan vidare mot SF genom Yosemite, en övernattning mellan ML och SF. Tips?

Dagen efter - hemresa.

Så vad tror ni, blir det alldeles för mycket tid i bilen eller kan det vara nåt att skissa vidare på?

Sen har vi det där med tidpunkt..Har inte ännu bestämt när men det blir i år. Början Aug eller Början Sept.

Tack på förhand / Uffe
Av Marulk
15 mars 2018 20:53
Låter som en bra plan, speciellt att skippa LA. Tips på hotell i LV , Polo Tower Suites, ett lgh hotell mitt på the Strip, gratis parkering eftersom ni har hyrbil. Vi bodde där i november inför 1/2mara längs the Strip . Tycker inte ni ska behöva en övernattning mellan LV o M. Kör ni på morgonen hinner ni se en hel del av DV o lagom framme i ML till em. Det kommer vara HETT i DV så tänk på vatten till bil o passagerare. Bra val med extra dgr i ML, där finns mycket att se o göra. Lagom nästa stop efter genomtur i Yosemite är antingen närheten av Sonora eller Mariposa beroende på vilken väg ni tar. I centra Valley finns många prisvärda o hyfsade hotell.
15 mars 2018 22:24 (redigerad)
Låter som en härlig tur!

Själv var jag på roadtrip på ungefär samma platser i maj 2016. För vår del blev det många timmar i bilen men vi hann verkligen se mycket. Santa Barbera tycker jag själv är supermysig. Vi utgick från Los Angeles och lade upp vår rutt så här:

Dag 1: Los Angeles - Palm Springs - Joshua Tree Nationalpark - Grand Canyom där vi kom fram sent på natten och sov
Dag 2: Grand Canyon - efter solnedgång körde vi till Las Vegas där vi sov
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas - Death Valley (Bad water Basin är värt ett besök när man är där samt Dantes View) - lång körning till Yosemite där vi sov
Dag 5: Yosemite (Four miles trail var en trevlig vandring)
Dag 6: Yosemite till San Francisco
Dag 7: San Francisco
Dag 8: San Francisco
Dag 9: San Francisco - Stanford - Santa Cruz - Monterey där vi sov
Dag 10: Monterey (valskådningen här var fantastisk!!) - higway one och the big sur - Los Angeles där vi spenderade natten.

Det blev som sagt ett hektiskt semester med många timmar i bilen och sena kvällar/nätter som man kom fram till platserna men man han se så mycket! Vi spenderade drygt 300 mil i bilen... Sen hade vi även några dagar innan och efter roadtripen på plats i Los Angeles då vi tog det lite lugnare och hälsade på min bror som bor där :)

Verkar som du kommit lågt i din planering men om du är orolig över om du är för optimistisk med din tidsplan så märker du på min resa att det går att hinna med mycket!
Av Anmo
16 mars 2018 06:56
Att åka från Las Vegas till Mammoth Lake är inga problem att fixa på en dag. Vi satt i bilen från kl 9-16 om jag minns det hela rätt. Vi körde på sommaren och på grund av hettan så blev inte stoppen så långa, till och med matsäcken åts i bilen! I ML sov vi två nätter och hade en heldag för diverse naturupplevelser. Vi bodde på The Village Lodge som jag verkligen kan rekommendera!

Vi har åkt Hwy 1 från SF till LA på två dagar och jag tyckte inte att det var stressigt. Vi åkte söderut och övernattade i närheten av Hearst Castle där vi startade dag två med en rundtur. På vägen stannade vi i Carmel och Santa Barbara samt på diverse vackra platser efter vägen. Vi åkte också ”17 mile drive”. Kom fram till Santa Monica på seneftermiddagen.

Vid en resa åkte vi från SF (från Antioch som ligger nordost om SF) och genom Yosemite till Mammoth Lake där vi övernattade på en dag. Vi hann stanna och titta/fota vid alla vackra utsiktsplatser men vi gjorde inga vandringar.

Eftersom det finns väldigt mycket att se i Las Vegas skulle jag hellre plussa på några nätter där.

Jag har inte upplevt att vi stressat på våra resor och vi har haft våra barn med oss (6-10 år) och inte heller de har klagat över bilåkandet. Ljudböcker i högtalarna, vackra vyer utanför bilfönstren och många små stopp längs vägen funkar bra för oss.
17 mars 2018 13:51
Citerat från Ued:
Återigen, tack för alla tips. Jag läser och googlar så mycket jag kan :).
Först, vi är relativt resvana med hyrbil, har gjort en hel del turer i Florida & staterna norrut, själv har jag kört mycket i tjänsten mellan Salt Lake och LV samt Phoenix så jag vet att avstånden är stora och att vyerna kan vara vidunderliga.

Jag har skissat på ett förslag där jag tacksamt tar emot synpunkter, inser att jag kanske är tidsoptimist i och med nuvarande upplägg men jag provar och ser vad ni erfarna Kalifornien/Nevada resenärer tycker.

Flyg t.o.r San Francisco.
3 dagar i SF för dess sevärheter
Sedan med bil Highway 1 söderut till Santa Barbara/Ventura. I nuläget skissar jag på 2 övernattningar längs HW1, första i närheten av Big Sur och den andra i närheten av Santa Barbara (eller blir det mycket som missas om man kör sträckan Big Sur till SB på samma dag? ). Om ni skulle addera en natt mellan Big Sur och SB, vad rekommenderar ni?.

Från Santa Barbara tänker jag mig tidig avresa mot LV, bör väl i normala fall kunna fixas på 6-8 h.
(Ja, jag hoppar över LA helt denna gång)

2 nätter i LV, har varit där i tjänsten men vill gärna visa familjen strippen på kvällen och fontänerna, ev en helikoptertur till GC.

Från LV vidare mot Death Valley och ev Bad water Basin m.m. Funderar på en övernattning mellan LV och Mammoth Lake, vad rekomenderas?

2-3 nätter i ML eller i dess omnejd, tips?

Sedan vidare mot SF genom Yosemite, en övernattning mellan ML och SF. Tips?

Dagen efter - hemresa.

Så vad tror ni, blir det alldeles för mycket tid i bilen eller kan det vara nåt att skissa vidare på?

Sen har vi det där med tidpunkt..Har inte ännu bestämt när men det blir i år. Början Aug eller Början Sept.

Tack på förhand / Uffe
Jag tycker ni kan svänga av Hwy 1 i Cambria , sikta mot Fresno och Giant Forrest så är ni i Sequoia NP och åker ut vid Three Rivers. Om ni övernattar i Cambria kanske ni hinner ända till Three Rivers på kvällen. Jag skulle välja heldag i Sequoia men det får ju föregående natts övernattning avgöra, man hinner se träden på en em också men inte inklusive Kings Canyon.
All planering bygger på var man övernattar, när man åker genom obygden finns inte många ställen att övernatta på så att kryssa i övernattningar och sedan kolla vart man hinner till nästa om man räknar med några timmar upplevelser också är A&O, annars hamnar du lätt i flera timmars körning i mörker för att komma till övernattning och då missar de mängder av vackra vyer.
Tänk på att med så tight tidsplan så går det inte att loma iväg 9-10 tiden utan upp 5-6 tiden och iväg till 7 ska vara målsättningen för att inte slösa bort den korta tiden därborta.
Längs HWY 1 skulle jag välja övernattning i Monterey och San Semion/Cambria som ligger nära varandra. Då har du en hel dag för att stanna på alla ställen ni vill stanna längs vägen, och det spelar ingen roll om ni kommer fram till Monterey före lunchtid då det finns mängder av grejer där + i Carmel ni kan göra på em+kväll.

Från Three Rivers kan ni ta snabbaste vägen till LV eller via DV.
Av Ued
17 mars 2018 17:06
Tack för alla tips & kommentarer, värdefullt.

Det var ett intressant förslag från dig Brycecanyon, dvs att svänga av redan vid Cambria i riktning mot Sequoia. (vi siktar på LA med omnejd nästa resa) Om man tar en övernattning i området Three rivers/Sequoia, hur skulle du lägga upp rutten sedan till LV och DV innan vidare norrut mot Mammoth Lake?
Blir det en lång bildag om man ska åka Three rivers området till LV på en dag utan övernattning? (det är väl bara mindre vägar?)
20 mars 2018 07:35 (redigerad)
Det tar 6 timmar stora tråkiga vägen över Bakersfield. Vitsen med att svänga av i Cambria är att du sparar tid för nedanfär är inte 1:an så märkvärdig. Ett alternativ är att sänka tempot och lägga en extra natt i Monterey, planera in heldag i Sequoia så ni även hinner till Kings Canyon och skippa Vegas och istället köra till Mammoth Lake som tar 7 timmar som med stopp blir en lagom etapp,. Härifrån har ni nära till Bodie som jag inte besökt men bergsvägen över Sonora pass har jag kört och det var en upplevelse, men den blir ju en flera timmars omväg om man ska in till Yosemite, där det kommer att vara väldigt mycket folk när ni är där så boka boende i tid. Jag rekommenderar tälthydda i fd Curry Village, kommer inte ihåg vad den heter nu.
2 veckor fyller ni lätt bara i CA och skulle ni få någon dag över på slutet innan hemflyget från Oakland så ta någon natt längs kusten norr om SF eller Lassen vulcanic NP

La-LV-GC kan ni ta nästa resa tycker jag.
https://www.google.se/maps/dir/Three+Rivers,+Kalifornien+93271,+USA/Mammoth+Lakes,+Kalifornien,+USA/Bodie,+Kalifornien,+USA/@37.4636042,-119.5475896,8z/data=!4m30!4m29!1m15!1m1!1s0x80954f8056e5b439:0xea6f2a99ace4afb!2m2!1d-118.9045445!2d36.4388364!3m4!1m2!1d-118.6643339!2d35.9066423!3s0x80c02782bdce78ed:0x82cf0b142aa79fb9!3m4!1m2!1d-118.1942129!2d35.6962478!3s0x80c1b0d3d6461f7b:0x541a6772e36f8ecd!1m5!1m1!1s0x80960c5f79b3179f:0xf114d9d70fee8d6d!2m2!1d-118.972079!2d37.648546!1m5!1m1!1s0x8097ca2bfa68c0cb:0x140de8f45eae419f!2m2!1d-119.01251!2d38.2127793!3e0
Av Ued
8 apr. 2018 10:09
Återigen tack för all tips & råd, mycket värdefullt.

Flyg t.o.r SFO är nu bokat och jag finslipar på bilrutten. Klart är att vi kommer att börja med 3 nätter i San Francisco för att sedan ta oss ner längs HGW1 via 2-3 övernattningar. Kommer inte att lägga ngn tid i LA utan istället svänga in österut där rutten ännu är ngt okar. Vi har ca 6-7 nätter då vi lämnar HGW1 innan vi måste tillbaks till SFO.

Funderingar i nuläget är bl.am
Om man bor i Mammoth Lake, kan man då göra dagsutflykt till Yosemite Valley/Park eller är det för långt. Blir lite osäker när jag kollar med Google..
Samma gäller Bodie, funkar det med en dagstur från ML?

När det gäller en del av rutten funderar jag på följande, tacksam för synpunkter,
Lämnar HGW1 i Cambria och tar en heldagstur till Las Vegas. 2 nätter i LV och sedan mot Lone Pine via DV, övernattning i Lone Pine. Från Lone Pine till Giant Sequoia (inser att det är en omväg), efter en natt i GS vidare mot ML och 2-3 nätter där.

Tänkte alltså om det är vettigt ha ML som bas för att därifrån besöka Yosemite men det kanske är en dålig idè?

/ Uffe
8 apr. 2018 17:59
Eftersom det inte finns någon väg rättöver Sierra Nevada i närheten av Lone Pine får du skippa Sequoia NP eller ta denna rutt med övernattning i Three rivers: https://www.google.se/maps/dir/Cambria,+Kalifornien,+USA/Squaw+Valley,+Kalifornien,+USA/Three+Rivers,+Kalifornien,+USA/Las+Vegas+Strip,+Las+Vegas,+Nevada,+USA/@35.8009514,-120.376444,7z/data=!3m1!4b1!4m31!4m30!1m5!1m1!1s0x80ecd77a7b67481f:0xc4fd49cb873a8956!2m2!1d-121.0807468!2d35.5641381!1m10!1m1!1s0x80950e4cc7cebf0d:0xa3ce08cdc4e4b9f0!2m2!1d-119.246785!2d36.7402261!3m4!1m2!1d-118.8042283!2d36.6458045!3s0x8095670cd64a9b6b:0x40726780ecd0e2d3!1m5!1m1!1s0x80954f8056e5b439:0xea6f2a99ace4afb!2m2!1d-118.9045445!2d36.4388364!1m5!1m1!1s0x80c8c4383428d4eb:0x43e2195d0c26834c!2m2!1d-115.1728484!2d36.1147065!3e0

Jag förstår inte varför man flyger så långt för så lite dagar så man måste köra förbi så fina ställen utan att ha tid att stanna. Är det så svårt att omprioritera så man får fler dagar? Kan inte svara om Mammuth Lake för har inte varit på den sidan. Är du bilintresserad gå guidad tur på Shelby museet i Vegas å missa inte Hoover Dam
Av Ued
8 apr. 2018 19:40
Tack "Brycecanyon",
Jo jag inser att tiden är kort och att vi gapar efter mycket :). Kan tyvärr inte vara borta längre pga jobb.
Ditt tips från Cambria verkar bra, kan tänka mig två nätter i Three rivers innan avfärd mot LV.

Hoppas någon kan kommentera min fundering om att bo i ML eller i dess närhet och därifrån göra dagsetapper till tex Bodie och Yosemite. (tänkte ha ca 3 nätter i ML).

PS, när man googlar fram rutter, hur mycket ska man addera till det tidsförslag som man får? Antar att det inte riktigt stämmer med verkligheten och att det är mkt säsongsberoende.
8 apr. 2018 20:16 (redigerad)
Rutten jag gjort är perfekt om du övernattar i San Simeon eller Cambria. Tror inte att du hälar med åka in till Sequoia igen från Three rivers då det är en väldigt långsam klättring söderifrån. Kommer du till Giant Forrest mitt på dan hinner du se det mesta i parken innan kvällen. Det är där General Grant står sedan har du General Sherman lite söderut som stopp å därefter kommer du till visitorcenter med ett litet museum att kolla. Får du tid kan du gå 1,5 km naturstig runt en swamp där man verkligen kommer naturen nära och man inte hör bilarna bland jätteträden som knastrar av fallande kottar och smågrenar.
Det finns en intressantare väg att åka från Three Rivers som syns dåligt på googlemaps om man inte förstorar mycket.
Man siktar på Lake Isabella och det är en mycket krokig väg så därför tar den längre tid, men åker ni från Three rivers på morgonen har ni hela dagen på er. Och ni kan även ta någon av vägarna genom DV så kan när ni åker tillbaka köra upp till Betty så får ni se spökstaden Rhyolite och annan del av DV motför den ni körde några dagar tidigare.
Vilken rutt ni tar beror på tålamod, för snittfarten ligger på 50km/h på småvägarna mot att åka runt där man kan ligga på 100km/h.
Här är rutten och du kan ju ladda ner den i mobilen så har du den när det är dags, fast offlinekartorna räcker bara några veckor så gör det innan ni åker.
https://www.google.se/maps/dir/Cambria,+Kalifornien,+USA/Squaw+Valley,+Kalifornien,+USA/Three+Rivers,+Kalifornien,+USA/Las+Vegas+Strip,+Las+Vegas,+Nevada,+USA/@36.0122938,-119.0299323,10z/data=!4m46!4m45!1m5!1m1!1s0x80ecd77a7b67481f:0xc4fd49cb873a8956!2m2!1d-121.0807468!2d35.5641381!1m10!1m1!1s0x80950e4cc7cebf0d:0xa3ce08cdc4e4b9f0!2m2!1d-119.246785!2d36.7402261!3m4!1m2!1d-118.8042283!2d36.6458045!3s0x8095670cd64a9b6b:0x40726780ecd0e2d3!1m20!1m1!1s0x80954f8056e5b439:0xea6f2a99ace4afb!2m2!1d-118.9045445!2d36.4388364!3m4!1m2!1d-118.8085717!2d36.2084355!3s0x80eaae8832c4f309:0x384af5b6fb1f0fb1!3m4!1m2!1d-118.5453574!2d36.1234906!3s0x80c019673b955ad5:0xbe5fef14457df3d9!3m4!1m2!1d-118.5641376!2d35.7441961!3s0x80c02ca485c05943:0xc042a3cd46d8b140!1m5!1m1!1s0x80c8c4383428d4eb:0x43e2195d0c26834c!2m2!1d-115.1728484!2d36.1147065!3e0
Av Ued
14 juli 2018 08:20
Hej alla,
Det drar ihop sig för vår avresa, om ca 5 veckor är det dax. Vi har förnärvarande 4 nätter obokade och tänkte kolla om det finns några tips så här i sista minuten. Vi har efter mycket övervägande beslutat att åka till LV efter highway 1. Vi checkar ut från LV och har en natt bokad i Lone Pine (via Death Valley) och tanken är att fortsätta mot Mammuth Lake.

Efter Lone Pine har vi alltså 4 obokade nätter just nu. Hade först tänkt att boka 3 nätter i ML för att göra dagstripper till tex Bodie och Yosemite och ta den sista natten närmare flygplatsen i SF. Flyget hem går vid 17:30 så man behöver kanske inte bo så jättenära.

Är det någon som har tips vore det kanon, är t.ex 3 dagar i ML för mycket eller ska man bo närmare Yosemite?
15 juli 2018 17:49
Har för mig att det är runt 5 tim Yosemite-SF/OAK så i teorin skulle ni kunna åka direkt. Jag hade valt att övernatta inne i parken i fd Curry Village i tält med trägolv, men det är nog fullbokat såhär sent.
Kör ni på morgonen från ML så kan ni köra den intressanta vägen över Sonora pass, fast den kanske blir för sensam. Google maps har svar.
Av Marulk
15 juli 2018 18:14
Mammoth Lakes är en mysig liten stad. Det finns mycket att se o göra. Fantastiska vandringsleder med lagom dagsturer, tex rundan Devils Postpile och Rainbow Falls. Finns lite bilder därifrån i album här på RG.
Vägen över Sonora Pass som @brycecanyon skriver om är vacker men då ”missar” ni Yosemite. Har ni fortfarande ngn dag/natt över så ta en övernattning i Sonoma eller Napa.
Av Ued
16 juli 2018 08:46
Tack för era tips. Jag ska återkomma och berätta senare om vår resa.