Pruta i Beijing

Av Linlar1
4 apr. 2018 22:34
Visningar: 260
Jag och systern skall åka till Beijing snart. Vi är båda värdelösa på att pruta. Är det någon som har varit där den senaste tiden och kan ge prisexempel på vad det bör kosta ca? Kläder, skor, handväska och någon souvenir är det nog som kommer inhandlas. Förstår att det beror på märke och kvalitet också givetvis.
Av Eic
5 apr. 2018 09:30
Jag och min syster var i Peking i maj 2016. Man måste absolut pruta för att få bra priser. Även när du är nöjd med priset som du får så hade du förmodligen kunnat få det ännu billigare.
Vi besökte Sidenmarknaden och där är prutandet en del av affären. Man ska nog vara utvilad och redo att lägga ner tid på det. Varken jag eller min syster är bra på att pruta men man vill ju heller inte bli lurad. Som exempel så köpte jag en Mullberry väska för 180 kr. Utgångspriset var 1200kr (!!!). Det krävdes en hel del skådespel. Jag lämnade affären en gång och sa att det var för dyrt, säljaren följde efter och så vidare. Jag är grymt nöjd med priset, men satan vad det var omständligt.
Jag skulle också köpa en fånig liten porslinsfigur som de ville ha 90kr för. Ett skrattretande högt pris. Jag fick den för 10kr efter ett tag. Så ungefär en tiondel av utgångspriset kan man väl ha som riktlinje. Sen funkar det inte alla gånger, men då får man gå vidare och hittar någon annan som säljer samma sak. Eller så bestämmer man sig för att man tycker det är värt pengarna.
Men pruta måste man. Och man lär sig rätt fort. Och visa aldrig hur mycket du vill ha något. ;)
Minns att vi köpte turist t-shirts längs Wangfujing gatan och även där prutade vi så vi fick ett bra pris för två t-shirts. Jag tror vi betalade 60kr styck vilket säkert hade kunnat bli ännu lägre om vi hade känt att det var värt att lägga tid på det.

Lycka till med prutandet och hoppas ni får en fantastisk resa!