Behöver era tips om Peking

14 apr. 2018 19:17
Visningar: 365
Hej,
Har så smått börjat planera en resa till Peking nästa vår i Mars. Vi har aldrig varit i Kina tidigare, så alla tips ni har tas emot med tacksamhet!

Jag undrar var man ska bo i Peking, vilka områden är bäst och är det någor man ska undvika? Vi vill helst bo på 5-stjärniga hotell, men kan tänka oss bättre 4-stjärnigt också.

Vad får man inte missa?

Hur tar man sig bäst runt? Hur fungerar det med taxi?

Har ni tips om man under en dag vill åka till Kinesiska muren? Vilken del är bäst?

Vi äter vegetariskt, har ni tips på några veg. restauranger så vore det supertrevligt. :)

Tack på förhand för alla era tips.
Medlemmen har tagit bort svaret
14 apr. 2018 19:52
Vi gjorde ett stopp på 2½ dagar för 2 år sedan, bodde då på Novotel som vi tyckte låg bra till och som uppfyllde våra krav samt hade OK priser. 7
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g294212-d300154-Reviews-Novotel_Beijing_Peace-Beijing.html

Taxi fungerar bra vid korta resor och är ganska billigt.

Sista dagen bokade vi egen "driver" som körde oss till muren vid Mutianyu, är en bra del av muren att se. Förare hittade vi på länk nedan, även länk till sida om muren vid Mutianyu.

http://www.thebeijinger.com/classifieds/cars-drivers
https://www.travelchinaguide.com/china_great_wall/scene/beijing/mutianyu.htm
12 aug. 2018 12:35
Det är ju lite svårt att svara generellt, hur lång tid har ni, budget etc?

Avstå Novotel, ett MYCKET bättre hotell i närheten är Park Plaza Wangfujing. Fantastisk frukost, lugnt, bra rum, mycket nära till tunnelbana, och inte minst, mycket bra personal. Mycket bra för pengarna man betalar.

Generellt, försök hålla er i närheten av tunnelbanans linje 1, helst östra sidan om Tiananmen, då har ni nära till kommunikationer och många av de stora sevärdheterna: Förbjudna staden (större delen av en dag) , Tiananmen o Parlamentet (Himmelska fridens torg), Wangfujing (mycket shopping och restauranger) , Nationalmuseum. Jag vill verkligen rekommendera ett besök dit, om ni inte varit i Kina förut, får ni en bra förståelse för Kinas långa historia. Om ni tycker om museer, är Capital ett mycket bra sådant, fina utställningar om Beijing, och fynd gjorda i/runt stan. Sommarpalatset är värt en utflykt en vacker dag. Muren såklart, då antingen som föreslagits med egen chaufför, eller med grupp, försök att få med ett stopp vid Minggravarna och museet där (men se till att få en tur utan en massa köp-stopp, tex cloisonne-, jadefabriker etc, det köper ni mycket roligare och billigare på Panjiayuan).

Panjiayuan är ett bra ställe för att shoppa souvenirer på en lördag eller söndag, men pruta HÅRT (betala kanske en fjärdedel av först begärda), o vänta er inga äkta antikviteter.

Tunnelbanan är utmärkt att ta sig runt, särskilt sträckor över några kilometer (Beijing är en STOR stad), det går att köpa kort som man laddar med valfritt belopp, eller i automat inför varje resa (då kan man få köa i rusningstid). Stationer ropas upp även på engelska, och kartor finns att ladda ner som app. Bussar är svårare, sällan, annat än på kinesiska. Annars taxi, men då MÅSTE ni ha destinationen nedskriven med tecken, o gärna en aning om var det ligger.

Ni får ursäkta, men man KAN inte åka till Beijing utan att äta Peking-anka (Li Qun är en gammal klassiker, nära hotellet jag rekommenderar finns en Da Dong, det finns fler filialer) .. alla restauranger har gott om vegetariska alternativ, man äter mycket grönsaker i Kina! I närheten av Tiananmen och Nationalmuseum ligger Lost Heaven, Yunnankök med klass, mycket gott.

Appar laddas ner innan ni lämnar Sverige, fungerar inte alltid i Kina (Google o allt som har med den att göra blockeras). De hemsidor som rekommenderas tidigare, är mycket användbara.

Skall ni åka i mars, kan ni råka ut för diverse väder, som i april här hemma.....
Av Desires
13 aug. 2018 19:38
Vi valde att göra en gruppresa t Peking, o det ångrade vi ej! Tuff trafik o väldigt svårt att ta sig fram där, så bekvämt att åka m erfarna busschaufförer. Det var en väldigt trevlig resa m 1 v i Peking o några dgr i Hainan!
HÄR direktlänk t mitt inlägg m många foton o tips http://www.desires.se/#post106