Dryck i Peking

Av Borgaf
7 jan. 2010 20:35
Visningar: 347
Jag undrar om det är någon som vet hur det är med drycker i Peking, jag vill gärna ha vatten utan kolsyra och gärna juice. Kan man köpa detta och vilken typ av affärer, priser?
Vi skall bo ganska nära Beijing centralstation på vägen mot Himmelens tempel.
Mitt barnbarn tycker om att göra halsband, kan man köpa pärlor där det skall naturligtvis vara billiga sådana är det någon som vet var de finns?
8 jan. 2010 10:08
Självklart kan du köpa dessa drycker nästan överallt, vatten, juice, läsk.... you name it. Det är ingen större skillnad från Sverige på drycker precis, en vattenflaska kostade ungefär lika mycket där som här.
Pärlor kan du köpa på många ställen, men det finns ett shoppingställe som kallas för Silk Street and Pearl Market som ligger på Chang'an Avenue. 5 våningar med kläder, tyger, souvenirer och smycken. Det gäller bara att pruta ordentligt, annars blir man lurad!
Tänk också på att du måste ha alla platser du ska besöka nedskrivet på kinesiska tecken, annars hittar inte taxichauffören som oftast inte kan någon engelska.
Lycka till!
8 jan. 2010 14:35
Jag kan inte hålla med ovanstående kommentar om att priserna på drycker är som i Sverige. I snabbköpen är de med Svenska ögon "gratis". På restauranger kan dock priserna vara "vad som helst"
SilkStreet och PearlMarket är två OLIKA platser och bara SilkStreet ligger utmed Changan. PearlMarket ligger ganska nära Himmelens tempel.

Läs mer om allt detta på min blogg:

http://kristeribeijing.blogspot.com/

MvH/Krister
Av Bibby
9 jan. 2010 00:33
Håller med Krister här, en ovanligt märklig fråga..... finns massa 7-11-typ-affärer... köp där.