Kreditkort för betalning av hotell och hyrbil

17 jan. 2018 11:56 (redigerad)
Visningar: 355
Hej!
Har redan läst ett antal trådar gällande tvånget på kreditkort för det mesta överallt i USA, men har en lite mer specifik fråga.

På de allra flesta hotell jag bokat inför min resa till Kalifornien är det den klassiska "fotolegitimation och kreditkort krävs" och som jag förstår (samt upplevt själv tidigare i USA) så är det bara att klicka på credit vid betalning så ska det vara lugnt.

Ett av hotellen har dock en lite längre text där det står "Please note that the property does not accept checks, debit cards, or prepaid credit cards as a method of payment" och jag undrar om detta har någon ytterligare innebörd eller om det bara är att köra med credit på sitt vanliga betalkort även här? Tänker eftersom att det står att de inte accepterar "prepaid debit cards".

Ska även hyra bil (har kikat via hyrbil24.se - tar gärna emot tips på andra bra/bättre sidor om det finns) och där framgår också att ett kreditkort behövs. Samma här att klicka på credit så är det ok? Någon som har erfarenhet och vet hur mycket de brukar reservera när man hyr bil? Har läst att det kan vara dubbla beloppet ibland...

Undrar även vad som rekommenderas för typ av skydd när man hyr bil. Det som ingår som standard är ju trafik- och vagnskadereducering. Räcker det eller bör man lägga till för t.ex. ruta, underrede osv? Något annat man behöver lägga till eller tänka på? Som jag förstått är det inte mycket toll-roads i Kalifornien, i alla fall inte den sträckan som vi tänkt åka vad jag kan se, men om man åker på en Toll-road hur löser man smidigast betalningen av detta?

Mycket frågor! Hoppas även på mycket, bra svar :)

Tack på förhand!
17 jan. 2018 12:37
Amerikanerna ser inte om ditt kort är debit men se upp med att på vissa kort står det uttryckligen "Debit", har hört någon som fått problem p.g.a. det!

Hyrbil hyr man bäst hos biluthyrare, inte hos resebyråer eller bilmäklare. Kolla Avis, Sixt, Hertz, Enterprice, Budget o.s.v.
Om du läst inlägg har du klart redan läst alla råd om medlemsskap, rabattkoder o.s.v.

Vägtullarna löses olika beroende på en själv, vilken uthyrare man valt och var man ska köra, vissa uthyrare är dyra, andra rimliga, reser man flera gånger är det självklart att köpa en egen lösning som man sen använder på varje resa. I Kalifornien finns mycket riktigt få vägtullar men det finns en del, och många kan bara betalas elektroniskt.
Läs t.ex. här. https://www.thetollroads.com/help/visitors

Jag har info om vägtullar och uthyrarnas villkor här (alldeles för omfattande för att ta i ett inlägg, självklart inriktat på Florida men kan nog vara till nytta ändå) http://www.floridasidan.se/FlTra.php#V%C3%A4gavgifter:

Försäkringen: Det du nämner ingår för det mesta om man hyr som Svensk dessutom den viktiga ansvarsförsäkringen. PAI som köps till behövs normalt sett inte. Oftast är det 0 självrisk nuförtiden men kolla alltid vad som ingår och inte ingår, det kan skilja mellan uthyrare och t.o.m. hos en och samma uthyrare.
Av Birgere
17 jan. 2018 18:16
Som Floridasidan skriver, ett vanligt svenskt bankkort med Visa/MC symbol på fungerar helt utmärkt att hyra bil, betala hotell osv.
Men amerikanska debit card fungerar inte till bilhyra i USA.
Däremot så rekommenderar jag att använda kreditkort för tex flygbiljetter, bilhyra o hotellbokningar, inte bara för att man slipper reservera en ev deposition från sina egna pengar men även att kreditkorten har oftast bättre inbyggda extraförsäkringar/skydd.
17 jan. 2018 19:38
Ja, kan man använda ett kreditkort bör man göra det. Bra att ha är självriskseliminering som en del kort har om bilhyran har självrisk. Olika kort har väldigt olika försäkringar (från ganska klent skydd till komplett reseförsäkring i 120 dagar) så detta kan vara viktigt att kolla när man skaffar ett. Villkoren, t.ex vad som krävs för att försäkringen ska gälla, skiljer också.