Hjälp! Hertz förbetald hyrbil kontokortet har blivit kapat

23 maj 2016 09:19
Visningar: 324
Hej!

Sambon och jag har förbetalt en hyrbil hos Hertz som ska hämtas upp i USA om ca. två veckor. Bokning och betalning gjordes för flera månader sedan och igår upptäcker vi att det kontokort som vi använt för att betala för bilen har blivit kapat och således också spärrat av banken. Ett nytt kort är påväg, men nu är vi oroliga för hur det kommer att bli när vi ska hämta ut bilen. Man måste ju visa upp det kort som användes vid betalning när bilen hämtas upp.

Vi har ett kreditkort utställt på sambon (som också gjorde bokningen) som vi tänkte använda för att betala depositionen. Detta var planen redan innan allt ovan inträffade, dock hade vi inte tillgång till detta kort när bokningen gjordes (då hade vi självklart inte använt betalkort för detta).

Kommer det bli problem nu? Jag har kontaktat Hertz men har inte hört ifrån dem än. Är det någon som har erfarenhet av liknande händelser? Bör vi kontakta hotell och liknande med? Allt är förbetalt. Räcker det med att bara visa det gamla spärrade kortet och sen betala depositionen med kreditkortet eller måste vi boka av bilen och boka en ny?

Tack på förhand
/En rejält uppstressad person.
Av Peter_o
23 maj 2016 10:46
Du lär inte vara den förste med detta problem. Problemet är ju likartat med att man bokar med ett kort som sedan går ut innan resan så man har ett nytt som har ett nytt nummer. Sådant måste ju inträffa i stort sett dagligen.

Med andra ord jag tror inte det är något problem så länge du har med det gamla kortet och kan visa upp det.

/PeterO
23 maj 2016 15:03
Tack för ditt svar Peter!

Det verkar vara som du säger. Jag har varit i kontakt med Hertz nu, och ifall att något liknande skulle hända någon annan i framtiden (en person som är lika nojig som jag t.ex.) så är det bara att ta med det gamla kortet för att visa upp det. De vill se detta kort endast för att försäkra sig om att det är samma person som betalt för bilen som sedan också hämtar upp den.