Hotell i Chicago & hyrbil västerut

Av Isnor
30 mars 2009 22:51
Visningar: 1965
Är en familj, 2 vuxna och 2 barn/ungdomar (12 & 14 år) som planerar en resa till USA i oktober. Ska hälsa på släktingar i Iowa, cirka 75 väster om Chicag, men har tänkt börja med 4 nätter i Chicago för att hinna kolla in stan lite.
Min undran är om det finns någon som har erfarenhet av något vettigt hotell i Chicago. Vi sätter läge och pris framför standard men vill naturligtvis har rent och fräscht ändå.
Har sökt mycket på nätet och hittat tre olika hotell som jag undrar om det finns någon som har bott på. Seneca hotel & suites, Best Western Grant Park och slutligen Red Roof Inn Downtown. Vilket ska man boka? Var är bäst/billigast att boka?

Nästa undran är hyrbil. Vi ska som sagt ta oss 75 mil väster om Chicago. Planerar att stanna 2-3 nätter åt vardera hållet och tillbringa resterande nätter hos släktingarna i Iowa.
Med vilket företag är det förmånligast/tryggast/billigast/smidigast att boka hyrbil? Någon som har erfarenhet av ebilhyra?

Jag är tacksam för alla tips - stora som små!

Isabell med familj
Av Erc
31 mars 2009 07:30
Flyger till Seattle nästa vecka och har inför den resan för första gången bokat bil genom ebilhyra.se. Återkommer gärna efter hemkomst med de faktiska erfarenheterna.

Ett litet tips, eller knep, vad gäller ebilhyra.se är att du istället för att boka först begär en offert. Boka inte på 2-3 dagar och vips får du ett e-postmeddelande med ett extrarabatterat pris (ca -10%). I mitt fall har jag bokat en mellanklassbil (ICAR) med första tankens bensin samt extra förare. Priset blev ca 2200 för en vecka. Uthyrande företag är Alamo, vilket är ett mer turistinriktat företag än exempelvis Avis och Hertz vilka är mer inriktade på affärsresenärer. Alamo är dock en stor aktör och lär agera professionellt.

Under mina tidigare resor till USA har jag hyrt bil genom mrjet.se och autoeurope.se. MrJet fungerade helt perfekt (bil genom Avis) och har så gjort även vis hyror i Europa. Genom autoeurope.se drabbades vi tyvärr av ett missförstånd mellan Autoeurope och uthyrande Hertz, men det rörde sig bara om bilklass - dvs inget allvarligt.

Vad gäller hotellen kan jag inte ge något annat tips än att kika på www.tripadvisor.com där massor av resenärer delar med sig av sina erfarnheter och synpunkter på hotell. Förbokade hotell brukar jag ordna genom www.travellink.se - deras priser är alltid inklusive alla skatter och avgifter och det har alltid fungerat utan bekymmer.
Av Isnor
31 mars 2009 22:23
Tack så jättemycket för tipsen. Mkt tacksam för att höra hur det går för dig med ebilhyra.
Trevlig resa!
Isabell
Av Sisso
1 apr. 2009 21:19
Hej!
Vi ska också till USA och Chicago i sommar för att delvis hälsa på släktingar.
Vi ska bo några nätter på Hard Rock hotel - mitt i smeten :) Vi har hyrt bil via Avis.

Trevlig resa!
Av Isnor
6 apr. 2009 17:46
Hej Sisso!
Låter som vi har liknande planer.
Var bor era släktingar? Har ni planer för Chicago? Man vill ju ha lite hum om vad man ska lägga tiden på. Känns som att listan kan bli lång på måsten.
Har ni bokat hotellet via någon websida eller direkt på hotellet? Vad fick ni betala per natt?
Hälsningar
Isabell
Av Erc
16 apr. 2009 22:13
Hemkommen efter min biltur i västra USA. Hyrbilen vi bokade genom e-bilhyra levererades som sagt av Alamo. ICAR-bokningen tolkades av Alamo som Midsize och vi erbjöds en Toyota Corolla (sedanversion) eller en Chrysler PT Cruiser. När vi frågade om något "roligt" erbjöds vi en standard cabriolet till priset motsvarande fullstor bil (USD20/dygn plus skatt, totalt ca USD180). Vi slog till på erbjudandet om cabben men tvekade när vi såg den. Floridaskyltad Chrysler Sebring Convertible Touring (V6). Mätarställning 30000 miles (ca 5000 mil och riktigt sliten med repor och småbucklor överallt samt en spricka framtill på sufletten. Skadorna dokumenterades dock och uthyraren informerades om dem och vi åkte glada iväg med nedfällt tak genom ett tjugogradrigt och soligt Seattle.

Mindre trevligt blev det senare på kvällen cirka 40 mil inåt landet när temperaturen föll och taket sedan länge fällts upp. Sprickan i sufletten drog in en massa kall luft i innertaket som sedan blåste ner genom öppningar i takstrukturen och ner på våra nackar. Mindre skönt. Bilens färddator skrek om att det var dags för oljebyte. Dag två och tre körde vi i norra och östra Nevada i snöyra och fyra minusgrader och bestämde oss för att försöka få bilen utbytt i Las Vegas.

Bilbytet gick finfint och enormt smidigt - MEN uthyrande station hade trots löften om det inte dokumenterat skadorna ordentligt i systemet. Efter lite övertygande löste sig den delen dock. Se ALLTID till att befintliga skador på hyrbilar dokumenteras ordentligt! Vi fick nästan en exakt likadan bil (LT-version med fyrcylindrig motor) som gått ännu lite längre. Men taket var helt och bilen hade nyligen fått service.

I de södra delarna av resan hade vi enormt bra väder och uppskattningsvis körde vi bortåt 200 mil med taket nedfällt. Därför känns uppgraderingen till cabriolet motiverad även om bilen (bilarna) var under hyrbilsstandard i skick.

E-bilhyras del i affären fungerade utan minsta bekymmer. Direkt efter betalning e-postades jag en voucher där det framgick att det var Alamo som blev uthyrande part.

Alamo's syn på hur skickat på en hyrbil ska vara är under all kritik. Jag hyr bil frekvent och har aldrig någonsin sett så slitna kärror som dessa två(!) Chrylser Sebring vi körde. Dock sköttes allt snyggt och smidigt. Totalbetyget för Alamo landar på medel och jag kommer nog undvika dem vid nästa resa. Nu är jag kanske mer bilintresserad än genomsnittet och bror mig mer om bilen än jag borde... :)

Mest förtroende har jag faktiskt för MrJet's hyrbilsförmedling. Där kan man på många destinationer se/välja vilken faktiskt leverantör man önskar.

Så - e-bilhyra rekommenderas och hyran kommer gå smidigt. Du kanske inte kommer få en sprak ny bil i perfekt skick - men priset blir bra och det tillkommer inte några extrakostnader (förutsatt att du låter bli att uppgradera till cabrioleter såklart...)
Av Beee
17 apr. 2009 09:42
De gångerna jag har vart i usa och hyrt bil vilket har varit en del (new york, miami, san diego, dallas, mm) har jag gått med Avis eller hertz... vilket alltid har funkar bra! har aldrig stöt på nåt som Erc talade om men kan ju vara kul på sitt sätt eller inte ;)
17 apr. 2009 21:45
Hej
Bra val att stanna några dagar. Nyss hemkommen från årets andra resa till Chicago. Har också barn 12 och 15, de gillar verkligen Chicago.
Har kollat lite på de hotell du hittat. Läget på samtliga är jättebra. Best Western brukar vara lite bättre än Red Roof. Seneca verkar vara ett fristående hotell, det gillar jag.
I somras bodde vi på ett hotell som heter Amalif. Det var bra med in hyffsad frukost och drink på kvällen som ingick. Två riktiga dubbelsängar/rum.
Hotels.com brukar vara en bra sida att boka hotell på. Man bör dock kolla flera. Tex just Amalfi annonseras i sommar för 230$ på hotels.com. På sas.se har man ett erbjudande för 1200 kr/natt.
När det gäller hyrbilar gillar jag hollidayautos.se. Rätt bra priser och alla försäkringar man behöver ingår. Bara att tacka nej till allt som uthyrarna försöker packa på.
Ett annat tips är att inte hyra bilen de dagar ni är i Chicago. Tro det eller ej men Chicago är en fantastisk stad att gå i. "Tunnelbana"eller vad man nu skall kalla det och pendeltåg är lätt och billigt att åka. Dessutom kan man åka vattentaxi. Michigan Avenue till Union station kostar bara 2$.
Återkom gärna med frågor skall jag försöka hjälpa till.

Jonas
Av Asok
18 apr. 2009 09:14
Jag har alltid hyrt bil genom Avis och aldrig haft några problem. Alltid fått nya fräscha bilar. En gång hade de gett mig fel storlek och vi diskuterade fram och tillbaka då de inte hade någon C-klass bil inne just du som vi hade beställt. Skulle köra runt i NM o Arizona i 2 veckor så vi ville inte heller köra vad som helst så tillslut blev vi erbjudna en full-size bil utan extra kostnad som visade sig vara en splitterny Chrysler Stratus cabrolet!
Av Isnor
3 maj 2009 18:51
Tack så jättemycket för alla tips, allt är välkommet. Har fortfarande inte bokat hotell eller hyrbil men håller koll på webben. Lovar att återkomma med vad det blir (:
Jag har hittat en sida som heter www.travelzoo.com där man listar erbjudanden på hotell i olika länder.Verkar dyka upp en del erbjudanden som gäller till hösten också. Verkar rätt intressant. Någon som har erfarenhet av denna sida?

Har en annan fråga också. Vi skulle gärna vilja gå på en NHL-match medan vi är i Chicago (15-19/10). Är det någon som vet när spelschemat för nästa säsong blir klart klart och var man enklast och billigast får tag på bilijetter? Det är väl bäst att fixa det innan man åker, risk för slutförsäljning annars?

På återhörande!

Isabell med familj
Av Hkn
4 maj 2009 00:31
En lite 'unik' finess med Chicago är att du kan göra staden till fots, förutsatt att du bor i hyfsat läge.
Skippa hyrbilen under dessa dagar och bo lite bättre är mitt tips.

Jag bodde på W Chicago City Center, mitt i The Loop. Du är några minuter från Millenium Park och
Sears Tower. I själva verket är det inte särskilt långt någonstans. Och när du har planer på att röra
dig lite så fungerar tunnelbanan bra (inte så mycket tunnel – mer L som i Elevated).

Länk till min recension av hotellet:

http://www.guidebook.se/?p=225

All the best,

:: håkan ::
Av Isnor
22 sep. 2009 22:29
Hej alla igen!
Nu är vi på gång "på riktigt"!
Vårt äventyr närmar sig med stormsteg. Avresa sker från Landvetter tidigt på morgonen den 15 oktober och efter mellanlandning i Frankfurtlandar vi 12:50 lokal tid i Chicago.
En del boende är bokat, en del och kommer vi att improvisera.

Vi startar med fyra nätter på Comfort Inn Downtown i Chicago. Därefter bär det av västerut med bil (ingen bil i Chicago). Vi bokade med e.Bilhyra och har fått veta att det blir en bil genom Alamo. Känns tryggt.
Första stoppet på vår bilresa blir Rockford där vi har bokat två nätter på Sweden House Lodge. På vägen till Cherokee, Iowa, stannar vi sedan en natt vilket vi inte har bestämt var och därför inte bokat.
I Cherokee bor vi troligtvis våra tre nätter hos släktingarna innan vi har tre nätter på oss tillbaka mot Chicago. Vi räknar med att få tips om spännande ställen att stanna på på tillbakavägen så vi har inte bokat något där heller.
Ett tips har vi fått att besöka och det är "The house on the rock" som ligger någon timmas bilfärd från Chicago. Finns massor med bilder på nätet att kolla in.

Innan vi flyger tillbaka till Sverige den 30:e så har vi bokat två nätter på Seneca hotel i Chicago.
Det känns så underbart roligt, inte minst all planering och alla de åtskilliga timmar jag har tillbringat framöfr datorn. Webben är oändlig att söka information på(;

En liten fråga har jag och det gäller transfer från flygplatsen i Chicago när vi kommer dit. Vi funderar starkt på att överraska barnen och boka en lååååång limo som tar oss till hotellet. Är det någon som har erfarenhet av detta och några tips om vad man ska tänka på?

Jag återkommer säkert med fler frågor och funderingar innan avresan.

Hej så länge!

Isabell
Av Isnor
14 nov. 2009 18:50
Hej!

Hemma igen efter ett fantastiskt äventyr i USA.
Kändes som att vi hade en perfekt plan vilket kändes skönt. Första delen av resan, innan vi nådde släktingarna i Iowa, var som en enda lång upptäcksfärd. Allt var wow, wow, wow!
De fyra dagarna då vi fick bo hos släktingarna, barnen bodde själva hos en yngre familj och min man och jag hos en äldre dam, var en intressant upplevelse då vi fick komma närmare den amerikanska vardagen. Vi kunde i lugn och ro fråga alla de där frågorna om hur livet för en amerikan ser ut. Man ordnade dessutom en släktträff med 40 gäster då vi fick chans att prata med lite olika människor. Vilken kväll det var!
Lika roligt som det vara att komma till släktingarna var det att åka därifrån. De resterande sex dagarna njöt vi bara medan vi sakta men säkert tog oss närmare och närmare Chicago. Vi hade fått en del tips om saker att se och göra.
Nu kände vi oss allt mer säkrare och fixade hotellövernattningar etc hur enkelt som helst.
Väl tillbaka i Chicago kändes det som att vara hemma på mammas gata igen, vi t o m hittade ganska bra nu.

Jag vill så gärna dela med mig av våra erfarenheter av bokningar etc.

Flyg till USA

Vi bokade genom Resia för att ha möjligheten att ställa frågor eftersom detta var första gången vi gjorde en resa på egen hand. Det kostade ungefär en tusenlapp mer. I efterhand tror jag nog att vi hade fixat det enkelt själva genom internet.
Vi skulle ha flugit med Lufthansa Göteborg-Frankfurt-Chicago, men p g a motorproblem i Göteborg så missade vi flyget från Frankfurt och blev ombokade till American Airlines. Resan kändes väldigt lång på ditvägen.
Vi bokade en lång vit limousine som hämtade oss på flygplatsen i Chicago. Snacka om att barnen blev överraskade. Kostade 450:- inkl dricks.

Hem flög vi direkt till Köpenhamn med SAS och därefter vidare till Göteborg. Så smidigt och ett stort plus att SAS har videoskärmar på varje stol.
Vi betalade 23 500:- för oss alla fyra (alla räknas som vuxna) vilket var ett helt OK pris tycker jag.

Hotell

Vi bokade inte allt samtidigt utan jag kollade på internet efterhand som vår resa tog form. Vi föredrog att få betala vid bokningen men det är ju upp till var och en vad man tycker förstås.
De fyra första nätterna i Chicago (Comfort Inn Downtown) bokade jag via hotels.se. Plus för tydlig bekräftelse. Förbetalning. 1375:- per natt. Relativt stort rum. Mycket bra läge. Bra frukost. Rekommenderas.

Hotellet i Rockford (Sweden House Lodge) bokade jag via expedia.se. Bokningen funkade bra, minus för att vi inte kunde förbetala. Rummet var rätt OK, relativt stort. Fin pool på hotellet där barnen gärna badade. Frukosten en katastrof, vi blev tvungna att åka iväg för att äta frukost. 350:- per natt, så priset kan man väl i och för sig inte klaga på.

Den sista hotellbokningen vi gjorde hemifrån var ett lyckokast. För det första att vi gjorde den. Min man kom ganska sent med idén att avsluta resan med två nätter till i Chicago för att göra det man inte hann de första dagarna eller för att vi kanske fick tips av släktingarna.
Det var så skönt när vi kom tillbaka till Chicago, vi bara njöt dessa sista dagarna.

Hotellet (Seneca hotel & Suites) kan även detta rekommenderas varmt. Låg lite mer norrut jämfört med vårt förra hotell men lika nära Michigan Avenue och vägg i vägg med shoppingcentran och John Hankock Center.
Vi bokade genom hotelclub.net för 1150:- per natt. Bokningen fungerade perfekt. Förbetalning. Tydlig bekräftelse och voucher att ta med. Vilket hotell sen!!! Om alla rum är som vårt eller vi hade tur vet jag ju inte förstås. Vi fick en mindre svit. Nyrenoverad i gammal stil. Ett större "vardagsrum" med matsalsmöbler och stilig soffgrupp och TV. Ett fräscht fullutrustat kök med spis, kyl/frys och diskmaskin. Vi använde inget mer än kylen men det kändes lyxigt ändå. Vidare så var det ett rejält sovrum, två mycket fräscha lyxiga toaletter varav en med dusch. Två klädkammare där resväskorna enkelt fick plats plus gå-in-garderob vid dörren. Där kunde vi bott längre......

När vi besökte The House on The Rock bodde vi på deras Inn då vi kunde köpa paket med boende och inträde. Också fräscht och med bra frukost. Detta bokade vi på vägen dit via telefon. Pris inklusive entré 1250:- vilket blir ungefär 700:- för boendet. Rekommenderas.

För resterande nätter efter vägen som vi inte bokat fastnade vi för en hotell/motellkedja som heter Country Inn & Suites. Mycket fräscha hotell (alla höll samma standard, verkade vara relativt nybyggda). Både rummen och de gemensamma utrymmena var mycket fräscha och frukosten innehöll allt man kunde önska (i USA åtminstone.....).

Hyrbil

Bokade hemifrån genom e-bilhyra.se vilket fungerade väldigt bra. Klickade, enligt tips här på reseguiden, på "begär offert" och inom en timme ringde en trevlig tjej upp och jag fick svar på alla frågor om försäkringar etc och även besked på vilket företag som vi skulle hyra genom. Det blev Alamo. Vi debiterades direkt via kreditkort och hade efter några minuter en voucher med all text och villlkor på både engelska och svenska samt tydligt markerat att allt var betalt och klart. Även priset 3 570:- för fullsize, tillägg för extra förare samt en tank bensin, tycker jag är helt OK för nio dagar. Klart billigast när man jämförde i alla fall. Kan rekommenderas.
Liten notering bara på storleken på bilen. Fullsize skulle rymma 2 stora väskor och 3 små. Vi fick bara in 2 av våra mellanstora resväskor och inget mer. Som tur var hade de en Toyota RAV4 (=mini-SUV) inne så vi fick byta utan extra kostnad. Lite tråkigt att köra japanskt när vi väl var i USA men vi hade liksom inget val. Vi både hämtade och lämnade bilen inne i Chicago på Alamos kontor där. Var inte så svårt att köra inne i Chicago som vi trodde trots 3-filigt åt alla håll.
Vi hyrde/köpte ingen GPS (kostade 700:- att hyra för 9 dagar) utan skrev via hjälp från hotellreceptionerna ut kartor/vägbeksrivningar från mapquest.com. Funkade perfekt.

Att göra

Chicago:

Kan rekommendera Wandella Tours – sightseeing i båt (ungefär som Paddan i Göteborg). 1½ timmas tur där man först åkte ut i Lake Michigan (via en sluss) och sedan körde en bit norrut och sedan söder ut. Ni skulle sett skylinen!!! Därefter gick turen in i Chicago River som slingrar sig mellan alla höga hus ända fram till Sears Tower. Kändes mäktigt att åka båt mellan alla höga hus.

Vi tog också tåget ut till Andersonville som är en stadsdel i norra Chicago där det förr bodde mycket svenskar. Det låg ett svensk-amerikanskt museum som visade och berättade om hur emigranterna hade det på båtresan över atlanten. Inget stort museum men fräscht och väl värt ett besök. Kan tänka mig att det är något liknande Utvandrarnas hus som vi har bl a i Växjö, en bit härifrån.

Vi lyckades pricka in Chicago Blackhawks hemmamatch i NHL mot Dallas Stars. Biljetterna hade vi bokat hemma via TicketMaster.com (ungefär som Ticnet). Vi bokade och betalade vid bokningen hemma i Sverige och fick hämta ut biljetterna på arenan. Funkade väldigt smidigt.

IKEA (strax utanför Chicago):

Ja, vad säger man. Som småländsk patriot boendes endast 5 mil från Älmhult så var detta ett måste. Efter köttbullslunch, chokladinköp och ett roligt samtal med en anställd på köksavdelningen åkte vi nöjda därifrån med både en amerikansk IKEA-katalog och kökskatalog.

Aurora (knappt en halvtimma från Chicago):

Premium Outlet. Stort outlet som har det mesta. Bra priser och utbud.

Dubuque, Iowa:

Missisippi River Museum & Aquarium som berättar om livet i och kring den berömda floden. Akvarium med sköldpaddor, ormar, alligator etc. Fräscht. Väl värt ett besök.

Spring Green, Wisconsin:

The House on the Rock!!! En klippa där en man byggt ett hus runt omkring och sedan samlat på sig massor med saker. Går knappt att beskriva men är klart sevärt. Räkna med minst 3 timmar.

Johnson Creek (30 minuter öster om Milwaukee)

Outlet med mängder av affärer där kreditkortet glödde!! Rekommenderas.

Till slut

Jag kan varmt rekommendera att ta med laptop om man har möjlighet. Trådlöst gratis uppkoppling på alla hotell (där vi bodde i alla fall). Vi sparade mycket tid och kunde enkelt leta reda på var olika saker låg. Bäst med datorn var ändå att jag skrev resedagbok. Roligt för de där hemma men även ett stöd för vårt minne och något vi ska spara och plocka fram. Gå gärna in och kolla: resdagboken.se Vår resa heter USA-HereWeCome. OBS! Glöm inte att välja "avslutad" när du söker, annars svårt att hitta den.

Ang reskassa så hade vi räknat på tok för högt. Vi trodde att maten skulle vara mycket dyrare varför vi fick några tusen över som vi låter stå kvar på reskontot tills nästa resa.
Planerat något? Det blir nog en biltur Chicago - San Fransisco om ett par år.....

Ha det gott!

Isabell