Hotell vid flygplatsen i Miami och hyra bil.

Av Ingobe
17 feb. 2012 18:08
Visningar: 2099
Hej
jag och min sambo har köpt flygbiljetter till Miami och landar där den 2/4 kl.21.10. Vår planering är att hyra bil och semestra i Florida under 11 dagar.
Frågan är nu om det bästa är att försöka hitta något hotell i nära anslutning till flygplatsen och hyra bil där dagen efter. Eller om det är bättre att ta sig till South Beach redan på kvällen och hyra bil där dagen efter. Vi flyger även hem från samma flygplats och vill att det ska vara enkelt att hämta och lämna hyrbilen.
Jag har fått mycket fin information av många här på sidan så planeringen för vår resa har just startat.
17 feb. 2012 19:05
Spontant känns det som att ni skall boka rum på SB och anmäla sen ankomst (om det behövs) och ta er dit på en gång. Om ni ändå har för avsikt att stanna några dagar/nätter. Ofta är inte incheckning förrän eft 14 och ibland ännu senare - och det känns väl bara onödigt med en ut- och incheck redan dag två. Det tar tid i anspråk. Eftersom ni förmodligen kommer vakna 4 på morgonen (jetlag) så känns bara det onödigt att byta hotell redan dag 2 - istället för att ha hela dagen framför er :)

Ang hyrbil, här får ni bestämma om det för er budget spelar någon roll med en extra dags hyra (+ ev parkering). Och om ni vill spara lite pengar och ändå vill strosa runt på South Beach första dagen kanske ni lika gärna kan vänta med bil till dag 2 :) Kolla prisskillnaden - ibland blir en hel vecka billigare än 6 dagar s a s. Ibland (kolla upp) kostar det mer att hämta och lämna på olika ställen, så vill ni bila till flygplatsen kanske ni skall hämta även där.

Det är ju bara sådant som ni själva kan känna efter vad som passar. Kronorna man ev sparar kanske äts upp av andra besvär man istället får.

Trevlig resa :)
Av Annl
18 feb. 2012 08:55
Hej,

Det finns ett hotell på flygplatsen - vi landade sent i somras och vårt första stopp på resan var Key West så därför valde vi att bo på flygplatsen och hämta bilen på morgonen. Det var väldigt smidigt och det finns restaurang på hotellet och man har dessutom tillgång till alla restauranger i flygplatshallen (före incheck).

MEN om det är som Nisse skriver att ni har Miami och South Beach som första anhalt så hade jag valt att åka dit direkt. Ta en taxi i det läget - det är mitt tips. Det är ju ändå rätt sent, ni har en annan tid i kroppen och säkerhetskontrollen tar ju en stund. Att sedan på det hämta ut en hyrbil - som ju också tar en stund - skulle jag inte välja även om det är smidigt på Miamis flygplats. Och sen måste ni ställa in GPS:en, hitta en parkeringsplats m.m.
Av Ingobe
19 feb. 2012 14:45
Hej
Stort tack för ditt svar ,vi kommer att följa dina rekommendationer och ta
oss till SB direkt och avvakta med att hyra bil med tanke på jetlag .Ska nu
försöka hitta något hotell att förboka och vad jag förstår så rekommenderas
man att bo någonstans söder om 20:e gatan och norr om 4:e gatan och nära
havet. Vet någon ett bra hotell så tar jag gärna emot tips.Vi eftersöker
absolut ingen lyx men rent o fräscht är en fördel ! Har läst att någon
förespråkar lägenhet men det kanske är enbart då man tänker stanna längre än
cirka 2-3 dagar på ett ställe ?
En fråga är också hur lätt eller svårt det är att hitta hotell "utefter
vägen" i början av april om man vill flytta på sig och inte bestämma hela
resrutten innan avfärd.Vi har ju åtta dagar(borträknat flygdagarna) på oss
att utforska Florida
och vi försöker nu ta reda på vad vi ska se och uppleva
på dessa dagar utan att det enbart blir massa bilåkande.Vi vill gärna
uppleva djurliv och kultur men är inte ute efter några nöjesparker. Vi
tänker oss att det är lämligast att bila söderut efter 1-2 dagar i SB, sedan
åka utefter västkusten för att sedan ta sig till baka till SB men det kanske
är för långa avstånd ?Då vi senast var i USA så ville vi inte gärna köra bil
då det var mörkt då det var svårt att hitta på nya ställen. Frågan är då
mellan vilka tider det är dagsljus där i april ?Vi tar gärna emot tips av
alla kunniga och trevlig människor här på reseguiden!Tack på förhand
19 feb. 2012 19:42
Jag var där i april förra året och solen gick ner vid halv åtta-åtta på kvällen har jag för mig. Minns inte riktigt när det gick upp, men det var nog före sju i alla fall.

8 dagar i Florida är ju inte mycket, men om ni gillar natur så kan ni ju åka till Everglades och ner mot Florida Keys. Eller Everglades och så vidare mot Naples på västkusten.
19 feb. 2012 22:44
boka hyrbilen innan ni åker och hämta ut den när ni har landat och ta hilton eller sheraton vid flygplatsen, de är väldigt lätta att hitta om man kommer fram sent och inte orkar leta!
20 feb. 2012 08:56
Hur svårt det är att hitta hotell efter vägen beror på hur kräsna ni är :)

Det finns ju många motell till en billig penning, inget man kanske bor på mer än för natten eller två. Men dock en lösning - så utan tak över huvudet behöver ni aldrig stå. Även större hotell kan ha drive-in-priser har jag sett :) ( d v s i områden med många stor konkurrens gör de mycket för att locka gäster, detta kanske gäller Orlando mer...?)

Motellen är inte alla sjaskiga utan det finns både och.
Av Ingobe
21 feb. 2012 18:36
Tack för alla tipsen ! Nu vet vi att vi inte behöver förboka hotell/motell hela vägen. Då kan man vara lite mera spontan och stanna där det passar oss. Hälsningar Ingrid