Boende långweekend i New York?

20 juli 2011 12:08
Visningar: 2917
Hej alla!
Planerar för en långweekend i New York. Har aldrig varit där och undrar var det är bäst att bo. Naturligtvis en fråga om vad man söker... Vi vill "se oss omkring" och shoppa. Vilka område ska man då satsa på? Någon som har bra tips på hotell? Hoppas någon kan hjälpa oss lite!
Mvh FamFis
Av Fredros
20 juli 2011 14:05
För några år sedan ägnade jag mycket tid åt tripadvisor och boende i New York.
Mina kriterier var
Nära tunnelbanan
Gärna inklusive frukost(många hotell erbjuder inte detta)
Mycket högt betyg av tidigare gäster enl tripadvisor
Value for money

"vann" gjorde:
www.loraleinyc.com/

Vi blev mycket,mycket nöjda med detta B&B i Brooklyn, låg intill tunnelbanan och ca 15 min tog resan till Manhattan...
20 juli 2011 14:08
Manhattan är givet. Sedan, vilken del, beror lite på vad ni vill ha nära till. Här kan ni se vad olika hotell kostar, http://sok.hotellin.se/City/New_York_City.htm. Ett tips är The Pod om ni inte vill lägga för mycket pengar på boendet men ändå bo på ett schysst hotel..
/M.
Av Hkn
20 juli 2011 14:59
Manhattan – är väl det självklara valet.
Jag undviker Times Square och satsa min reskassa på Lower East Side, SoHo eller Meatpacking District.

Mina favoriter:
- Hotel on Rivington (Lower East Side) – http://www.guidebook.se/archives/349
- Gramercy Park (Midtown) – http://www.guidebook.se/archives/312
- Maritime Hotel (på gränsen mellan Chelsea och Meatpacking) – http://www.guidebook.se/archives/76
- SoHo House (Meatpacking District) – http://www.guidebook.se/archives/335

Generellt är hotell något som kostar i New York. Ett tips kan vara att tänka lite utanför boxen.
Q: Vad är tomt på helgerna? A: Finanskvarteren. Och där finns hotell som är mer eller mindre tvingade att sänka priserna under helger. Financial District i New York är dessutom löjligt enkelt att ta sig till och från (folk pendlar ju dit i veckorna).

Mitt tips i dessa kvarter är Gild Hall, beläget på Gold Street, bara ett par kast med en champagnekork från Wall Street. Hotellet håller bra standard och... ja, ni får väl undersöka prislappen för den helg ni vill åka.
Så här ser det ut: http://www.guidebook.se/archives/688

Hoppas att det hjälper något...

:: hkn ::
Av Peter_o
20 juli 2011 20:43
Citat: Vi vill "se oss omkring" och shoppa.

Inte så mycket att gå på, men att boendet ska vara på Manhattan tycker jag också är en självklarhet. Med en långhelg där så är det ju knappast idé att åka till ett av de outlet som ligger utanför Manhattan. Om du med shoppa menar ströva omkring och se vilka affärer som dyker upp så kan man ju gå nästan var som helst på nedre Manhattan, söder om 60e gatan. Bloomingdales ligger på 3e avenyn 59/60e gatorna. Men som många av affärerna på 5e avenyn så finns mindre filialer längre söderut. Bloomingdales ligger även på Broadway straxt norr om Watts Street.

Varuhuset du inte ska missa är annars Macy´s på 34th Street x Broadway.

Och min favorit Chelsie Market, ingång från 9th Avenue mellan 15/16 Street. När du kommer ut på andra sidan går du ner till 14th Street och tar hissen upp till High Line (och går den upp till 30th Street eller så långt ni hinner).

Även om det är turistvarning på Times Square så måste du ju passera där. Kanske sitta en stund på trappan.
Och man har ju knappast varit i New York om man inte antingen varit uppe I Empire State Building, Top of the Rock (i Rockefeller Center) eller i alla fall sett Frihetsgudinnan från Battery Park.

Som du förstår är inte New York en stad som man bara går runt i, utan man måste åka en hel del. Även om du bara är där 4 dagar så rekommenderar jag ett 7-dagars MTA-kort a $29. Första gången man är i New York blir det väl mest tunnelbana för med den hittar man fram enkelt, men med tiden har jag upptäckt tjusningen med att åka buss.

/PeterO
21 juli 2011 01:24
Tack för alla era svar! Ska kolla vidare på alla era tips. "Shoppa och se oss omkring" inkl nog både outlets (mannen blir jätteglad!!!!!) och andra affärer samt "turistfällorna" som man måste hinna med! Finns någon outlet inom rimligt avstånd? Vi lämnar barnen hemma, så vi kommer att vara ganska förflyttningsbara. Bäst med eller utan bil? Är kollektivtrafiken bättre/ avstånden mindre än i LA? MVH FamFis
Av Annl
21 juli 2011 03:39
Famfis,

För min del föredrar jag att bo nära Central Park och Applestoren där. Förra sommaren bodde vi på Hilton vid 6 avenyn/57 gatan och det var toppen och det finns en massa trevliga frukostställen i de krokarna och Applestoren är öppen dygnet runt för dem som gillar att shoppa.

Du frågar om outlet i närheten och då svarar jag Woodbury som ligger i New Jersey och det tar ungefär en och en halv timme att åka dit med egen bil. Massor av affärer och en fin bilresa.

I övrigt kan jag bara instämma i de tipsen om sevärdheter som PeterO skriver om.

Och gillar du och maken ostron får ni inte missa ostronbaren på Grand Central station. 38 olika sorters ostron vill jag minnas att de hade att välja mellan... Och så ett glas champagne - och så är ni hemma...

Ni kommer att få det toppen i NYC - det är en så häftig stad!
Av Erc
21 juli 2011 08:19
Citerat från famfis:
Tack för alla era svar! Ska kolla vidare på alla era tips. "Shoppa och se oss omkring" inkl nog både outlets (mannen blir jätteglad!!!!!) och andra affärer samt "turistfällorna" som man måste hinna med! Finns någon outlet inom rimligt avstånd? Vi lämnar barnen hemma, så vi kommer att vara ganska förflyttningsbara. Bäst med eller utan bil? Är kollektivtrafiken bättre/ avstånden mindre än i LA? MVH FamFis
Vill påstå att bil i NYC inte är så tokigt som många vill få det till. Men parkeringskostnaderna blir skyhöga!

Kolla upp Jersey Gardens, ett stort outlet på Hudsonflodens Jerseysida.

Avstånden är mycket, mycket mindre än i LA.
Av Peter_o
21 juli 2011 08:49
Du ska absolut inte hyra bil för att förflytta dig inom Manhattan. Det är tunnelbana som gäller.

Vill man inte offra en hel dag på Woodbury kan Jersey Garden vara ett alternativ som inte kräver en hel dag.

Men ni kommer garanterat inte ha tid att besöka vare sig det ena eller andra. Som tröst kan ni titta in på det lite stökiga Centry21 som ligger straxt intill WTC på 22 Cortlandt Street. Ni ska väl ändå till Tribute WTC Visitor Center 120 Liberty Street.

/PeterO
21 juli 2011 10:03
Vi bodde i juni på Comfort Inn Times Square (NY041) 129 West 46th St som ligger mitt i smeten. Det var första gången i New York för oss, så vi vlle gärna bo centralt.
Läget är kanon, sen är rummen små men det har jag förstått är väldigt vanligt.
Av Peter_o
21 juli 2011 11:10
Citerat från stina12345:
Vi bodde i juni på Comfort Inn Times Square (NY041) 129 West 46th St som ligger mitt i smeten. Det var första gången i New York för oss, så vi vlle gärna bo centralt.
Läget är kanon, sen är rummen små men det har jag förstått är väldigt vanligt.
Försöker jag boka Comfort Inn via deras hemsida får jag ett rum med två dubbelsängar till en kostnad av ca 3.000 kr per natt. Men via hotels.com blir priset 'bara' 2.000 kr/natt i september. Inklusive frukost och bredband.

Jag föredrar ju halva hotellpriset så jag kan stanna längre, men för en långhelg är det ju överkomligt och läget ett drygt kvarter från nästan alla tunnelbanelinjer kan ju knappast bli bättre.

/PeterO
21 juli 2011 11:29
Hej igen och tack för all info. Har suttit här och kollat runt lite på hotell mm. Tror att vi försöker boka ngt samtidigt som vi bokar flyget och hoppas på bra pris. Många bra hotelltips har vi fått! Självklart vill vi inte lägga för mycket på boendet, samtidigt som vi känner att vi kan kosta på oss lite när vi bara är två och inte fem, eftersom barnen stannar hemma! Det lär nog bli så att vi "trots allt" viger en dag till Woodbury..... Fortsätt gärna att komma med tips på hotell, saker att göra / inte göra. Alla förslag mottages tacksamt! Är det ngn som har koll på ur det är att löpträna i New York? Ska vi leta hotell med gym/löpband eller är det ok att springa lite var som helst ute? Ska tilläggas att vi brukar springa var vi än befinner oss, så vi är inte så kräsna. Central Park är väl förstsås ett måste!?
Tack än en gång för alla era tips!
Av Peter_o
21 juli 2011 12:57
Ja, Central Park är ju ett måste, och där går det fint att springa. Speciellt på söndagar då biltrafiken är avstängd. Annars skulle jag rekommendera Hudson River Greenway.

Angående måsten, så har det ju skrivits en hel del om det de senaste dagarna här i RG, så jag vet inte vad som går att tillföra. Vad är du/ni intresserade av, förutom att handla :-)

/PeterO
Av Annl
21 juli 2011 22:48
Famfis,

Ni kommer att hitta hur mycket kul som helst att handla på Woodbury; där finns mängder av de "stora" märkena och jag köpte Timberland skor för halva priset jämfört med hemma och på Polo Ralph Lauren shoppade vi jobbskjortor för några hundralappar, vilka du får betala 1 600 kr per styck hemma på NK för samma skjorta. Osv. osv.

Spill absolut inte tid på att ens kolla på outleten vid Grand Zero - det är ett riktigt skitställe och de har inget bra alls. Bara trist och rörigt.

Däremot får ni inte missa själva Ground Zero - det är intressant och tänkvärt och har säkert hänt massor sen vi var där förra sommaren.

Takbaren i Rockefeller Center är också ett trevligt förslag för en drink på kvällskvisten.

Och dessutom är det ju kanonmysigt att i skymningen gå Brooklyn Bridge tillbaka till Manhattan; eftersom vi reste med barnen när vi gjorde detta så "vågade" vi inte gå där på kvällen utan gick promenaden på förmiddagen före lunch runt elva. Även det var en fantastisk upplevelse men det är ju förstås ännu fräckare på kvällen.

Vad sägs om att flyga helikopter över Manhattan? Ska vara en alldeles speciell upplevelse som jag ännu inte gjort. Av dem som vet har jag hört att man då inte skall snåla och ta åtta-minutersturen utan välja den som är på 15 minuter - annars hinner man inte så långt.

När planerar ni förresten att åka dit? Höst/vinter/vår/sommar?
Av Peter_o
21 juli 2011 23:28
Det är inte så mycket mening med att åka över till Brooklyn och gå Manhattan Brige tillbaka just nu. Den bortre halvan av bron håller på att renoveras så man ser ingenting från den halvan. Så jag föreslår den gamla varianten att man går ut till halva bron från Manhattansidan. Egentligen ska man inte vända sig om förrän kan kommer ut till mittpunkten, men det gör man givetvis som man vill.

Ja, det var dumt att nämna Centry 21 som ersättning till de riktiga Outlet som ligger utanför stan. Jag ska i alla fall försöka köpa ett par Converce-skor till barnbarnet när jag kommer dit i augusti.

/PeterO
21 juli 2011 23:58
Ja, smaken är ju som baken.... Vi kommer definitivt att ta oss till Woodbury. Men kommer med all säkerhet att ta en titt på outleten vid Ground Zero också.
Vi har inte riktigt bestämt när vi åker. Vi har inte så många weekends att spela på och det beror på när vi kan få barnvakt. Förhoppningsvis kan det bli lagom till julhandeln. Annars i höst eller till våren. Men vi håller tummarna för dec, även om det väl kan vara kallt och ruggigt där då.... Fast egentligen har resan redan börjat. Att planera är nästan halva grejen! /FamFis
Av Peter_o
22 juli 2011 09:29
Första gången jag åkte till New York var också i december. Eftersom jag inte hade en aning om hur vädret skulle vara och jag ville åka med enbart handbagage hade jag byltat på mig rejält då jag passerade pass och tullkontroller. Men det var onödigt, visserligen var det kring nollgradigt men eftersom man rör på sig var det inget problem med vädret. Värre var det i februari några år senare. I blåsten som då råder blir det mycket kallt så man föredrar att bara gå på antingen Street eller Avenue, beroende på vilka som har lä.

Just nu i juli är det 40 grader och 80% fuktighet.

Om ni inte ska åka på sommaren så finns det ju rätt mycket musik-evenemang ni kan gå på. Visserligen är inte jazz-ställena vad de varit tidigare (om man får tro dem som var med då) men det finns en del. Själv har jag lyckats se både Lou Donaldson och lite av Wynton Marsalis.

/PeterO
Av Annl
22 juli 2011 23:48
PeterO,

Inte behöver du köpa Conversedojjor till barnbarnet på outleten vid Ground Zero eftersom de "vanliga" butikerna är hur billiga som helst i USA. Ett par Converse som kostar 700 kr i Sverige kostar ungefär 200 kr i vanliga affärer här - detta gällde såväl förra sommaren som nu. Är ju dessutom mycket trevligare att handla i de riktiga butikerna.

Vill inte barnbarnet ha UGG:s också? Det skiljer mer än halva priset på dem i USA jämfört med hemma - i Washinghton DC kostar de motsvarande 1 000 svenska kronor på ordinarie pris och hemma i Göteborg betalade jag 2 200 kr för mina i höstas. En superbra affär således!

Hur gammalt är barnbarnet förresten? Är inte dockåldern förbi är American Girl ett riktigt bra tips - en helt otrolig dockaffär där det till och med finns särskilda frisörer till dockorna.... Och dockorna är så fina.

Framfis,

NYC är alltid rätt och det måste ju vara helmysigt att komma dit under julhandeln. Första gången vi var där var på ett jullov och vi anlände dagarna efter nyår och det var svinkallt (men det visste vi så vi hade packat långkallingar och Canada Goosen värmde gott) och vi hade fantastiska dagar - kylan till trots. Kommer ni dit före jul får ni inte missa julgranen vid Rockefeller Center och all den fantastiska julpyntningen som är där. Och förstås isbanan -den är ju klassisk där barnen åker skridskor....
Av Peter_o
23 juli 2011 00:45
Hon är 11 år, och jag kollade in American Girl senast jag var i NY men som du förstår är hon för stor. Däremot är Harry Potter-utställningen ett måste. Hon har just läst alla böckerna och sett alla filmerna. Sedan blir det Frihetsgudinnan, Empire State Building, American Museum of Natural History, Lejonkungen, WTC, Central Park (HC Andersen och Alice i Underlandet), Chelsie Market, High Line, Times Square (Toy'sRus), Rockefeller Center (Lego-affär) och en del saker emellan platserna. Jag tror inte vi hinner med både Intrepid och att cykla längst Hudson River så vi får väl se vad stunden ger.

Vi bor på 15:e gatan så då börjar vi med skoaffärerna på 14:e. Vi är där 4½ dag vilket jag tycker är ett minimum när man åker så långt.

/PeterO
Av Annl
23 juli 2011 01:29
PeterO,

jag förstod inte av ditt tidigare inlägg att du och barnbarnet skall åka till NYC tillsammans men det låter ju hur roligt och mysigt som helst. Åh vad roligt ni kommer att få det i denna fantastiska stad.

Är du riktigt säker på att American Girl är passé? Jag frågar eftersom vår flicka (född 1997) köpte en sådan docka förra sommaren när vi var där. Nu är det dock inte kul med dockan längre men en kompis till vår dotter (som är jämngammal ) var i NYC för några veckor sedan och även hon - snart 14 år - hade köpt en docka där. You never know.....

Ha fina dagar med barnbarnet i NYC!

ps. PeterO; jag vet att du skrivit i tidigare trådar om att du varit i Philadelphia. Har du - eller någon annan - bra tips om vad man bör göra där och/eller bra tips på trevliga restauranger?
Av Peter_o
23 juli 2011 08:59
Nja, bussen stannade för lunch och vi hann med en kortare titt på Frihetsklockan i Philadelphia på väg till Washington.
/PeterO
Av Peter_o
25 juli 2011 08:59
"Ett Annat New York" (ettannatnewyork.com eller Facebook) puffar just för Nordstrom Rack som är ett outlet som ligger på 14:e gatan straxt öster om Union Square. Kolla in det!

Det påminner mig om ett annat outlet som också ligger på 14:e gatan söder om Union Square. Det ligger en trappa upp bredvid mataffären.

/PeterO
Av Annl
26 juli 2011 01:02
Tack, PeterO, det var ett bra tips - det måste vi kolla; vi diskuterade just om vi skall besöka Jersey Garden eller om vi skall bege oss till Woodbury på nytt.
Av Annl
27 juli 2011 14:38
Famfis,

På tal om din fråga om shopping och outlet så har jag ju i en tidigare tråd svarat och tipsat om Woodbury.

Jag har nu även varit på Jersey Garden (som det tar en halvtimme att köra till från Manhattan och det ligger i princip granne med Newark-flygplatsen).

Det stod på reklamskyltar inne i outleten att denna är New Jerseys största outlet och det må vara hänt (jag räknade till 42 skoaffärer) men jag tycker definitivt att Woodbury var bättre och med roligare butiker.

Kan dock - om du skall handa till tonåringar - vara bra att veta att det på Jersey Garden finns Juicy Couture och Aberbrombie & Fitch - dock utan store models med sexpack (de finns på 5:th Avenue-butiken). Men dessa butiker finns säkert på Woodbury också om det skulle vara intressant (när vi var där var det inte aktuellt med dylika butiker).
Av Annl
27 juli 2011 21:15
Famfis,

Återkommer och knyter an till mina tidigare trådar....

I en sådan skrev jag att Ground Zero är något man inte får missa och att det säkert hänt massor sedan jag var där senast. OCH det är alldeles korrekt; nu håller de på att bygga två stycken Freedom Towers där de gamla husen stod och dessa kommer att bli klara år 2012 och kommer då att bli de högsta husen i världen. Dessutom håller man på att iordningställa ett minnesmonument för de avlidna personerna som också kommer att vara klart samtidigt. Vi såg detta från luften....

Och det för in mig på nästa tips om sevärdheter och vad man bör gör här i NYC; att åka helikopter. Det var hur häftigt som helst och det får ni absolut inte missa. Vi tog en tur på 15 minuter och då hinner man att se det viktigaste om man inte vill göra den längre turen på runt 20 minuter. En makalös upplevelse att se NYC från luften på det sättet.
Av Peter_o
27 juli 2011 21:26 (redigerad)
Nja, det är nog fortfarande bara ett torn som ska byggas och det blir 541 m, högst i USA. Enligt Wikipedia har man döpt om skrapan till One World Trade Center, men vi får väl se vad det blir när det är invigning.
Enligt wtc.com är det 5 skyskrapor som ska byggas. De två högsta blir på 1.776 resp 1.349 feet och de blir då högre än Empire State Building. Fast det verkar bero på hur man räknar för enligt Wikipedia är ESB 1.472 feet.
/PeterO
Av Annl
27 juli 2011 21:39
Hej igen,

Mina uppgifter har jag fått dels från taxichauffören, dels från piloten som körde oss i helikoptern - men de kan ju ha fel.

Två hus är i alla fall på G att uppföras - det syntes klart och tydligt från luften när vi körde där, det ena hade de kommit längre med och det andra hade inte kommit lika långt.

Bra är det i alla fall att USA markerar närvaro och inte låter sig påverkas av diverse terrorister. Är det rätt som de lokala förmågorna säger är det ju dessutom en symbolik i det hela med att uppföra två nya hus där de två gamla förstördes liksom ett minnesmonument. Bara lite synd att de inte kunde vara klar till i september - det hade varit ännu mera symbolik...