Bo i NYC 3 mån?

18 jan. 2014 13:13
Visningar: 1678
Funderar på att åka till NYC med en kompis under 3 månader och bara bo och utforska/åka runt och se landet (tänker då främst på små weekends i närliggande städer). Denna tripp väntas äga rum sommaren 2016. Någon som testat på detta och kan komma med lite tips och råd. Vad ska man tänka på? Hur mycket pengar kan tänkas gå åt?

Tacksam för svar!
Av Birgere
18 jan. 2014 13:46
Väldigt lång framförhållning för att fiska tips. Men tänk på att boende i NYC är bland det dyraste boende man kan ha. Om då syftet är att åka runt i landet så känns det smartare att ha en hemmabas på annat ställe och besöka NYC istället.
18 jan. 2014 14:50
Okej! Nja, syftet är egentligen att bo i NYC i 3 månader mer än "resa runt". Men tänker kanske att under de 3 månaderna, så åker man en dag eller två till Boston.
Av Peter_o
18 jan. 2014 15:38
Funderar du på att hyra lägenhet? Som du kanske vet är det inte tillåtet att hyra ut i New York om ägaren inte samtidigt bor i lägenheten. Många hyr ut lägenheter utan att bo där ändå, men som du förstår kan du bli "ställd på gatan" med kort varsel om du hyr så. (I New Jersey är det dock tillåtet att hyra ut en hel lägenhet).

Eftersom hyran är en stor utgift kan du ju sondera marknaden redan nu så du får en uppfattning om kostnaden. Många av de lite billigare hotellen tillåter att man bor max 2-4 veckor där.

Sedan kan du nog förbereda dig på att det blir extra koll vid inresan, speciellt om din kompis också är en kvinna. De är lite känsliga för svartarbete. (Nyligen skrev en tjej om att hon bara fick stanna 1 månad mot planerade 3.)
Du behöver, vid inresan, kunna visa att du klarar uppehället. Dvs ta med kontoutdrag mm.

Matkostnaden beror ju delvis på hur du bor och vilka vanor du har. Gör en uppskattning och dubblera sedan den summan så kommer du troligen sanningen nära.

/PeterO