Tips på hotell i New York

26 jan. 2015 18:34
Visningar: 952
Hej,

Någon som har bra tips på Hotell i New York ?

Nära till allt och bra i pris.
Av Hkn
26 jan. 2015 19:39
Hej William,

lite knepigt att säga vad som är ”nära till allt”, men gissar att du, i likhet de flesta andra inte kommer att bege dig norr om 90th Street (Guggenheim ligger vid 89th). Tipset blir då att hitta något rimligt prissatt i Midtown/Flatiron/Chelsea (vad som menas med 'bra i pris' är ju dessutom väldigt personligt, but here goes).

Fem bättre hotel-findings på Manhattan:

CASSA HOTEL – Midtown på 70 West 45th Street – bra om du inte kräver service 24/7. Beläget bara 482 meter från Times Square. Om det rimmar bra din idé om ett bra läge i NYC, så är priserna ofta svårslagna.
http://www.guidebook.se/archives/4124

HUDSON HOTEL – Midtown West på 356 West 58th Street – har renoverats, så lite av Philippe Starcks ursprungliga design-flair har gått förlorad. I takt med att hypen lagt sig (stället är ändå 15 år gammalt) så har personalen blivit allt bättre. Nästan 1000 rum. De flesta mycket små. Beläget nära Columbus Circle = ruskigt effektiva kommunikationer. http://www.guidebook.se/archives/4118

ACE HOTEL – Midtown på 20 West 29th Street – alltså ganska nära Empire State Building. Intrycken är en mixed bag. Personalen kan vara riktigt dryg och dålig. Restaurangen, the Breslin, har gått från mycket obra till riktigt bra. Fiffigt här är att det finns större och flådigare rum liksom enkla rum utan fönster med våningssäng. Ibland lätt tillkämpad och skitnödig image. Ignorera deras hipsterish ambitions och det är möjligt att gilla stället. http://www.guidebook.se/archives/3446

HOTEL ON RIVINGTON – Lower East Side på 107 Rivington Street – frågar du mig så är det här hotellet nära till det mesta JAG gillar med Manhattan (inte jätteförtjust i Midtown, shoppingen 5th Av och tramset kring Times Square). LES var tidigare en ganska shady stadsdel. Numera är det nya pengar i området, vilket märks på renoveringarna och en del nya, högre hus. Hotellet var obegripligt hypat när det öppnade 2004. Numera mer sansat. Varierande servicenivå. http://www.guidebook.se/archives/4769

THE MARLTON – relativt ny etablering i Greenwich Village. Ett gammalt bostadshotell med illuster historia som renoverats till något relativt cool av Sean McPherson, som varit hotellvärldens up-and-coming guy i ett par år nu. Bra barhäng (många locals). Humana priser men mycket små rum. Står du ut med det så är det här ett kanonalternativ, om du lyckas boka in dig, vill säga (hotellet har bara strax över 100 rum). http://www.guidebook.se/archives/4632

Yes, kunskapen är färsk. Yes, jag har bott på samtliga minst en gång under det senaste året. Yes, länkarna går i vanlig ordning till mina recensioner/bilder. No, inga hotell är lågpris/hostel/low-budget. B'satt du vet.

Cheers,

:: hkn ::

PS. Och som vanligt; tänk på att priserna i NYC dels är höga, dels kan fara upp i taket om det är något särskilt evenemang den vecka/weekend du tänkt att åka. Det är ett lotteri. Och när en dollar inte längre kostar 6:30 så kommer det att svida än mer.
26 jan. 2015 19:42
Jag brukar inte vara den som skriver såna här syrliga svar men allvarligt talat...

För det första är det en av de mest frågade frågorna på forumet - sök där.
För det andra så är ju frågan i sig ganska menlös. Vadå nära till allt?
För det tredje så är det bra att säga ungefär när man tänker att åka - priserna varierar kraftig beroende på utbudet.

New York (jag bara antar att du menar staden) är ju inte direkt Åmål, utan den är ganska stor och om man inte definierar vad "allt" är så är det ju ganska svårt att säga vad som är ett bra läge.
Du får gärna berätta vad det är du är ute efter i New York - är det shopping (vad för något isf), är det matupplevelser, attraktioner, museer, musikevenemang?

Ett generellt svar är oavsett att ju mer centralt desto dyrare och då bör man komma ihåg att New York är en dyr hotellstad redan från början så vill du bo mitt på Manhattan och med hyfsad standard så får du räkna med att det kan kosta en hel del.
26 jan. 2015 21:26
Tjenare HKN,

Riktigt bra alternativ. Dollarn stärks hela tiden så det påverkar en aning ja :)
Känns som hotellen du skrev om ligger på bra avstånd till det mesta.

Tack för bra inlägg.
26 jan. 2015 21:38
Hej Runtklotet.

Nära till allt är kanske luddigt men nära till huvudgator och vanligaste sevärdheter. Charleston på staten Island är också New York men tror inte det räknas som nära till allt eller det som folk oftast syftar på när man talar om New York.
Av Totopez
26 jan. 2015 22:46
Citerat från Williamwilliam:
Hej Runtklotet.

Nära till allt är kanske luddigt men nära till huvudgator och vanligaste sevärdheter. Charleston på staten Island är också New York men tror inte det räknas som nära till allt eller det som folk oftast syftar på när man talar om New York.
Generellt är det bra att vara mer specifik i sina frågor. Ska du åka med en kompis och inte vill dela säng är det ingen idé att tipsa om hotell som bara har dubbelsängar, ska du åka med barn etc. Är det nattsudd och klubbliv som lockar, eller prioriteras möjlighet till en morgonjogg i Central Park? Budget per natt och när ni ska åka hjälper också till.

Många förstagångsbesökare hamnar nära Times Square. Bra tycker vissa, hemskt tycker andra. Jag tycker det är något särskilt med att bo på Waldorf Astoria, min kompis tycker att omgivningen är urtrist och vill hellre bo i Tribeca. Och så vidare. Det är världens häftigaste stad vi pratar om, som inte bara har något för alla utan mycket för alla.

Så återkom gärna med mer info så ska jag med glädje dela med mig av mina tips.
Av Peter_o
26 jan. 2015 23:17
Så här tycker jag:

I New York betyder "nära till allt" att det är nära till så många tunnelbanor som möjligt. Allt ovan 60:e gatan faller då bort eftersom det blir jobbigt att ta sig över Central Park samtidigt som man bara har nära till ett fåtal linjer i närområdet

Så ett hotell där man får gå tre (långa) kvarter för att komma till tunnelbanan tröttnar man nog snart på.

/PeterO
2 feb. 2015 19:11
Hotel Pennsylvania säger jag igen.. har bokat där för sjätte gången till i sommar..
Klart bästa läget enligt mig, som gärna åker buss, även om T-banorna finns alldeles inpå knuten också..
Smidigt med transfern från JFK/Newark oxå vid Penn station.

Inte jordens fräschaste eller lyxigaste, men sköna sängar, dom städar o byter handdukar, brukar alltid få ha kvar rummet till kl 13 på avresedagen.
Av Curacao
2 feb. 2015 20:07
Vi var i New York i våras och bodde på NYMA. Det var helt okej och ganska billigt men frukosten är fruktansvärd. Det låg nära Madison Square Garden i samma kvarter som Empire State Building och nära till många olika tunnelbanestationer.
Av Tessba
6 mars 2015 08:35
Så Hotel Pennsylvania är bra. Man får ofta upp detta hotell med bra priser. När jag och mannen var i NY för första gången förra året så bodde väldigt flott förra gången, dock till ett väldigt bra pris på ett Affina Dumont hotell som var jätte bra. Kollad einför vår nya resa då priser var super bra men nu var de dyrare... Hotellet Låg lite "långt" bort och vi gick väldigt mycket så det blev samma väg hela tiden, vilket var lite tråkigt. Det fanns tunnelbanna i närheten men min man gillar att promenera. Men nu när vi ska åka igen så vill jag "närmare" händelsernas centrum å då har jag fått upp att Hotel Pennsylvania har bra priser men ser som sagt inte ut mycket för världen. Då ska jag kanske våga boka detta.