Båtluffa i greklands övärld

Av Energi
13 jan. 2010 09:55
Visningar: 22091
Sitter och funderar på om jag nu 20 år senare än förra gången jag båtluffade i Grekland skulle göra det 2-3 veckor i sommar igen.
Finns det någon som har en rutt att rekomendera?
Finns det någon bra sajt med tidtabeller och priser över båtarna?
Av Hansab
10 feb. 2010 23:24
Hej, vi var två familjer och totalt 10 pers som båtluffade i två veckor i Augusti, he,he, vi flög till Santorini och därifrån tog vi färja direkt till Naxos där vi stannade några dagar, vidare till Amorgos några dagar sedan till Paros och därifrån över till Antiparos och sedan tillbaks till Naxos för att avsluta i Santorini, puh...riktigt riktigt bra resrutt tyckte vi alla, vi skulle kanske önskat att vi stannat några dagar till på Amorgos med facit på handen men annars var det en toppenresa trots högsäsong och inga förbokade rum, på Amorgos kan det vara svårt att få tag på rum under speciellt Augusti månad men vi hade tur och hittade ett kanon bra boende i Katapola.
Beträffande tidtabeller så går det bra att få reda på tiderna överallt där biljetterna säljs och det skyltas också utanför biljettkontoren vilka tider färjorna går,annars kan man också logga in på rederiernas hemsidor för tidtabeller, även om det är rena "Grekiskan" ibland.
Det blir säkert bra vilken rutt ni än väljer att ta tror jag, det finns inget bättre än Greklands ö-värld på sommaren!
11 feb. 2010 08:49
Grattis till ditt beslut. Jag öluffar i Grekland varje år under tre veckors tid.
Kika gärna in på www.kalimera.nu för info om öarna men du kan gärna kika in i mina resealbum flr inspiration och tips
http://www.reseguiden.se/minsida/grekland/resor

Båttidtabeller www.gtp.gr (sök under Ferry Schedules) läggs inte ut förrän innan sommaren så man kan inte planera alltför tidigt vilka öar man ska åka mellan. Det är det som är en del av det roliga att öluffa - det blir inte alltid som man tänkt sig.
Jag har ibland tagit flygstol med Apollo direkt ut till en ö. Det är dyrare än via Aten där du kan hitta billiga flyg men du vinner tid. Dessutom kostar hotell i Aten en del som du behöver natten innan hemresan.
Ett alternativ är att flyga till Aten och utnyttja inrikesflyget i Grekland. Det är härligt att flyga över öarna och se dem från ovan. Jag hänger mot fönstret i planet likt ett barn och glömmer bort att vara flygrädd rentav. I de små kärrorna känner jag mig dessutom säkrare. Det känns att det sitter någon därframme och kör ju om du förstår.

Färjorna är annars säkra. Blue Star brukar vi ta från Naxos eller Paros in till Aten på hemvägen ex vis. Jag åker hellre med färjor där jag kan ligga på däck och sola med en god bok och njuta även om det tar en stund. Färjorna är ofta mycket billiga än snabb-båtarna/katamaranerna. Det går fort men du sitter instängd. Ibland har jag suttit och frusit eftersom de drar på kylanläggningen för mycket för folks trevnad.

Lycka till med planeringen.
Av Energi
11 feb. 2010 10:21
Tackar så hjärtligt för svaren.
Tror Grekland är det vackraste landet av alla på denna jord, med dess arkitektur och natur.
Tyvär följde jag Grekland råd och läste bloggarna och tittade på bilderna. Nu sitter jag och är helt förtvivlad och vill bara åka ;-)
Funderar på att åka maj innan det blir så hett och växterna står i sin fulla prakt. Hoppas att färjor och dyl har kommit igång då.
Av Teresen
15 aug. 2014 14:05
Hej!
För dig som nyss hittat hit – vi har en bra och ny artikel om hur du båtluffar i den grekiska ö-världen. Där får du bästa tipsen när du ska välja ö-grupp, vad du ska tänka på före avresan och bra info om färjorna.

http://www.reseguiden.se/artiklar/batluffa-i-grekland-9780

/Terese, redaktör på Reseguiden.se
13 okt. 2014 23:42
Hej alla resesugna!
Vill ni läsa om vår båtluff vi gjorde i augusti detta året kan ni kika in på min blogg under kategorin "Travel" finns 5 blogginlägg med tips och dagbok från våra öar, 1. Naxos, 2. Antiparos. 3. Ios och 4.Santorini!!
Kolla!
http://msetterstrom.blogg.se/