Tips önskas för båtluff i Grekland!

Av Elicec
30 mars 2016 16:37
Visningar: 716
Jag och min sambo ska ut och båtluffa för första gången i sommar, vi har bokat flyg till Aten och utgår från hamnen Pireus ut till Paros, sen Naxos och sist Santorini. Resan är drygt 2 veckor.

Jag önskar tips om precis ALLT - vad bör man packa med sig? Vilken typ av väska är bäst? Boendetips? Sevärdheter?

Hur fungerar det med bokning av färjebiljetter mellan öarna?

Tacksam för alla tips :)
14 maj 2016 13:07
Hej Elicec
Fint med båtluff men ni ska veta att båtbilljetter är inte så billigt i Grekland längre. Alternativ hamn till Pireus är Rafina, ligger mycket närmare flygplatsen (15 min med buss) och har lugnare tempo, färjor går till Andros, Tinos, Mykonos och Naxos plus till Marmari-Evia. Viktigast, kolla färjeavgångarna (från båda hamnarna) på internet så att ni hittar något som passar med er ankomsttid.
(Liten) Ryggsäck tycker jag är bäst med så lite som möjligt i, man behöver inte mycket kläder och kan tvätta på plats om det behövs. Grekland är inget U-land så man glömde något absolut nödvändigt köper man det på plats. För två veckor skulle jag lätt åkt med 5 kilos handbagage.
På varje ö står det rumsraggare när båtarna anländer - det är lätt att bli stressad och nappa på något som inte passar en. Gå istället av i lugn och ro och sätt er att äta eller dricka något på en taverna. När anländningshysterin lagt sig frågar ni tavernaägaren - han kommer garanterat att hjälpa er (får provision) så att ni kan titta på rum och diskutera priset (pruta absolut i Jun-Jul).
Färjebilljetter är inget problem - ni köper i någon av de mängder av agenturkontor som ligger vid hamnen. Alla har samma pris. Bara i Aug kan det behövas att köpa några dagar i förväg.
Trevlig resa
25 maj 2016 11:50
Har inga egna svar, men kommer bevaka tråden, vill göra en liknande resa själv =) Tack för bra tips Matheswede =)

//r
Båtluff joniska öarna
Grekland Emlanm, 2 feb. 2014
Updaterad av Emlanm för 3 år sedan
11
Hej! Har tidigare båtluffat i Grekland, Kykladerna. Nu tänkte vi ge oss på joniska öarna 3-4 veckor i aug. Någon som vet om det går båtar från Korfu till någon av de andra öarna t ex kefalonia? Sen hur det är med bussar från Lefkada/lefkas till Aten? Funderar på att flyga till Korfu och hem från ...
Båtluffa i greklands övärld
Grekland Energi, 13 jan. 2010
Updaterad av Msetterstrom för 4 år sedan
7
Sitter och funderar på om jag nu 20 år senare än förra gången jag båtluffade i Grekland skulle göra det 2-3 veckor i sommar igen. Finns det någon som har en rutt att rekomendera? Finns det någon bra sajt med tidtabeller och priser över båtarna? ... Msetterstrom: Hej alla resesugna! Vill ni ...
Båtluff 2013 Barnfamilj
Grekland Milla675, 20 jan. 2013
Updaterad av Asil för 6 år sedan
5
Vi har tänkt att båtluffa med våra barn 6,9,13 år i sommar. Vi hade tänkt att flyga till Santorini och därefter Paros, Naxos eller om det finns några andra tips på öar. Vill gärna ha tips på bra boende på Paros och Naxos. ... Famlofquist: Hej, Båtluffa i Grekland är verkligen att rekommendera, ...
Båtluff i juni med start/slut Athen, tips på lämplig rutt :)
Grekland Sommar2013, 7 jan. 2013
Updaterad av Annoula för 6 år sedan
3
Planerar att båtluffa i sommar med en kompis och våra barn, 4 st i yngre tonåren. Av flera skäl tänker vi flyga till Athen och skulle väldigt gärna få tips på en lämplig resrutt som utgår och avslutas i Athen. vi har tänkt vara ute i ca 10-12 dagar beroende på hur det går att planera resrutten :)! ...
Båtluff med barn 2012
Grekland Edek, 10 jan. 2012
Updaterad av Solgott för 7 år sedan
7
Hej! Vi är en familj med två vuxna och tre barn (6,9,12) som planerar att båtluffa 2-3 veckor i Grekland i sommar. Sugna på Santorini, Paros, Naxos, Antiparos... Men är öppna för tips på andra ställen! Vill gärna ha allmänna restips, tips på bra boende (behöver inte vara gratis...), bra ...
Båtluffa - boka hotell?
Grekland Paw, 23 juli 2011
Updaterad av Ella81 för 7 år sedan
4
Ska ut på Ö-luff med sonen och hans flickvän. Bokat flyg till Kos med retur från Aten nu i juli-augusti. Någon som vet om man måste boka hotell i förväg eller om man kan räkna med att få tag i hotellrum på de öar man besöker??? ... Ella81: Det kommer finnas plats ;) gud vad mysigt för er :D avis* ...

Om Grekland Europa

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser. Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.