Resor till Paros, Grekland

Resor till Paros, Grekland

Om Paros

Paros ligger nära Naxos, Santorini och Mykonos i Kykladerna och är en av de vackraste öarna i ögruppen. Ön har fina stränder och många charmiga orter att besöka. Den största turistorten är Naoussa och Parikia. Dykning med tub är tillåten här.

De mest populära resmålen på Paros

Se alla resmål på Paros

Flyg till Paros när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Paros

Om Paros Grekland, Europa

Det finns många vackra grekiska öar men många menar att det är Paros som är överst på listan.
Här finns inte bara många stränder utan också massor av charmiga småbyar.

Se till att du gör ordentliga anteckningar när du besöker Paros. Annars är risken att du blandar ihop orterna du varit på.
Här är nämligen alla små städer och byar precis lika vackra. Husen är bländande vitkalkade och med dörrar och fönsterluckor i den typiskt grekiska pastellblåa färgen.

Den största orten på ön är Paros stad (Parikia) med hamnen där du kan ta färjan till andra öar. Några andra stora byar är Aliki, Lefkes, Marpissa, Naousa och Piso Livadi.
På ostkusten finns också lilla Drios som är samlingspunkten för den som gillar vindsurfing och andra vattensporter.

När du sett de vackra ruinerna efter tempel, amfiteatrar och palats från antikens Grekland så har du kanske frågat dig varifrån de fick marmorn. Svaret är: från gruvor på ön Paros. Här finns en typ av marmor som var så vit att den nästan är genomskinlig. Den användes framför allt till olika statyer och utsmyckningar. I det arkeologiska museet kan du se fynden från de lokala marmorverkstäderna.