Båtluff med barn 2012

Av Edek
10 jan. 2012 14:19
Visningar: 4316
Hej!

Vi är en familj med två vuxna och tre barn (6,9,12) som planerar att båtluffa 2-3 veckor i Grekland i sommar. Sugna på Santorini, Paros, Naxos, Antiparos... Men är öppna för tips på andra ställen!
Vill gärna ha allmänna restips, tips på bra boende (behöver inte vara gratis...), bra stränder osv osv.

Kalimera!
19 feb. 2012 10:10
Jag har luffat runt mycket i Grekiska ö-världen.
Kika in på min sida http://www.reseguiden.se/minsida/grekland och se på mina resealbum.
Med barn i åldrarna 6,9 och 12 år så antar jag att ni vill att det ska hända lite.
Öarna du angivit är ett bra val. Santorini är en bra ö att starta och avsluta på. Naxos och Paros har mycket att erbjuda för alla åldrar. På Antiparos är ett besök i grottorna ett måste.
Återkom gärna om du har frågor.
MVH Gerd
Av Helen69
1 mars 2012 10:43
Hej,

Vi båtluffade förra sommaren med våra två barn (7,9) och var 1 vecka på Paros och 1 vecka på Naxos. Vi hade en underbar semester -kan verkligen rekommendera de två öar. När det gäller boende har jag också lite tips - på Paros tycker jag att ni måste bo i Naoussa - det är en av de finaste byar jag har sett (och jag har rest mycket!)- vi bodde på en lägenhetshotell som heter Windmill apartments (även kallas för Anenomylos apartments) -hade en studio med 4 sängar, litet kök/kylskåp, pool (med dykbräda - barnen var väldigt förjust i poolen!). Det var väldigt centrallt - typ 5 mins till stranden, 5 mins till centrum, nära till mataffärer och bussen till Santa Maria stranden (stannar utanför hotellet). Man kan ta badbåtarna från hamnen över till Kolymbythes - en fin strand - det är bara några minuter till hamnen och på kvällen är Naoussa magisk - riktigt fint - vi trivdes bättre i Naoussa än i Naxos faktiskt. Vi åkte aldrig över till Antiparos - men det är lätt att ta sig dit och Maria eller Themis på hotellet är väldigt hjälpsamma med tips. På Naxos bodde vi på Hotell Agios Prokopios som ligger i Agios Prokopios. Hotellet var helt OK- bra pool (man kan låna handdukar, badmadrasser osv), hade en studio med litet kök (finns större lägenheter - eftersom ni är 5) och nära till affärer/restauranger och en väldigt fin strand. Ett tips är att ta bussen in till Naxos stan på kvällen och äter där- mycket trevligare och det finns många affärer , bra restauranger där (om ni tröttnar på greksisk mat kan jag rekommendera East West, Gekko och Siroccos - ligger nära varann). Om ni undrar om priser - vi betalade 80 euro per natt på Paros och Naxos- jag förbokade och ordnade transfers också (tror att det var gratis- iallafall i Naxos var det). Vi åt frukost (ibland lunch) i lägenheten och åt middag ute kostade runt 30-40 euros för 4 personer. Hoppas det hjälper- vi trivdes jättebra på de två ställena - barnen vill ha pool men vi vuxna vill ha fina stränder och lite mysig uteliv! Vill gärna tillbaka men det blir Kreta i år ;)
2 mars 2012 08:51
Hej,

det är en härlig resa ni har framför er och fina öar ni valt. En ö som jag tycker är värt ett besök är lilla Koufinissi.
Sedan skulle jag nog vilja rekommendera att ni funderar över hur många öar ni ska vara på. Av erfarenhet av ö-luff i både Grekland och Thailand så vill man så mycket att man glömmer att njuta av där man befinner sig. Det tar både tid och kraft att förflytta sig. även om resan i sig kan vara hur mysig sopm helst.

/ Cecilia
Av Solgott
23 apr. 2012 21:32
Funderar på samma sak men tänkte vara borta 4 veckor. Hur dyrt kan det vara att få rum med kylskåp och kokvrå tror ni? Jag vet att det är svårt att svara generellt men ungifär?
24 apr. 2012 08:25
Citerat från solgott:
Funderar på samma sak men tänkte vara borta 4 veckor. Hur dyrt kan det vara att få rum med kylskåp och kokvrå tror ni? Jag vet att det är svårt att svara generellt men ungifär?
Generellt så har alla rum kylskåp medan du ska fråga efter studio om du vill ha kokmöjligheter.
De flesta rum har ofta även vattenkokare.
Priser beror mest på säsong dvs juli och augusti dyrt medan maj-juni och sept-okt billigare.
Räkna med minst 30 EUR för ett dubbelrum och 40 EUR för en studio i låg-mellansäsong men generellt brukar jag räkna med 50 EUR i jun eller sept för att gardera mig.
24 apr. 2012 08:54
Vad spännande det låter att luffa med barnen! Det skulle jag också vilja göra en dag! Båtluffade -95 med 2 tjejkompisar och vi var borta 3 veckor och det var helt underbart! Var på Ios, Naxos,Santarini,Paros .. Tog dagen som den kom. Det var aldrig problem med boende (då- vet inte hur det ser ut idag) utan det fanns massa folk på kajen när man kom in med båten som "slogs" om kunderna.
Hoppas att ni får en underbar resa! Svårt att tro något annat ;-)
Av Solgott
24 apr. 2012 22:16
Tack så mycket för ditt svar. Så mellan 500-600 för en studio....lite högre än Kroatien gissar jag....

Vill gärna ha kokmöjligheter för att spara lite pengar på maten. Att äta ute varje dag 4 veckor i sträck drar nog iväg så det vore bra att kunna äta enklare saker hemma.

Okej, då gäller det att bestämma sig. Grekland eller bila till Kroatien. Mysiga "problem" :-)