Ang. hyrning av bil?

Av Emn91
20 apr. 2018 22:45
Visningar: 131
Ska till USA (Florida) igen, denna gång Miami och nu blir det lite längre bort än sist.
Förra gången blev jag upp plockad men denna gång kanske det kommer bli ett annat sätt, är cirka 3 timmar med bil till destinationen från denna flygplats.
Jag tog mitt svenska körkort ganska sent, är 26 år och tog körkortet för 3 månader sedan. Så jag har fortfarande kvar av prövotiden.
Har påbörjat processen med fixa internationellt körkort (tänker i säkerhetsskull kanske det kan hjälpa vid bokning eller stoppning av polisen?).
Men enligt personen jag ska besöka i Florida, så är det svårt att hyra bil i USA?!

Via google hitta jag rentalcars sidan och kikar på en bil där tanken är hämta bilen på miami flygplats och sedan köra till sarasota och lämna bilen på den flygplatsen (verkar finnas detta alternativ enligt sidan). Enda krav det står är att vara 21+ år samt ha ID och credit card (fungerar swedbank mastercard ifall ni vet?).

Har försökt söka angående internationellt körkort m.m om prövotid är problem men inte hittat något angående att det ej vore tillåtet att köra i USA eller att det kan bli något problem.
Och på rentalcars sidan så hittar jag inte något krav på att man ej får ha prövotid.

Så jag undrar bara ifall jag ligger på grönt enligt er eller om det kan vara svårigheter att hyra bil?
Av Birgere
21 apr. 2018 00:48
Nej det är inte svårt att hyra bil i Florida
Det finns hundratals inlägg om detta i forumet
Du behöver inget internationellt körkort
ditt bankkort funkar
Du kan ju även fundera på att flyga till Sarasota, Ft Myers, Tampa eller Orlando så har du kortare avstånd. Speciellt viktigt om du landar sent.