Bästa familjehotellen på soliga Mallorca

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Alcudia Pins
Foto: Azul Playa
Foto: Hobby Club
Foto: Sofia
Foto: Bahia Grande
Foto: Viva Alcudia Sun Village
Foto: Meliá Boutique Cala d´Or/Ving
Foto: Sunwing Resort & Spa Alcudia/Ving
Mallorca är ett av sommarens allra populäraste resmål och många som reser hit är barnfamiljer. Här tipsar vi om åtta hotell som har allt en barnfamilj kan tänkas behöva under en veckas semester i Medelhavet.
Publicerad 18 september 2019

Azul Playa, Cala d´Or

I en av de mysigaste städerna på Mallorca, Cala d´Or, ligger det perfekta lägenhetshotellet Azul Playa. Det här är det perfekta hotellet för dig som älskar att bada eftersom det bara är femtio meter till den vackra Cala Ferrera-stranden. När du tröttnat på hav och salt så kan du och resten av familjen i stället plaska runt i poolen som har nästan lika perfekt havsutsikt som stranden. Hotellet har också ett helt nytt hälsocenter med turkiskt bad och jacuzzi.
Sök priser till Azul Playa

Aparthotel Flora, Puerto Pollensa

För många är Puerto Pollensa den vackraste badorten på Mallorca. En sak som i alla fall är säker är att stränderna är helt fantastiska, och bor du på Aparthotel Flora har du stranden på 100 meters avstånd. Det är ett prisvärt och bekvämt lägenhetsboende med pool och barnpool och perfekt läge i den gamla delen av Pueto Pollensa.
Sök priser till Aparthotel Flora

Sofia, Cala d´Or

Ett av de mest populära hotellen i Alcudia är Sofia som ligger vid Playa de Muro-stranden. Här trivs barnfamiljen extra bra i bra lägenheter, och kanske bäst av allt - hotellet ligger direkt vid stranden. Här finns det både en barnbassäng, en stor pool och en liten bar där du kan köpa dryck och enklare maträtter. Lägenheterna är stora och har mycket bra standard.
Sök priser till Sofia, Cala d'Or

Bahia Grande, Cala Millor

På Mallorcas östkust ligger Cala Millor med sin härliga strandpromenad och spanska vardagsliv, perfekt för dig som vill se mer än bara turistområdena. Hit kommer många barnfamiljer och vill man bo extra bra så kan man välja Bahia Grande. Hotellet ligger direkt vid stranden och den stora gågatan. Här bor man i stora lägenheter som alla är utrustade med balkong. Det finns pooler både för vuxna, barn och den som vill bada inomhus. Hotellet har en av ortens mest populära restauranger.
Sök priser till Bahia Grande

BQ Alcudia Sun Village

Det är bara 450 meter från hotellet Viva Alcudia Sun Village till stadens perfekta sandstrand. På det stora hotellområdet finns både en stor pool och en separat barnbassäng. Det finns också en barnklubb och flera kvällar i veckan bjuds det på underhållning. Den aktiva familjen kan välja mellan sporter som basket, tennis, volleyboll, minigolf, biljard och bordtennis. Man bor i bra och rymliga lägenheter och det är möjligt att köpa till både frukost och all inclusive.
Sök priser till BQ Alcudia Sun Village

Meliá Cala d´Or

På hotellet Meliá Boutique Cala d´Or bor du mycket lyxigt, det här är ett av de bästa hotellen på Mallorca. Hotellet ligger i ett lugnt område i staden Cala d´Or och om du inte vill gå de ca 500 metrarna till stranden så kan du ta det lugnt i någon av de tre poolerna (barnbassäng, vuxenpool och jacuzzi). Alla rum är individuellt designade och några har getts en rustik antik känsla. Hotellet har både buffé- och à la carte-restauranger och har till och med som krav att du har formell middagsklädsel.
Sök priser till Meliá Cala d'Or

Sunwing Alcudia Beach

Hotellet Sunwing Resort i Alcudia är en stor anläggning och består egentligen av sju (!) olika lägenhetshotell, avståndet till stranden varierar därför rätt mycket beroende på i vilken byggnad du bor. Det här är rena paradiset för barnfamiljer, den breda stranden sträcker sig flera kilometer och det finns massor av barnpool, barnaktiviteter och lekland. För de vuxna finns det både spabehandlingar och gym. Om du vill slippa laga mat så kan du välja halvpension (Sunwing inclusive) eller helpension (all inclusive) där både glass, kaffe och annat ingår.
Sök priser till Sunwing Alcudia Beach

Planera familjeresan till Mallorca på Reseguiden

Alla charterresor till Mallorca
Sök charter med familjehotell till Mallorca
Läs fler tips och guider om Mallorca


Mer charter Mallorca