Nederländerna

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Nederländerna Europa

Nederländerna är relativt litet sett till ytan men bjuder på anrik kultur och sevärdheter. Bara ett par timmars flygväg från Sverige hittar du både storstäder och naturupplevelser.

Amsterdam i all ära, men om du vill ta det lite lugnare finns det gott om alternativ till huvudstaden. Haag ligger endast någon timmes tåg- eller bilfärd från Amsterdam och är kanske mest känt för en stark byråkratisk närvaro i staden med flera viktiga politiska institutioner. Desto mer underskattad är stadens historiska sida. I de äldre delarna av staden kan du nämligen strosa runt bland gotiska katedraler och stenlagda gränder. Att stanna till på ett café eller en bar och dricka någon av regionens berömda ölsorter är en favoritsysselsättning bland många besökare. Nederländerna lämpar sig också utmärkt för den som tycker om fysisk aktivitet. Eftersom landet är relativt platt och saknar höga toppar är det ett perfekt ställe att utforska med exempelvis cykel. Det gäller såväl långfärdscykling som kortare upptäckter i landets stadskärnor. Vackra ängar sträcker ut sig mellan städerna och luften är både frisk och ren. Med tanke på att Nederländerna har varit födelseort för några av Europa mest kända konstnärer – där kanske Van Gogh är den mest kända – är det inte så konstigt att det finns många bra konstmuseer att besöka i landet.

nyår planering
Nederländerna Mallis20, 5 juli 2018
Updaterad av Jennifer91 för 35 veckor sedan
1
Hej! vill fira nyår utomlands? tänkte på Amsterdam. vart finns det att fira i Amsterdam? någon speciellt plats folk samlas för att fira? tacksam för svar;)
Hotel Imperial i Amsterdam
Nederländerna Klara_maria, 25 sep. 2018
Updaterad av Klara_maria för 40 veckor sedan
11
Hej! Jag tänkte höra om någon bott på Hotel Imperial i Amsterdam och vad ni isåfall tyckte om det? En annan fråga är vad ni tror om läget på hotellet. Det ligger 22 min promenad från Anne Franks hus, 15 min från Rijksmuseumet, 12 min från Dam Square. Är detta ett bra läge? Det känns som att ...
Fixa kanalbåt på plats????
Nederländerna Louise_j, 23 juli 2018
Updaterad av Louise_j för 52 veckor sedan
0
Hej! Ska till Amsterdam till helgen och undrar ifall man ska boka kanalbåten innan eller ifall man kan göra det på plats? Tacksam för svar
Stränder i Nederländerna? (Badsemester i Holland!?)
Nederländerna Pa321, 10 juni 2018
Updaterad av Pa321 för 1 år sedan
0
Nederländerna är ju mer än bara Amsterdam och borde ju ha många fina stränder - skulle gärna få tips på badorter att besöka!
Billigt boende i Amsterdam under 1000?
Nederländerna Jokkke, 25 maj 2018
Updaterad av Jokkke för 1 år sedan
0
Hej! Kan någon rekommendera billigt boende i Amsterdam under 1000 kr? Frukost är ett måste. Finns det någon bra hotellkedja som man inte hittar på typ trivago?
Vlaardingen
Nederländerna Ixploretheworldcom, 22 maj 2018
Updaterad av Ixploretheworldcom för 1 år sedan
0
Hej, Jag har eventuellt ett par timmar att slå ihjäl i Vlaardingen i mitten av juni. Någon som har koll på vad man kan göra där? Har kollat lite på TripAdvisor men det som presenterades där kändes inte så lockande. Mvh John
Amsterdam by night
Foto: big_ben
None
Foto: vilan69
Tulpanodling
Foto: pepparkatten
Tulpanfält i Keukenhof
Foto: ingelam
Tulpaner, tulpaner, tulpaner
Foto: ingelam
Sunset - low tide
Foto: peraskrabban

Planerar du en resa till Nederländerna?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål i närheten av Nederländerna