Här bor du bäst på hotell i Amsterdam

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: ninacz, medlem sedan 2007
Hoppa på cykeln och upptäck en fantastisk stad med kanaler, museer och caféer. Här får du Amsterdams mest populära områden att leta hotell i.
Publicerad 9 maj 2019

I Amsterdam möter du våren på cykel bland kanaler, smågator och caféer. Dessutom är det ingen annan europeisk huvudstad som har så många museer och sevärdheter som Amsterdam. Anne Franks hus och van Goghmuseet är bara två förslag. Här får du en guide över vilka områden du ska leta hotell i. Flest hotell hittar du innanför vallgraven och kring Museumplein.

De Wallen – Red Light District

De Wallen, eller vallarna, är Amsterdams mest kända område. Ett annat mer känt namn för oss turister är Red Light District. Det liberala nöjeskvarteret ligger på den gamla sidan i Gamla stan och är vackert med mycket karaktär. På dagen är det fokus på shopping och när kvällen närmar sig är det istället ett hett nattliv som dominerar. Här finns några av stadens bästa restauranger och klubbar, men även museer och en internationell matmarknad. Många turister väljer att bo här, men är du en barnfamilj så finns det andra områden som passar bättre, som kring Museumplein och Vondelpark.
Bo i De Wallen

Nieuwmarkt – Nya Marknaden

Nieuwmarkt betyder Nya Marknaden och ligger i Gamla stan, precis bredvid De Wallen. Största delen av området består av det vackra slottet De Waag från 1400-talet. Områdets namn kommer från den stora marknaden som ligger vid slottet. Bra att veta är att marknaden bara har öppet på söndagar, men det finns mycket mer att göra. I området finns många restauranger, kaffebarer och under sommarhalvåret är det gratis filmer och föreställningar på torget. Området är dessutom känt för sina gatufester och här hålls både festivaler, cirkus och karnevaler.
Bo i Nieuwmarkt

Jordaan – Amsterdams gamla judiska kvarter

Jordaan är Amsterdams gamla judiska kvarter, ett lugnt och charmigt område med många kanaler och husbåtar. Från att ha varit ett arbetarkvarter har det idag blivit ett eftertraktat och exklusivt område med många restauranger och konstgallerior. Shoppingmöjligheterna är bra och du hittar både senaste trenderna och second hand.
Bo i Jordaan

Grachtengordel – stort kanalområde

Grachtengordel är ett område som härstammar från 1600-talet och här ligger merpartern av Amsterdams vackra kanaler. Det byggdes runt den dåvarande innerkärnan och ligger bredvid Jordaan. Vid Prinsengracht, en av de tre huvudkanalerna, hittar du Anne Franks hus. I området finns även Kanalhusens museum. Många av hotellen har utsikt mot kanalerna och passar perfekt för en romantisk weekend. Hotellen finns dessutom i alla prisklasser.
Bo i Grachtengordel

Museumplein – stort kulturcentrum

Museumplein är ett torg utanför vallgraven i stadsdelen Oud-Zuid och ett stort kulturcentrum. I närheten hittar du de största museerna, som Rijksmuseet med tavlor från Rembrandt och andra stora konstnärer och van Googhs eget museum. Det finns dessutom ett stort utbud av restauranger och lyxhotell i området.
Bo nära Museumplein

Plantage och Vondelpark – det gröna Amsterdam

Är du i Amsterdam med barn och vill ha nära till grönområden kan du leta hotell kring Plantage eller Vondelpark. Plantage ligger i östra Amsterdam och har stadens största grönområde med botaniska trädgårdar och Europa äldsta zoo. Här bodde konstnären Rembrandt och idag är hans hus på Jodenbreestraat ett välbesökt museum. Vondelpark ligger mer åt södra Amsterdam och är Amsterdams största stadspark med miiljontals besökare varje år. Här är det skönt att ta en paus i gräset, promenera, låta barnen leka av sig på en lekplats eller lyssna på en gratiskonsert.
Bo i Plantage eller Vondelpark

Hotelltips


Ta sig till Amsterdam

Efter mellan en och en halv och två timmar landar du på Amsterdam Airport Schiphol, en mil sydost om centrum. Hit kommer du med flygbolag som KLM, Norwegian, SAS och Finnair.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla resor till Amsterdam:

Flyg till Amsterdam
Hotell i Amsterdam

Weekend i Amsterdam


Flyg till AmsterdamHotell i Amsterdam