Ska man köpa sig ett New York Pass??

Av Ulleb
4 juni 2009 07:59
Visningar: 8964
Har läst lite om att man ska köpa ett New York Pass för 3-5 eller 7 dagar? Blir det billigast? Är det ngt som gjort det eller ska man köpa biljetter för var grej man ska på??
Är det sant som alla säger att måltiderna där framför allt på steakhousen är så stora så man ska beställa en portionen för att dela på 2?? Låter ju inte klokt =)

Tacksam för svar! Eller om ni har ngt annan kul info till oss som åker till NY för första gången =)

Ulleb
Av Joje_66
4 juni 2009 09:55
Hej, Det beror helt på vad Ni ska se! Kolla vad som ingår i passet och vad Ni tror Er hinna med, sen är det bara att räkna på om det blir någon vinst.
En fördel kan vara att det går fortare på vissa ställen om man har passet istället för att köa för biljetter.

Man brukar kunna beställa sin "steak" så stor man vill ha den. Annars upplevde vi inte portionerna som abnormt stora i NY. Inte helt ovanligt att man behöver en "doggybag" dock.
4 juni 2009 16:24
Hei

Kona og jeg har vært i NYC et par ganger og du kan se på våre reisebrev med bilder på http://gardkarlsen.com/NYC_travelogue_2007.htm og http://gardkarlsen.com/new_york_city_trip_report.htm . Vi kjøpte et pass første gangen og det kan lønne seg men da må du også besøke mer eller mindre alle attraksjonen på listen og det blir travelt :-) Jeg har også skrevet litt om restaurantene som vi besøkte så jeg håper at reisebrevene kan gi deg litt nyttig info :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
4 juni 2009 17:24
Hej!
Det verkar finnas olika pass men det som finns på bifogad länk tycker inte jag verkar så där jättebra...så vida man inte vill se just de här museerna!
http://www.partner.viator.com/en/3845/tours/New-York-City/New-York-CityPass/d687-2640NYC

För knappa 80$ får du inträde på
Empire State Building Observatory entry (20$)
Guggenheim Museum entry ($18)
American Museum of Natural History entry ($15)
Museum of Modern Art entry ($20)
The Metropolitan Museum of Art (20$)
A choice of the Statue of Liberty and Ellis Island Ticket OR 2 hour Circle Line Harbor Cruise ($11.50)

Om du bara villse frihetsgudinnan men inte gå upp i den (vilket är tidsödande och rätt värdelöst) så ser du den lika bra genom att åka gratisfärja till Staten Island.

Sen finns det ett pass som verkar bättre då det ger inträde till massor av ställen, men det kostar så klart mer;
http://www.newyorkpass.com/prices.asp

Passen ger endast inträden inte transporter på buss och metro.

Som någon skriver ovan så beror det ju på om ni vill lägga all tid på museum och sevärdheter, men man slipper biljettköerna. Tänk på att det finns mycket som måste upplevas when in NYC som inte kostar något! Ni kommer vara helt slut i huvud och ben om ni skall jaga runt för att tjäna in passet!
9 juli 2009 21:15
Det finns flera olika New York Pass att köpa för att tjäna pengar på olika inträden och sightseeing. Tror det bästa är om man först funderar lite på vad man vill se och sedan räknar på det. Man sparar en del pengar på inträden och båtsightseeing och båtturen ut till Frihetsgudinnan m.m om man känner att man vill göra de där typiska turistgrejerna. Med vissa pass sparar man också kö tid...och dessa kan vara väääääldigt långa ibland. Har själv stått i låååååång kö till båten ut till Frihetsgudinnan och Ellis Island.

Vi har försökt förklara innehållet lite mer här:
http://www.ilovenewyork.se/newyork_rabattkort.asp

hälsn Annika
9 juli 2009 23:05
Hej
Försök att undvika helgen att t.ex åka till frihetsgudinnan, eller åka upp i empire state... Det brukar vara jätteköer då.
Glöm inte FN-huset. De brukar faktiskt ha en svensk talande guide emellanåt. Om Du går in tidigt, får du reda när under dagen, den turen är.
Allra längst norrut på Manhattan finns en park, med ett nedlagt kloster, som numera är museum. Parken är härlig, lugn. Det finns också en trevlig restaurang i parken.
Vi tog tunnelbana till parken och "försökte" ta buss hela vägen hem till 22a gatan. Det tog en och en halv timma med bussen till södra central park. Bussen stannade på alla hållplatser. Manhattan är stort. Och det finns såååå jätte mycket att titta på. Kanske är det inte alltid det som står i guideböckerna, som ger största minnena. Den lilla kyrkan mittemot Ground Zero, som klarade sig helt 11 september, är också sevärd. Brandmännen kunde gå in och vila där, innan de gick ut och fortsatte jobba.

Tänk också på att åka vanlig lokalbuss, 2 dollar hur långt eller kort du åker, och du ser massor.
Trevlig resa//Lisbeth
Av Fredros
10 juli 2009 11:59
Hej !
Allra först: Jag är avundsjuk på alla som besöker NY första gången o Allt som "väntar" på Er !

Lisbeth2 skrev:
Glöm inte FN-huset. De brukar faktiskt ha en svensk talande guide emellanåt.

För att göra FN besöket ännu mera svenskt:

Gå gatan utanför FN-huset ett kort stycke norrut: rondell - helt ägnad åt Raoul Wallenberg !
På gården utanför besökscentret skulpturen: pistolen med den vridna pipan av Fredrik Reutersvärd
Väl innanför besökskontrollerna, men innan guideturen: besök Dag Hammarskölds "minnesrum" .

MVH
Håkan
Av Ulleb
20 juli 2009 10:24
Tack för svaren!!
25 sep. 2009 11:16
Vad jag minns så är alla inträden sk rekommenderade priser. När jag var fattig student brukade jag betala 1 dollar varje gång jag gick på museet (vilket faktistk var rätt ofta) men det är kanske ingenting att rekommendera. Jag menar, det är ju inträdesavgifterna som till viss del finansierar museets utställningar.... Men är man en fattig resenär (vi är ju alla olika) så kan det ju vara bra att veta...

hälsn
elisabeth
9 mars 2014 04:15
Köpte ett 2 dagars pass i mars 2014 och skulle hämta detpå kvällen innan eftersom jag läst mig till att det aktiveras när man använder det första gången. Men redan på kvällen strulade det med attvårt närmaste ställe att hämta dem inte lämnar ut pass på vintern utan vi blev hänvisade något kvarter ytterligare norrut. Ok tänkte vi, en lite längre promenad gör väl bara nytta. Men när vi kom fram så visade det sig att om vi hämtade dom på kvällen så skulle våra pålagda biljetter för hop on hop off bussar börja gälla redan då. Besvikna gick vi hem till hotellet 10 block söderut för att återvända nästa morgon. På morgonen efter så fick vi börja med att stå i kö för att ens hämta våra pass, och när vi hämtat dom blev vi upplysta att bussarna bara var de blå, men vi kunde för den lilla nätta summan av ytterligare 25 dollar köpa till även de röda bussarna som går betydligt oftare. Nu var vi lite smått upprörda och tackade nej till det, vi skulle ju bara åka buss i mellanåt. I korten skulle det ingå fast track vilket innebar att man kunde slippa köer på viss utvalda attraktioner, men inte ens det gällde under vår vistelse, visserligen var inte köerna jättelånga, men det känns som dom lurar på en massasom inte finns. Vårt tips till er som tänker köpa new york pass är att låta bli. Tipset är att i förväg planera in vad ni vill göra och sen köper ni ett tunnelbanekort för några dollar och tar er mellan attraktionerna så istället. Tänk inte ens tanken att gå i land vid frihetsgudinnan om ni inte absolut måste, ta en gratisfärja till statdn island istället så spar ni både tid och pengar.. Hoppas tipsen hjälper er till en fin vistelse i New York för det är mäktigt att vandra runt bland skyskraporna.