Första resan till New York och ska man skaffa ett New York Pass?

15 apr. 2018 11:51
Visningar: 378
Hej! Åker på min första New York resa i början av juli och är där 15 dagar och bor nära Times Square. Vill gärna ha tips på hur man bäst planerar dagarna. Är inte mycket för shopping men har inget emot att kolla i butiker. Kan man köpa kort till tunnelbanan så det blir billigare om man åker flera gånger under resan?

Funderar på att skaffa ett New York Pass eftersom jag vill besöka många sevärdheter och gå guidade turer? Är det värt att satsa på tror ni?

Finns det några bra badstränder i närheten av City eller måste man åka utanför staden?

Tacksam för era tips!

Mvh Henrik
15 apr. 2018 12:05
Bara Manhattan är stort, vi gjorde så att vi kollade vilka sevärdheter vi ville se. Sen delade vi upp kartan i områden som vi kunde beta av ett eller två per dag. Köpte ett veckokort till kollektivtrafiken och åkte till området vi valt, där promenerade vi till största delen, någon buss ibland men nästan bara tunnelbana som är snabb och smidig.

Denna typ av kort kan löna sig en hel del men man får helt enkelt räkna på det varje gång, vad ska man se och blir det en besparing med kortet.... Ibland blir det ju så att man väljer vad man ser efter vad som finns med på kortet, kan vara negativt men kan också ge upplevelser man inte alls tänkt sig....
Av Peter_o
15 apr. 2018 15:13
Med 15 dagar i NY behöver du två 7-dagars Metrocard. Kostar $31 för första och $30 för det andra eftersom du har själva kortet då.
Jag tror alla pass gäller under en begränsad tid. De stora sevärdheterna som ingår orkar man bara med en per dag, så det är tveksamt om det lönar sig med ett t ex tredagara-pass om man bara hinner med 3 sevärdheter. Och är du där så länge som 15 dagar kan det vara skönt att sprida ut lite. (Många orkar bara med 9 dagar i NY, sedan säger benen stopp.).

Det finns ett eller två basängbad i Central Park, men jag skulle inte tro att det är något att stå efter. Riktig sandstrand har du på Coney Island Dit du åker med tunnelbanelinjerna D, F, N, Q och B (ta helst en expresslinje, för det är ganska långt dit (Se http://web.mta.info/maps/submap.html )

Det lär finnas fint bad på fler ställen, men inget mer som Metrocard gäller till.

/PeterO