Kanarieöarna (Maspalomas

Av Dempa66
28 aug. 2008 17:46
Visningar: 20271
Hej!
Åker till Maspalomas med frugan och våra 3 barn på 8,6,1
Nu i December 6/12-20/12
Undrar om det är någon som kan berätta lite om Platsen
Väder,Priser vad som är billigt att handla hem
Utflyktsmål
Vi ska bo på Dunas Maspalomas (bungalows)
Av Joje_66
28 aug. 2008 18:30
Hej, Ingenting är billigt där faktiskt, och ska Ni se något spanskt så får Ni ta Er inåt land där Spanjorerna själv bor och lever. Där ser Ni genast att glassen kostar en tredjedel mot Mas Palomas och det går att hitta spansk mat t.o.m.
Åk också till Las Palmas, där finns shopping och allt som hör en storstad till. Finns en fågelpark uppe i bergen, inget speciellt men värt ett besök.
Mas Palomas är en ren turistort med hotell, golfbana och restauranger med turistmat samt några butiker med badtofflor och liknande.
Det enda positiva som vi upptäckte är stranden och att se sanddynerna.

Vädret är omöjligt att säja något om. Vi var där i December och då blåste det mycket och kom något skyfall men var mest soligt och hyfsat varmt.
Av Klara2
11 sep. 2008 10:40
Vi har bott på Los Claveles park i Maspalomas två år i rad. Det är väldigt lugnt där och passar väldigt bra för en barnfamilj.

Där finns ett köpcenter, som heter Faro 2. Där kan man handla det mesta. För barnen finns det ett nöjescenter, som heter Holliday world. Där finns tivoli, resturanger, bowling och lite annat.

Något, ni bör gå på, är marknaden i San Fernando. Det är marknad där onsdagar och lördagar. Där kan ni göra fynd, om ni handlar kläder, väskor och dyl. Även frukt och grönt är billigt. Där ska ni pruta, allt vad ni kan.

På väg ner till stranden, finner ni kamelerna. Där brukar även finnas möjlighet, att rida på dem. Palmitos park tror jag, har öppnat igen efter den stora branden. Det ligger inte långt från Maspalomas och dit går det bussar. Där bjuds det bl.a. på papegojshower. Lite roligt för barnen, kanske.

Skulle det bli för dött i Maspalomas, finns ju Playa del ingles alldeles i närheten. Det går ofta bussar dit och det tar inte lång stund att gå heller. Något som absolut inte får missas är, en tur till Puerto Mogan. Det går buss dit. Puerto Mogan, är en mycket stillsam ort och kallas för Gran canaria Venedig. Där är så vackert med bouganvilla slingrandes på hustaken, så det måste bara upplevas. Dessutom är det marknad där på fredagar. Åk gärna in till Las palmas en dag. Det kan vara värt ett besök. Det går buss ända in till Catalinaparken.

Hur vädret är vid den tiden vet jag ej. Vi åker själva till Gran canaria den 18 oktober och ska stanna i 2 veckor. Vi ska bo på Riosol i Puerto rico. Då brukar vädret vara bra.

Hoppas ni får en riktigt trevlig resa.

Klara
Av Cfo
23 sep. 2008 22:23
Hej,
Instämmer i föregående inlägg - "turist-igt", inget speciellt, mkt lugnt, få restauranger, långt till stranden.

Vi var där förra vintern, feb-07, och bodde på just Dunas Maspalomas (med Fritidsresor), som är en JÄTTEstor men fin anläggning.
Hela 6 st mycket fina, större & mindre, pool-områden!
Aldrig varit på något så stort, rader och rader och åter rader av "radhus"/bungalows,
man behöver definitivt kartan man får för att hitta rätt, även efter några dagar.
Lägenhetshotellet Dunas ligger ihop med att annat lgh-hotell, därför finns så många poolområden osv.
Allt finns inom området, utom egentligen en bra affär/supermercado, om man som vi vill äta måltiderna "hemma i lgh".
Dyrt! Superdyrt, att handla det lilla i matväg som finns, ändå hade vi med oss en del förnödenheter som förbrukning ex te/kaffe/osv plus lite konserver e dyl. Inte mycket av färsk frukt och grönsaker, och definitivt inget kött att köpa (bara lite frysta tråkiga färdiga saker).
Många hade all-inclusive, och "hinkade" i sig drinkar dagen lång (även de med små barn...), hm....
Inget otrevligt så i a f (ibland tyckte man dock synd om en del barn...).
Stor blandning på resenärerna betr nationalitet, dvs finnar, och danskar och ganska få svenskar, en del engelsmän och tyskar.

Varning för deras Bamse-klubb, som i a f då med den personalen fungerade USELT!
(Vår dotter var bara där första dagen, och bara en halvtimme andra, mkt ledsen och dåligt "omhändertagen" när de ringde för att vi skulle hämta. Sååååååååå stor skillnad mot nu i sommar med Solresor på Cypern!!!) Fungerade ej heller med blandningen av nationaliteter, dvs både svenska danska och finska barn i samma gäng.

Två restauranger alldeles intill, om man gick ut "bakvägen", vid affären, på samma gata. Varav en såg fin ut men såååå dålig (sämsta servicen alla kategorier, låååång väntetid på allt och noll koll, inget för barnfamiljer som behöver tempo vid beställning/in med maten osv). Plus en asiatisk intill - bra mat, förekommande och trevlig service och snabbhet, stort plus och förståelse för barnfamiljer.

Nöjesfältet inom 10 min gångavstånd är ok, men inte mer, ok även för mindre barn typ 3-6 år, hyggligt många barnkaruseller m m, och några stackars hästar med kort hästridning...
Bästa matstället! (Med möjlighet även till ett glas vin till de vuxna, vuxenpoäng alltså...) .Även på ett så enkelt snabb-matsställe. Det säger en del om Maspalomas som helhet... (dvs om man tycker det är bästa matstället ute...).

Långt att gå till stranden. Blåser enormt, typ sandstorm i öknen... Fick binda fast saronger som sjalar för vår dotters huvud, typ heltäckt beduin, och solglasögon och hatt, såååå mycket sand virvlar runt.
Poolerna var perfekta! Och som sagt en hel del att välja på. Tar ett tag innan man hittar "sin" favorit-plats.

Som en veckas lat bad- & solsemester vid poolen helt ok, annars tråååååkigt. Vi gick inte mycket utanför hotellområdet. Minidisco på kvällarna, bra & kul och bra ledare på spanska/engelska, varje kväll i baren, och bra övrig kvällsunderhållning på samma ställe efter discot med shower osv som i Spanien i övrigt.

Mycket snabb service i bungalowen, om något behövde lagas etc, i övrigt ok med hotellpersonalen.

Som alltid på vintern på Gran Canaria är vädret fint men inte hett, bara varmt mitt på dagen, c:a 10:30-11 t o m c:a 17-18. Vi kunde inte sitta ute och utnyttja den fina uteplatsen tidig morgon eller kväll vid måltider pga "kylan", typ kall svensk sommarkväll... beror kanske på hur man är...

Trevlig vistelse!
11 maj 2009 21:02
Vi bodde med tre barn på Dunas Maspalomas över jul och nyår 08. Bedrövligt ställe och BEDRÖVLIG MAT. Vi hade all inclusive men bokade av efter en dag. Oätligt. Restaurangerna som fanns var dyra. Supermecado dyr. Tyvärr så kan jag bara avråda alla som vill åka dit. Vi har mycket mer tips om Gran Canaria då vi varit där många många gånger. Barnen är 1, 5 & 7.