Kanarieöarna, Playa del Ingles området

Av Mamsi
8 jan. 2013 09:28
Visningar: 3791
Hej, Vi är en familj på 2 vuxna, 2 barn (8,9 år) som tänkt åka till värmen i början av april.
Vi har övervägt många alternativ,, Maspalomas, Playa Ingles eller Fuerteventura.
Vi söker familjevänligt hotel / gärna lägenhetshotel,Nära fin strand som gärna får vara nån kilometer eller två.
Vi har även tänkt på Egypten, men är osäkra?.
Tar tacksamt emot tips! Har ni nån rekomendation?
Av Mirreli - Reseguiden.se
8 jan. 2013 13:36
Hejsan,

Jag rekommenderar Maspalomas som är lite lugnare än centrala Playa del Inglés men ändå nära allt. Sist vi var där hyrde vi bil under två veckor som hämtades upp på flygplatsen. Mycket billigt och smidigt då man gärna ser mer av ön. Annars erbjuder de flesta anläggningar shuttlebuss till stranden. Se gärna tidigare diskussion just om detta: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/bra-for-barnfamilj-pa-gran-canaria-22567

Säg bara till om det är ngt mer ni skulle vilja vet :)//Mireille
Av Desires
8 jan. 2013 18:06
Och jag skulle rekommendera den (i mitt tycke..) enda trevliga turistort/by som finns på Kanarieöarna - nämligen den söta lilla byn Puerto Mogan - söt by med vitkalkade låga hus, små broar, jättefin sandstrand mitt i byn, mängder med trevliga restauranger att välja på, här är det riktigt mysigt att vara!
Bo gärna på lägenhetshotell med uppvärmd pool. Vi bodde på Cordial Mogan Valle i januari för 1 år sedan, det var ett trivsamt lägenhetshotell med 3 pooler. Vi såg flera barnfamiljer på detta hotell, fin kort promenad ner till havsstranden och lilla fina byn.

Titta in här så får du se hur gullig denna by är http://www.desires.se/#post143
9 jan. 2013 08:55
Hej!
Har precis kommit hem från en resa till Maspalomas. Vi bodde på Club Maspalomas. En barnvänlig bungalow-by. Fina lägenheter lätt för barnen att springa ut och leka. Tycker alltid det är en fördel att bo i marklägenhet eller bungalow med barn. Anläggningen hade inga barnaktiviteter när vi var där, men de hade kul i alla fall. Ca två km till den 6 km långa sandstranden, men det gick gratisbuss regelbundet fram och tillbaka. Det kan vara ganska blåsigt på stranden och har ofta röd eller gul flagg. Men barnen tyckte det var spännande och fascinerande med ökenområdet och stranddelen med "nakenfisarna".
Skulle jag boka en resa idag skulle det nog bli Egypten. Kan rekommendera ett all-inclusive hotell, Arabia Azur i Hurghada. Ligger vid havet med eget korallrev att snorkla kring.
/Karina
Av Mamsi
23 jan. 2013 06:26
Tack så mycket för alla tips,
Av Loda
23 jan. 2013 22:48
Mitt tips är San Agustin. Där trivdes vi jättebra. Ni kan gå längs den långa strandpromenaden ända fram till Playa Ingles. Via stranden går det att fortsätta ända fram till Maspalomas- passerar då genom öknen. San Agustin är lugnt men Playa Ingles är inte långt borta om man vill ha mer "action".
Vi bodde på hotell Norcopia(Ving) ett jättebra lägenhetshotell med trevlig personal. Det låg inte precis på stranden men poolområdet var fint och trevligt. Promenadavstånd både till strand och shoppingcenter.
Köpcentret i San Agustin var kanske inte ultramordernt men vad gjorde det när alla var så trevliga i alla restauranger och barer. Verkligen trivsamt :) Utbutet av restauranger är kanske inte det största i San Agustin men det är, som sagt, inte långt till Playa Ingles där utbudet är större.
Av Moa123
1 feb. 2013 18:30
Kan verkligen rekommendera Fuerteventura! Stränderna där är helt underbara :)
Av Desires
1 feb. 2013 19:58
Ja både Fuerteventura och Lanzarote är också fina öar. På Fuerteventura bodde vi i Jandia, jättefin vidsträckt sandstrand och ganska trevligt område, nära till den lilla byn Morro Jable, som var lite mer genuint alla fall.......Även Corralejo var en större men trevlig stad. Någon mil utanför hittar man med den fina folktomma stranden El Cotillo Beach - väldigt fin! Här kan du se en del foton därifrån http://www.desires.se/#post9

Lanzarote - ön som ser ut som ett månlandskap är också en trevlig ö att besöka! Vi bodde i Playa Blanca, med närheten till de läckra Papagoyastränderna. Vi gillade Lanzarote, annorlunda men sevärd ö!
Vi tyckte Playa Blanca var lite mindre, mysigare och inte riktigt lika turistiskt och fullpackat med folk som Puerto del Carmen Här mer foton o tips om den ön http://www.desires.se/#post50
Av Annl
3 feb. 2013 10:12
Maspalomas rekommenderar jag. Där bodde vi med barn som var ungefär i samma ålder som era. Absolut inte Playa Ingles - där var hur trist som helst och bara en massa fulla människor (mitt på dagen) och affärer som sålde cigaretter och sprit.