Vilken av Kanarieöarna är varmast i December

Av Glenn_s
20 mars 2011 10:06
Visningar: 102982
Hej, vi tänkte åka till Kanarieöarna i December, men vilken av öarna är varmast då?
Av Annl
20 mars 2011 13:27
Hej,

Vi var två veckor på Kanarieöarna på jullovet och hade ett fantastiskt väder med 25 grader hela tiden. Vi var på Gran Canaria i Maspalomas och det är en ön som ligger längst söder ut och Maspalomas ligger längst söderut på den ön - så rent geografiskt så borde det ju vara varmast där men det är säkert bara små skillnader. Dock märktes tydligt skillnad vädermässigt när vi var på utflykt till Las Palmas som ligger på den norra delen av ön - där var betydligt kyligare väder.

Men ett gott tips är att boka boende med uppvärmd pool vid den tidpunkten.

Maspalomas var väldigt trevligt och fint.

Ha en fin resa!
20 mars 2011 23:40
Tenerife hör ju också till Kanarieöarna och vi har rest dit många gånger under december-januari. Då brukar vädret vara som en fin sommar hemma. Vi brukar på i Puerto de la Cruz på nordsidan och har trivts bra ända sen på 1970-talet. Det är grönare och finare på nordsidan än i söder, för det regnar lite mer och då får man den härliga grönskan. I söder har man mera som ökenlandskap och orterna är enbart för turisterna i motsats till Puerto som är en mycket gammal stad, med de infödda bosatta där.

Gilla
21 mars 2011 09:31
Är det sol och värme som gäller före lummigt o grönt så är det de södra delarna på någon av öarna som gäller, det skiljer ofta 3-5 grader i skuggan mellan norra o södra delen plus att det ofta är betydligt mer moln i de norra delarna, det gör att det är bättre med de södra delarna om det är en eller två veckor i solen man är ute efter och personligen skulle jag nog välja Teneriffa eller Gran canaria i December.

Skulle vilja sammanfatta det så här.

Tenriffa. Stilfullt o vackert.

stor ö med mycket att se och väldigt fin natur om man är intresserad av det,många hotell i alla prisklasser att välja på både i norr o söder och massor av aktiviteter för både stora o små, för de som gillar vattenland så finns här ett verkligt grymt som heter Siam park.

Gran canaria. För sol o hålligång.
.
Liten ö med mycket turister men det är på gott o ont som turisterna är mest koncentrerade till de turistorter som ligger i söder, ganska packat med turister vid Playa del ingles Maspalomas puerto rico osv. åker man på bil eller busstur till bergen och inlandet blir man förvånad över hur pass öde stora områden är med nåt inslag av någon liten by här o där, fina vandrings möjlighetr och den här ön har mycket att ge trots att många grinar över hur sönderturistad den är.
Stort utbud av aktiviteter för stora o små.

Lanzarote. För barnfamiljen eller den som söker lugn o skön solresa.

Liten lugn ö med litet färre turister och ett makligare tempo än Teneriffa o Gc. bebyggelsen är mest låga en eller tvåvånigshus och mer smakfullt än tex.Gc. ett perfekt resmål för småbarnsfamiljen som söker lugn o ro.
Naturen är förvisso litet torr o grönskan lyser oftast med sin frånvaro men det är trots allt vackert på sitt vis och för den som aldrig riktigt upplevt en vulkanö så kan det vara verkligt intressant att besöka timanfaja eller jameos del aguas vulkanutställning.

Fuerteventura. För strandälskaren.

Litet mer blåsigt men med de grymmaste stränderna man kan tänka sig,turismen har aldrig riktigt blivit så utbyggd som man hoppats på tidigare och många orter har liksom aldrig blivit riktigt klara.

Fuerteventura har blivit litet av min favorit för en lugn o skön semester mycket pga.att det är färre bofasta och turister här, dessutom är stränderna här något utöver det vanliga, Fuerteventura har en verkligt säregen ökenlik natur och i mitten av ön ligger bergen och liknar inget annat där de ligger som förstenade rödbruna sanddyner,en tur här i solnedgången är en verklig upplevelse.
Av Glenn_s
21 mars 2011 09:58
Hej, jag är överväldigad över era omfattande svar. Tack så mycket. Det lutar nu åt Gran Canaria, Playas del ingles eller Maspalomas.
Jag har hittat resor för 10-12.000 kr för flyg+hotell för 4 pers i 16 dagar. Det är rätt bra pris tycker jag :)
Av Teresen
31 juli 2013 15:30
Hej!
Jag jobbar som redaktör på Reseguiden. Vi har en bra guide som handlar om hela årets väder på Kanarieöarna.

Under vintern (december-februari) är det Gran Canaria som har varmast temperatur. Då är det en genomsnittstemperatur på 21,5 grader och en badtemperatur på 19,4 grader. Det kan även komma lite regn.

Du hittar guiden genom att klicka eller kopiera den här länken:
http://www.reseguiden.se/reseguider/allt-du-behover-veta-om-vadret-pa-kanarieoarna-6692
Av Anniis
21 nov. 2014 02:09
Kan det regna mycket i jan i gran canaria maspalomas?
Av Anniis
21 nov. 2014 02:10
Citerat från Teresen:
Hej!
Jag jobbar som redaktör på Reseguiden. Vi har en bra guide som handlar om hela årets väder på Kanarieöarna.
Hej regnar det mycket i jan i maspalomas?
21 nov. 2014 08:22
Citerat från Anniis:
Citerat från Teresen:
Hej!
Jag jobbar som redaktör på Reseguiden. Vi har en bra guide som handlar om hela årets väder på Kanarieöarna.
Hej regnar det mycket i jan i maspalomas?
Det kan det göra men det måste inte. Januari är den blötaste månaden.
Vädret är ganska svårt att spå.
Kolla statistik är det enda man kan göra http://www.holiday-weather.com/maspalomas/averages/