Vilken Kanarieö och var är det varmast i januari

Av C_milla
12 dec. 2011 22:25
Visningar: 43603
Funderar på att åka till någon av Kanarieöarna med mina 4-åriga tvillingtjejer i januari, men vet inte vilken ö och vilket ställe som skulle passa oss bäst. Förra året var vi på sydvästra delen av Lanzarote och hade det väldigt svalt och blåsigt. Finns det någon ö och något ställe i januaari där solchanserna är större och risken för blåst mindre?

Eftersom jag åker själv med mina tjejer är det framförallt poolen som gäller. Hotellet är därför viktigare än omgivningarna. Längtar bara efter att slippa leriga overaller, matlagning och tidiga mornar i en vecka. Någon som har tips på bra ö och hotell, helst med Fritidsresor eller Ving (barnklubb är en bonus)?

Tacksam för alla tips!
Av Bene
13 dec. 2011 16:34
Rest till många av öarna, men att få garanterad värme så måste man lite längre söder ut i Januari. Öar är alltid lite blåsiga, men södra delarna av teneriffa och Gr Canaria är kanske lämpligaste när det gäller temperaturen. Brukar utnyttja www.booking.com och klicka på karta och zoma in ön så ser du massor av hotell. Vilken site som du sedan bokar hotell på spelar ingen roll. Sedan kan du också söka på hotell namn på någon charter resa, och få paketpris. Lycka till.
Av Joakimn
14 dec. 2011 09:42
Tänkte i samma banor när jag valde ö att besöka med min familj när barnen var mindre..
Svaren på mina frågor blev:
Då öarna ligger så nära varandra så är det inte temperaturen som skiljer öarna åt (marginellt) utan soltimmarna.
Vårat val föll på fuerto Ventura då denna ö inte hade berg som byggde upp moln, allså mer soltid.Ön e känd för att ha mest soltimmar.
Men visst hade man önskat sig mer värme, dessa öar är inte jättevarma denna tid på året o havets temp ligger på c:a 15-16gr.Rimligt att räkna med c:a 20grader i luften och ständig vind på c.a 6-7 sec/meter.Om det är möjlig kolla så att ert boende har tempererad basäng..inte kallvatten för bada vill alla barn/lycka till Joakimn
14 dec. 2011 23:07
Egentligen är väl inte januari den bästa tiden att resa till kanarieöarna, det är ju den kallaste tiden där också men visst är det bättre än här hemma alla dar i veckan även mitt i vintern.

Om jag hade små barn som inte går i skolan så man måste passa lovtider skulle jag nog välja att åka antingen i november eller mars istället då upplever jag att det blåser litet mindre,visst kan man ha flyt o få finväder även mitt i deras vinter men soltimmarna är färre under dec-feb.

Vi har varit på Teneriffa Gran canaria Lanzarote Fuerteventura och Lagomera utav de stora öarna och Vilken ö man väljer är väl mest en smaksak,den tid du nämner att du vill åka skulle jag nog ändå föredra gran canaria eller teneriffa,annan tid på året är Lagommera en klar favorit en lugnare o finare ö får man leta efter.

Oavsett vad en del folk säger så är det så att de södra delarna på öarna har mest soltimmar sen kanske inte naturen är som vackrast där men det är en annan sak,det är bara att läsa statistik över soltimmar o medeltemp så ser man skillnaden till söderns fördel,sen kan man ha tur eller otur oavsett vart man lägger resan däremot håller jag helt klart med övriga om att en tempererad pool är närapå ett måste.

Svårt att tipsa andra om boende smaken är ju så olika men ett hotell på gran canaria jag kan rekommendera är Palm oasis i maspalomas http://www.reseguiden.se/forum/bilder/364020 ,verkligen ett härligt hotell med grymt fint poolområde http://www.reseguiden.se/forum/bilder/364019 ,vet inte om det finns hos något charterbolag då vi har bokat själv via nätet.

Hoppas du får till en trevlig resa mvh. Bosse.
Av Klara2
15 dec. 2011 19:06
Jag och min man åker för första gången till gran canaria i januari. Det blir den fjortonde gången vi åker dit, men vi brukar normalt åka på hösten.
Jag har hört både och, när det gäller vädret i januari, men vi tänkte, att det är ändå värt och chansa. Vi resonerar som så, att det är bättre än hemma.
Hade jag varit i dina kläder, hade jag valt Puerto rico, som är den solsäkraste semesterorten på gran canaria.
Vi ska bo i Playa del ingles.

Lycka till, vad du än väljer.

Irene