Upptäck Playa del Inglés

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: TUI
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Thinkstock
Playa del Inglés är den mest populära badorten på Gran Canaria och här trivs alla som vill ha sol, bad, nöje och shopping riktigt bra. Ta del av de bästa tipsen till den här vackra orten.
Publicerad 3 oktober 2017

Playa del Inglés ligger på södra Gran Canaria och har lockat alla former av charterresenärer sedan 60-talet. Öns största badresmål ser ut som en triangel och är ungefär två kilometer tvärs över, vilket gör att du har gångavstånd till det mesta. Andra orter i närheten är lite lugnare San Agustin, trendiga Meloneras och den eleganta orten som nästan har vuxit ihop med Playa del Inglés – Maspalomas.

Ett perfekt resmål för sol och bad

Gran Canaria har många gyllengula sandstränder och de bästa hittar du på södra ön. I Playa del Inglés lovas många sköna timmar vid havet och på den breda och barfotavänliga sandstranden som sträcker sig flera kilometer. Det går att hyra solstolar och parasoll för att få en riktigt härlig dag på stranden. Den lena sanden har en gång kommit med vindar från Saharaöknen.

Här kan den som vill prova på en vattensport göra det, barnen kan bygga stora sandslott och den som vill kan ta sig ett dopp i det ljumna havet. Delar av stranden kan ha rätt stora vågor, men det finns badbukter som passar bättre för barnfamiljer. I söder mynnar stranden ut i Maspalomas vackra sanddyner och i norr hittar du en strandpromenad som tillslut möter den lummiga badorten San Agustin.

Det är trevligt att promenera längs strandpromenaden, spana in folklivet och äta gott på en restaurang.

Shoppa loss bland de stora köpcentren

Precis som namnet på orten säger så kretsar mycket kring strandlivet. Men det finns såklart mycket mer att göra på den här semesterorten. Är du intresserad av att fylla resväskan med shoppingfynd så finns det hela fem shoppingcenter att bocka av.

Några av de mest kända är Yumbo och Kasbah och den största heter Cita. Här shoppar du allt från kläder, skor och parfymer till elektronik – alla dagar i veckan. Under samma tak hittar du även flera nattklubbar och restauranger. Köpcentren här är mycket inriktade på turister, och är du ute efter alla de stora märkena ska du ta en tur till Gran Canarias huvudstad Las Palmas.

Hetaste nöjeslivet på Gran Canaria

Är du ute efter ett hett nöjesliv så har du kommit rätt, Playa del Inglés är Gran Canarias bästa partystad och här pågår utelivet fram till småtimmarna. Bland de hundratals olika uteställena finns något för alla, allt från nattklubbar med den senaste musiken till pubar och dansrestauranger. Många av uteställena ligger centralt vid de stora shoppingcentren, så det är lätt att ta en runda på stan.

Både internationell och spansk mat

Är du hungrig så finns det många restauranger eller caféer att slå sig ned vid. Restaurangerna serverar allt från italiensk pizza och pasta till god tapas och härliga fiskrätter. Vill du äta något klassisk kanariskt ska du bege dig till den delen som heter San Fernando, där många av ortsborna lever och själva äter. En tvårätters middag, utan dryck, ligger på runt 200 kronor per person.

Tips på tre hotell

Många av öns bästa hotell ligger här på sydkusten. Vilket boende du väljer beror på vad du är ute efter. Vi har valt ut tre olika hotell för tre målgrupper.

Parque Cristobal – perfekt för barnfamiljer

Det här fyrstjärniga bungalowhotellet är ett av de mest populära i Playa del Inglés. Vid de två poolområdena trivs hela familjen riktigt bra och en av poolerna har ett litet vattenland för de minsta barnen. Stranden ligger tio minuter bort med buss och både restauranger och butiker ligger på gångavstånd.

Sunprime Atlantic View – bra alternativ för par

På det här omtyckta hotellet bor par som reser utan barn centralt, men ändå med gångavstånd till stranden. Poolområdet är stort med rofyllda pooler och vill du går det att boka en svit med direkt poolaccess. Härifrån har du även nära till många av öns bästa golfbanor.

Bohemia Suites & spa – för den som vill ha lyx

På det här lyxiga och intima boutiqehotell bor du som bara vill ha det allra bästa. Njut av det vackra poolområdet som ligger i lummiga omgivningar. Hotellet har eget spa så här kan du skämma bort dig med bland annat turkiskt hamam-bad och sköna behandlingar.

Kanarieöarna är ett perfekt vinterresmål

Gran Canaria är soligast av Kanarieöarna och lockar med 300 soldagar per år. Bästa tiden att åka till hit är under vintern mellan oktober och april. Högst temperaturer har södra Gran Canaria och under vinterhalvåret har Playa del Inglés en medeltemperatur på mellan 20 och 25 grader.

Ta sig till Playa del Inglés

Det tar ungefär sex timmar att flyga till Gran Canaria och då landar du på flygplatsen Gran Canaria Airport utanför Las Palmas. Sedan är transfern på ungefär 30 minuter. Hit går charterresor med bland annat Apollo, TUI, Ving och Solresor och den populäraste tiden är på vintern.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla resor

Charter till Playa del Ingles
Sista minuten till Playa del Ingles
Alla charterresor till Gran Canaria


Lyxig charter till Playa del Inglés