Kanarieöarna. Tips, snälla!

25 feb. 2012 15:34
Visningar: 2086
Hej!
Jag, min kille och mina två barn på 4 resp. 6 år vill åka till kanarieöarna i slutet på mars. Vi var på gran canaria förra året och så i bahia feliz. Jag gillade stället, men hade önskat att stranden var finare....

Nu vet vi inte alls vilken ö vi ska till och än mindre vilken del av den. Jag hade blivit så glad om ngn ville komma med bra tips som kan motsvara våra önskemål.

Hotellet behöver vara ok, och gärna mkt familjeanpassat. Poolområdet måste vara bra eftersom vi vill slippa ta oss ngn annanstans. detta är alltså en ren nöjes- och solresa! Stranden skall ligga väldigt nära och vara bra och badvänlig. Restauranger och affärer måste ligga i nära så att man slipper ta sig iväg om man inte vill.
Rädd att hamna på en "hyfsad" familjeanläggning men utan möjlighet att variera sig när det gäller mat osv......

Någon som förstår? Skulle vara tacksam om någon ville hjälpa oss!

MVH
25 feb. 2012 18:40
Tack snälla!
Jg har varit i puerto rico men nackdelen där är ju att det är så backigt:(
Maspalomas vet jag inte så mkt om. Stranden har jag hört talas om men det absolut viktigaste med resan är att hotellkomplexet är barnanpassat till max. Stranden är viktig men mer för att man ngn gång vill kunna gå dit en sväng.

Självklart är solsäkerhet och avsaknad av vind också viktigt..... Oj vilka krav vi har men vi vill ju såklart ha det bästa! :)
Av Desires
25 feb. 2012 19:10
Tror att Puerto Mogan på Gran Canaria skulle passa er - jättesöt ort med prunkande buganvillas överallt på de låga vitkalkade husen, små pittoreska gränder och mysigt!
Vill ni bo på hotell där finns det både hotell mitt inne i denna söta by, eller precis i utkanten, med 10 min promenad till den idylliska stadskärnan i fiskebyn Puerto Mogan. Vi bodde p hotell Cordial Mogan Valle, där var mest medelålders plus + en hel del barnfamiljer (där fanns barnpooler och lägenheter som jag förstår är bra för barnfamiljer, så man slipper äta alla måltider ute.på restaurang)!

Det bästa med Puerto Mogan - och om man har barn med sig - är att stranden ligger mitt inne i byn, jättefin sandstrand där, så ni behöver inte ta er ut via buss, det går utmärkt att bada där med småbarn! Plus att det är så lugnt och skönt i denna lilla stad, inget partyliv, de som vill festa åker EJ hit, de finns i Puerto Rico eller Playa Ingles!

Här i Puerto Mogan har du nära till 2 bra mataffärer, strand + den söta lilla staden där vi såg många barnfamiljer som spatserade på kvällarna, mängder med mysiga restauranger där som passar även för barnfamiljer!

Kolla mina foton och tips här från Puerto Mogan, så förstår du vad jag menar, PM är en jättesöt lugn fiskeby som även passar för barnfamiljer!
http://www.desires.se/#post143

Även Fuerteventura och orten Jandia tycker jag passar för barnfamiljer, när vi var där blåste det minst just där, men det gäller förstås inte alltid. Dottern med familj tillbringade en skön vecka där för ett tag sedan, gillade lugnet och den fina stranden men tyckte det var få barnfamiljer just där, och det kanske är tråkigt för er! Puerto Mogan hade betydligt fler barnfamiljer tyckte jag! Lycka till att hitta en bra resa!
Titta här om du vill se kort från FUerteventura http://www.desires.se/#post9