Gatuhundar Kanarieöarna

27 feb. 2013 07:39
Visningar: 1860
För att kunna njuta av min semester skulle jag vilja resa till någon ort där man tar hand om sina hundar. Jag ömmar så för hemlösa katter och hundar att resan blir helt förstörd om i synnerhet någon hund ser ut att ha det svårt.
Finns det någon charterort /Kanarieö där man kan slippa detta ?

Tacksam för svar

Vingklipp resenär
27 feb. 2013 09:20
Kan väl inte påstå att mitt prio ligger att kolla efter lösdrivande hundar men finns det mycket av dom brukar man ju notera det, kattter finns det väl mest överallt även på kanarieöarna så även på hotellområdena,men att katterna strövar fritt behöver ju inte betyda att de inte har det bra.

Några lösdrivande hundar ser vi snart sagt aldrig längre på Kanarieöarna det är ju ungefär som här hemma på den fronten,men som sagt katterna får ju ströva fritt vilket jag upplever som mer naturligt än att stänga in dom i en lägenhet.

Alla kanarieöarna funkar ju på bra men mest likt här hemma är ju Gran canaria om det nu är det man är ute efter.
Av Tazzo
27 feb. 2013 20:31
Var på Teneriffa för ca 16 år sedan och då fanns det fortfarande en del att göra för de hemlösa hundarna. Mitt dåvarande resesällskaps moster är fast boende på Tenereiffa och var då aktiv i en förening som vaccinerade, kastrerade och matade hemlösa hundar och katter. Vi var med vid ett matningstillfälle och då fångade man in ett par av hundarna och tog dem till ett "hundcenter" där de fick besöka veterinär och sedan placerades om. Måste säga att jag tyckte engagemanget för hemlösa djur verkade rätt okej på Kanarieöarna redan då.

Har vart på både Teneriffa och Gran Canaria senare med och såg inte mer än någon enstaka lös hund. Och bara för att den var lös säger inte att den är hemlös. Katter finns så klart en del med de är är ändå lite skillnad på hund och katt. De flesta katterna vi stötte på såg inte så hemskt undernärda ut.

Du behöver nog inte oroa dig för att bli "förstörd" om du åker till någon av semesterorterna på K-öarna. :)
27 feb. 2013 22:53
Vi har samma erfarenhet, inga flockar med förvildade hundar. Enstaka hundar som antagligen varit på utfärd eller rört sig runt hemmet. Knappast några katter heller där vi varit. Inne i städerna uppfattar jag det som att man är minst lika noga med sina hundar som här hemma, man promenerar dem i koppel eller bär runt på de små liven :-) Har nog inte heller sett hundägare av typen "Pitbull för att skrämma omgivningen" som tyvärr inte är helt ovanligt i staden vi bor i.
1 mars 2013 20:07
tack alla för era svar nu tror jag att jag törs åka till Kanarieöarna