Lanzarotes finaste stränder

Mirreli
Reseguiden, besökt 34 länder

Shutterstock
Bild: iStockphoto
Bild: Thinkstock
Foto: cofy, medlem sedan 2006
Hitta din egen favoritstrand på De hundra strändernas ö. Här finns svart lavasand, gyllene stränder, turkosa laguner eller små badvikar.
Publicerad 4 oktober 2023

På norra delen av ön ligger den lilla fiskebyn Orzola. Bredvid ligger en fantastisk turkosfärgad lagun med en gyllene strand. Stranden i Orzola har blivit utsedd till en av Spanien tio bästa stränder av den lokala tidningen 20 minutos.

Papagayostranden

En bit från sprudlande Playa Blanca finner du denna mycket omtyckta och vackra vik med ett lika vackert namn, Papagayo beach (papegojstranden). Från parkeringen är det en liten promenad ner till stranden men klart värt det, så fin sand och kristallklart vatten. Café finns i närheten med en trevlig utsikt!

Caleton Blanco

På den norra delen av ön i Haria i Orzola-området ligger denna avskilda strand. Sanddynerna är kritivt och skapar en skarp kontrast mot de svarta lavastenarna och landskapet här sticker ut lite extra då det finns naturliga saltlaguner i området. Från Orzola går även färjorna till ön La Graciosa, en tur som tar ca. 30 minuter.

Puerto del Carmen

Längre söderut ligger Puerto del Carmen, Lanzarote första turistort. Den sex kilometer långa stranden räknas som en av de allra finaste på hela ön. Här är det livligt och allehanda vattensporter erbjuds till den som är på jakt efter lite adrenalinhöjande aktiviteter.

Surfare på Famare-stranden

Den kända surfarstranden Playa de Famara ligger på nordsidan av ön och anses vara en av Kanarieöarna bästa stränder för surfing. Andra bra surfstränder är La Santa i väst och Arrietastranden på Lanzarotes västsida.

Svart lavasand på Janubiosstranden

Denna stranden är närmare 800 meter lång och ligger på södra delen av ön nära Los Hervideros och Charco de los Clico. De svarta stenarna är runda och slipade lena av vattnet. Hit kan du bara ta dig med bil och ligger ungefär 6 km från Playa Blanca.

Playa de Matagorda

I Purto de Carmen ligger barnfamiljernas favoritstrand med lugnt vatten och fin sand. Här finns det badvakter, duschar och gott om restauranger, barer och småaffärer. En bit från denna stranden finner du en ännu längre strand vid namn Playa de Los Pocillos.

Har vi glömt någon strand som du gillar lite extra på Lanzarote? Välkommen att tipsa oss!


Charter till Lanzarote