Var är det varmt i januari?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Reseguiden
Det finns många härliga resmål att värma sig i under januari. Här får du temperaturen på några av de mest populära vinterresmålen. Vilket väljer du?
Publicerad 27 november 2023

Lagom och behagligt, varmt och skönt eller riktigt hett och svettigt? Vad som passar vem är individuellt, därför får du en guide över vädrets medeltemperatur i januari.

Ganska varmt i januari – upp till 22 grader

Reser du med barn, har svårt för värme eller tycker att svensk sommarvärme räcker gott och väl, ska du åka till ett resmål som har en temperatur på upp till 22 grader. Det går att ligga på stranden med sol och bad, men vissa dagar kan du behöva både jacka och paraply. Spendera dessa dagar med shopping, aktiviteter och sevärdheter istället. Ett tips är att boka hotell med uppvärmd pool.

Kanarieöarna

Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura har skönt väder året om. Januari är en av de mildaste månaderna med en genomsnittstemperatur på 21 grader. Varmast är det på turistorterna i södra delarna av Gran Canaria och Teneriffa. Kallast är det på Lanzarote. Det kan regna en del, men det är ändå inte många regndagar. På natten kan temperaturen sjunka ner till runt 16 grader. Vattnet är mellan 18 och 20 grader varmt.
Charter och paket till Kanarieöarna i januari

Marocko

Marocko har Nordafrikas mest varierande natur. De största turistorterna ligger längst Atlantkusten och här är vädret behagligt året om. Dock är somrarna väldigt heta så många väljer att åka till orter som Agadir, Marrakech och Essaouira på vintern istället. I januari ligger temperaturen på ca 18 grader, med varmast i Essaouira och kallast i Marrakech. Vattentemperaturen är mellan 16 och 18 grader. Nattetid gör ökenklimatet att temperaturen sjunker ner till ca 7 grader. Januari är en av de mest regnfyllda månaderna och orterna vid kusten kan få dimma och mulet väder.
Charter till Marocko i januari

Egypten

Egypten erbjuder härliga 21 grader både i havet och på land - och 30 regnfria dagar. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna. Här får du mycket för pengarna då hotellen generellt håller en hög standard.
Charter till Egypten i januari

Varmt i januari – 22-28 grader

Åker du utomlands för att få sol och riktigt skön värme ska du åka till ett resmål med en genomsnittstemperatur på mellan 22 och 28 grader. På dessa resmål får du härliga dagar med många värmande soltimmar och uppfriskande bad. Kanske vill du ta en dag till att besöka några av de många sevärdheterna som finns i länderna listade här nedan.

Dubai

Dubai är ett resmål med varmt och skönt väder året om. Behagligast är det under vintern, eftersom det nästan blir för varmt att ligga på stranden under sommarhalvåret. I januari är det mellan 23 och 26 härliga grader och vattentemperaturen ligger på runt 24 grader. Under årets första månad kommer det som mest regn, även om antalet regnfria dagar är ca 28. På kvällarna ligger temperaturen i snitt på 17 grader.
Charter till Dubai i januari

Kuba

Kuba lockar under vintern med ett tropiskt klimat, framförallt på öns östra sida som är varmast. På sommaren är det ännu varmare, men också orkansäsong och mycket regn. I januari har badorten Varadero 26 grader varmt. Badvattnet är nästan lika varmt som luften, vilket inbjuder till härliga bad. På natten sjunker graderna till runt 19 grader.
Charter till Kuba i januari

Kap Verde

Kap Verde är en ögrupp utanför Afrikas kust och är solsäkert året om, dock kan det blåsa en hel del. I januari ligger temperaturen på 24 till 25 grader och det regnar i princip aldrig. Vattentemperaturen ligger en eller två grader lägre och bjuder in till många bad. På natten är temperaturen 19 grader i januari.
Charter till Kap Verde i januari

Mexiko

Mexiko är ett stort land med varierande temperatur. Under vintern är det högsäsong i de populäraste badorterna och januari har 29 grader varmt. I vattnet är det minst 25 grader året om och om vinternätterna visar termometern 21 grader. Under våren och sommaren är det regnperiod och under sommaren och hösten är det orkansäsong, så passa på att åka på vintern.
Charter till Mexiko i januari

Hett i januari – minst 28 grader

Till de här länderna åker du om du klarar av riktigt varmt klimat. Här får du tropiska resmål med temperaturer över 28 grader. Se till att ha luftkonditionering på rummet och ladda med mycket solskydd och bra stråhatt. Det kan vara bra att ta en paus i skuggan mitt på dagen, och ofta “svalka” sig i vattnet.

Phuket

Thailand har tropiskt monsunklimat med tre årstider. Phuket är ett av vinterns populäraste resmål och januari är en torr och sval årstid med nordmonsun. Medeltemperaturen ligger på 31 grader och risken för regn är minimal. Vill du ta ett dopp gör du det i riktigt skönt badvatten med omkring 26 grader. På natten är temperaturen ca 23 grader.
Charter till Phuket i januari

Maldiverna

Maldiverna har tropiskt klimat med hög både temperatur och luftfuktighet året runt. I januari visar termometern 30 grader på land och 27 grader i vattnet. Under årets första månader är det nästan inget regn på de norra öarna. De södra öarna har regn under november till mars. På natten är det 23 grader.
Charter till Maldiverna i januari

Mauritius

Tropiska Mauritius har skön värme året om, men varmast är det under vinterhalvåret. I januari är det 29 grader på dagen och 23 grader på natten. Vattentemperaturen är ungefär samma året om och ligger på mellan 25 och 27 grader. Trots värme så kan januari få en hel del regn, men det upplevs ofta som skönt och svalkande.
Charter till Mauritius i januari

Dominikanska republiken

Dominikanska republiken har värme att avundas året om. I januari är klimatet som mest behagligt med 29 grader vid kusten och minimalt med regndagar. Vattentemperaturen håller sig på samma sköna nivå alla dagar på året, med ca 26-29 grader i havet. På natten är det runt 19 grader.
Charter till Dominikanska republiken i januari

Aruba

Aruba är en kargig ö med varm temperatur året runt. Under årets första månad är det omkring 29 grader i luften och i vattnet är det 25 grader. Från havet blåser det svalkande brisar vilket gör att det aldrig känns för varmt. Nattetid visar termometern 21 grader.
Charter till Aruba i januari

Se alla charterresor på Reseguiden

Alla charterresor i januari
Sista minuten

Se fler väderguider:

- Var är det varmt i november?
- Var är det varmt i december?
- Var är det varmt i februari?
- Var är det varmt i mars?


Varm charterVarmare charterHet charterErbjudanden - Sol & Bad