Var är det varmt i mars?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Lagom och behagligt, varmt och skönt eller riktigt hett och svettigt? Här får du resmålen som är skönast att åka till i mars.
Publicerad 13 februari 2020

Resmålen runt Medelhavet är perfekta för dig som reser med små barn eller tycker att en svensk sommarvärme räcker gott och väl. Vill du ha en längre semester och en medeltemperatur på 22-28 grader rekommenderas destinationer som ligger lite längre bort. Är du redo för en riktigt het sommarvärme, tipsar vi om resor där temperaturen ligger över 28 grader. Reser du hit ska du packa solskyddsmedel, en bra solhatt och ta många “svalkande” dopp.

Ganska varmt i mars – upp till 22 grader


Spanien

Costa Blanca, Costa del Sol, Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura är några destinationer som har behaglig värme året om. Gran Canaria är varmast oavsett årstid och i mars visar termometern en medeltemperatur på 22 grader. Havet håller en temperatur på ungefär 18 grader, så boende med uppvärmd pool kan vara bra om du vill bada mycket. De andra kanarieöarna ligger någon eller några grader under. Under våren kan det komma lite regn, med störst risk under mars. Men det är inga mängder vi pratar om, bara ett snitt på 14 millimeter. På fastlandet regnar det lite mer under mars månad, runt 23 mm i Alicante och närmare det dubbla i och runt Malaga.

Charter till Kanarieöarna i mars

Charter till Costa Blanca i mars

Charter till Costa del Sol i mars

Madeira

Madeira är ett blomstrande resmål med ett klimat som beskrivs som evig vår. I mars är medeltemperaturen 19 grader, alltså ett väder som passar för utflykter, golf och vandring. Vattentemperaturen ligger på någon grad under lufttemperaturen men hit åker man inte främst för att bada utan för att uppleva naturen. På natten är det omkring 14 grader varmt. Populära resmål är Funchal, Caniço do Baixo och Prazeres och du kan åka hit året om.

Charter till Madeira i mars

Varmt i mars – 22-28 grader


Egypten

Egypten populäraste turistorter vid Röda havet har milda vintrar och riktigt heta somrar och räknas därför till ett av vinterns bästa resmål. I mars är medeltemperaturen på Hurghadakusten och Marsa Alamkusten 24 grader i luften och 22 grader i vattnet. På natten sjunker temperaturen ner till 12 grader. Egypten har bara ett fåtal molniga dagar och det regnar nästan aldrig.

Charter till Egypten i mars

Kap Verde

Kap Verde är ett solsäkert resmål året om, med charterresor som går till Sal och Boavista under vinterhalvåret. Mars har en medeltemperatur på 25 grader i luften och 22 grader i vattnet. På natten är det ungefär 18 grader varmt. Här regnar det i princip aldrig.

Charter till Kap Verde i mars

Marocko

Marocko är ett land som lockar med långa stränder och livliga marknader. Populära destinationer som Agadir, Essaouira och Marrakech har en medeltemperatur på 23 grader under dagen, 11 grader på natten, och cirka 16 grader i vattnet. Det underbara klimatet har landet golfströmmen att tacka för.

Charter till Marocko i mars

Hett i mars – minst 28 grader


Mauritius

Även om de flesta människor förknippar denna ö med krita vita stränder och kristallklart hav kan du också ha en aktiv semester på Mauritius. Djuphavsfiske från en båt är en mycket populär aktivitet eller snorkling och vindsurfing. Casela Nature & Leisure Park är också värt ett besök. I parken kan du se över 100 fågelarter i alla möjliga färger, liksom många andra spännande djur. Här ligger temperaturen på cirka 29 grader på land och 27 grader i havet.

Charter till Mauritius i mars

Thailand

När vi svenskar pratar om charter i Thailand så är de södra delarna av landet vi menar, som Phuket, Khao Lak och Koh Lanta. Resorna går under vintern och mars är säsongens sista månad, med väldigt lite regn och en medeltemperatur på 33 grader. På kvällen sjunker graderna ner till 24. Vattnet är 28 grader varmt och behagligt att bada i.

Charter till Thailand i mars

Mexiko

Mexiko är ett stort land med varierande klimat. Charterresorna går under vintern och i mars har de populäraste badorterna Playa del Carmen, Cancun och Tulum en värme på 31 grader. På natten är det runt 20 grader och vattentemperaturen ligger på 25 sköna grader.

Charter till Mexiko i mars

Förenade Arabemiraten

Destinationer som Dubai och Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten har alla ett lockande tropiskt ökenklimat och en medeltemperatur på mellan 28 och 30 grader, medan vattentemperaturen i mars är mellan 21 och 25 grader. Vinter och tidig vår är en mer bekväm tid att resa än senare på sommaren, när temperaturen ofta stiger över 40 grader.

Charter till Förenade Arabemiraten i mars

Utöver de här resmålen som vi nämnt är det även varmt och skönt i:
Karibien och tropiska resmål som Vietnam, Maldiverna och Bali.

Hitta din charterresa här på Reseguiden

Jämför charterresor

Se alla sista minuten


Förslag på resor i mars