Var är det varmt i mars?

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Mars är en månad då vinterresorna slutar och sommarsäsongen börjar. Här får du en guide över de varmaste och mest populära resmålen för att du ska få en så skön charterresa som möjligt. Välj själv vilken temperatur du föredrar och hitta rätt resmål!
Publicerad 11 april 2016

Lagom och behagligt, varmt och skönt eller riktigt hett och svettigt? Här får du resmålen som är skönast att åka till i mars.

Ganska varmt i mars – upp till 22 grader

I mars har värmen precis börjat komma till delar av Europa och Medelhavet. Reser du med barn, har svårt för värme eller tycker att en svensk sommarvärme räcker gott och väl, ska du åka till ett resmål som har en temperatur på upp till 22 grader i mars. Eftersom det är lågsäsong så slipper du trängas med andra turister. Vill du bada kan du boka ett hotell med uppvärmd pool.

Kanarieöarna

Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura är några av Kanarieöarna som har behaglig värme året om. Gran Canaria är varmast oavsett årstid och i mars visar termometern en medeltemperatur på 22 grader. Vattnet har ungefär 18 grader. De andra öarna ligger någon eller några grader under. Under våren kan det komma lite regn, med störst risk under mars. Men det är inga mängder vi pratar om, bara ett snitt på 14 millimeter. Charter till Kanarieöarna i mars »

Madeira

Madeira är ett blomstrande resmål med ett klimat som beskrivs som evig vår. I mars är medeltemperaturen på 19 grader med ett väder som passar för utflykter, golf och vandring. Vattentemperaturen ligger på någon grad under det, men hit åker man inte främst för att bada utan för att uppleva naturen. På natten är det omkring 14 grader varmt. Populära resmål är Funchal, Caniço do Baixo och Prazeres och chartern går under vinterhalvåret. Charter till Madeira i mars »

Varmt i mars – 22-28 grader

I mars är det fortfarande behaglig värme på vinterns resmål, trots att de sjunger på sista versen. Här är resmålen för dig som är ute efter en semester med en genomsnittstemperatur på 22 till 28 grader i mars. Resmålen ligger oftast lite längre bort och hit åker du med fördel i två veckor.

Egypten

Egypten populäraste turistorter vid Röda havet har milda vintrar och riktigt heta somrar och räknas därför till ett av vinterns bästa resmål. I mars är medeltemperaturen på Hurghadakusten och Marsa Alamkusten 24 grader i luften och 22 grader i vattnet. På natten sjunker temperaturen ner till 12 grader. Egypten har bara ett fåtal molniga dagar och nästan aldrig regn. Charter till Egypten i mars »

Kap Verde

Kap Verde är ett solsäkert resmål året om, med charterresor som går till Sal och Boavista under vinterhalvåret. Mars har en medeltemperatur på 25 grader i luften och 22 grader i vattnet. På natten är det ungefär 18 grader varmt. Här regnar det i princip aldrig. Charter till Kap Verde i mars »

Dubai

Dubai har stigit och blivit ett riktigt populärt resmål. Här får du lyx utan att den behöver vara svindyr. Sen går det såklart att lyxa precis hur mycket man vill. I mars ligger dagstemperaturen på runt 26 grader och i vattnet är det cirka 25 badvänliga grader. Charter till Dubai i mars »

Hett i mars – minst 28 grader

Är du ute efter en riktigt het semester så är det vinterns resmål som gäller i mars. Nu är det sista chansen att åka hit för den här säsongen. Här är tropiska resmål med över 28 grader. Se till att ha luftkonditionering på rummet och ladda med mycket solskydd och bra keps. Det kan vara bra att ta en paus i skuggan mitt på dagen, och ofta “svalka” sig i vattnet.

Thailand

När vi svenskar pratar om charter i Thailand så går semestern till södra delarna av landet, som Phuket, Khao Lak och Koh Lanta. Resorna går under vintern och mars är säsongens sista månad, med väldigt lite regn och en medeltemperatur på 33 grader. På kvällen sjunker graderna ner till 24. Vattnet är 28 grader varmt och behagligt att bada i. Charter till Thailand i mars »

Mexiko

Mexiko är ett stort land med varierande klimat. Charterresorna går under vintern och i mars har de populäraste badorterna Playa del Carmen, Cancun och Tulum en värme på 31 grader. På natten är det runt 20 grader och vattentemperauten ligger på 25 sköna grader. Charter till Mexiko i mars »

Utöver de här resmålen som vi nämnt är det varmt och skönt i Karibien och tropiska resmål som Vietnam, Maldiverna och Bali.

Se alla charterresor i mars:

Alla charter »
Alla Sista minuten »


Charterresor i mars