Sista chansen till en jul i värmen

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: iStock
Vill du spendera din jul på en vit och solig sandstrand? Då måste skynda dig för många av resorna är slut sedan länge. Vi har samlat alla resor som finns kvar till värmen i december.
Publicerad 7 november 2016

Det är många som passar på att åka bort under julhelgen. Även i år ligger de röda dagarna helt ok och du behöver inte ta ledigt allt för många dagar. Fira jul hemma och stick iväg i mellandagarna eller varför inte fira julafton i 30 graders värme? Men fundera inte allt för länge för många familjer planerar sin semester i god tid och resorna börjar ta slut.

Vinterns populäraste resmål

Kanarieöarna, Thailand och Mexiko är oerhört populära destinationer under vintern och alla tre finns med på de stora charterarrangörernas topplistor. Andra varma och populära semesterställen är till exempel Dubai, Jordanien, Kap Verde, Jamaica, Kuba och Dominikanska republiken.

Boka med uppvärmd pool

Det är inte säkert att det är varmt bara för att charterresorna går hit. Kolla därför alltid temperaturen, och känns det ostadigt kan du boka hotell med uppvärmd pool eller inomhuspool.

Jul utomlands – boka hotell med julbord

På många hotell serverar de julbord i juletider och tomten kan till och med komma på besök. Kolla vad som ingår i ditt charterpaket om du är intresserad av detta. På många hotell serveras både julbord och nyårsbuffé.

Här får du alla charterresor mellan 18-31 december 2016:

- Charter och paket till Kanarieöarna över jul och nyår
- Charter och paket till Thailand över jul och nyår
- Charter och paket till Mexiko över jul och nyår
- Charter och paket över jul och nyår
- Sista minuten

Charter- och paketresor i december:

- Charter och paket till Florida i december


Charter till Kanarieöarna i decemberCharter till Thailand i decemberCharter till Mexiko i decemberCharter till Karibien i decemberCharter till Kuba i decemberCharter till Förenade arabemiraten i decemberCharter till Kap Verde i decemberCharter till Maldiverna och Mauritius i decemberSista minuten i decemberErbjudanden under jul och nyår

Om Kanarieöarna Spanien, Europa

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit.
Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr.

Här är det ett härligt varmt klimat med temperaturer som håller sig kring 20-27 grader under hela året.

Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa.
Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava.

De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.
Du kan också hitta mycket bra spansk och internationell mat även i mycket små badorter.

Kanarieöarna är populära resmål under hela året. Under sommarmånaderna så är det framför allt spanjorer från fastlandet som kommer hit för att få lite svalka.
Under vintermånaderna är det turister från norra Europa som kommer hit för att få sol och bad.

Ett av Europas mest mystiska folk är Kanarieöarnas ursprungsbefolkning guancherna. De försvann ur historien när spanjorerna erövrade ögruppen på 1400-talet. De lämnade mycket få spår efter sig, men deras kroppar finns kvar i form av mumier. Arkeologiska museer på de flesta av öarna visar då och då upp de här mumierna i sina utställningar.