Publicerad 19 september 2022

I november är det kallt och rått i Sverige. Levande ljus och en filt är mysigt, men visst är det både roligare och härligare att åka på en solsemester? Vi har letat upp de varmaste destinationerna som är bäst att semestra på under november. Kanske kan du passa på att köpa julklapparna på samma gång?

Ganska varmt i november – upp till 22 grader

Om du inte är ute efter den där riktiga hettan, utan nöjer dig med temperaturer runt 20 grader är det dessa resmål du ska satsa på.

Cypern
Cypern är ett av resmålen i Europa där värmen stannar längst. Ön är bland annat känt för sitt fina badvatten. I november är det slutet på säsongen och det är färre turister än tidigare på sommaren. Dagstemperaturen ligger på cirka 22 grader och i havet är det, ja precis, också 22 grader.
Charter till Cypern i november

Madeira
Portugisiska Madeira ligger ute i Atlanten. Här upplever du en storslagen och grönskande natur i kombination med sol och bad på stranden. Temperaturen i november är 22 grader och i havet är det 21 grader.
Charter till Madeira i november

Sydney
Det börjar närma sig sommar på andra sidan jordklotet. I Sydney är november en skön månad med värme upp emot 22 grader dagtid vilket passar för att upptäcka en storstad. I havet är det cirka 21 grader. Är det en extra fin dag har Sydney flera breda sandstränder på nära håll så som Bondi Beach och Manly Beach.
Resor till Sydney
Flyg till Sydney
Hotell i Sydney

Varmt i november – 22 till 28 grader

Älskar du att bada i havet, då behöver du åka till resmål där det är lite varmare. I november finns det många resmål med temperaturer över 22 grader, både på nära och på långt håll. Du bestämmer själv hur långt du vill flyga och hur länge du vill vara borta.

Marocko
Marocko är varmt och behagligt när Sverige är kyligt och mörkt. Med myllrande marknader och exotisk miljö får du något utöver det vanliga. Det är också ett prisvärt resmål där du har mer pengar kvar i plånboken. I november är dagstemperaturen cirka 24 grader och i vattnet är det 17.
Charter till Marocko i november

Egypten
De flesta besöker landet just under vintern då det är ca 25 grader varmt. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna. Här får du mycket för pengarna då hotellen generellt håller en hög standard. Även badkrukor kan bada i november då havet i genomsnitt håller härliga 25 grader.
Charter till Egypten i november

Kanarieöarna
Den spanska ö-gruppen, tio mil utanför Afrikas kust, är alltid ett populärt resmål. Här är stränderna milslånga, sangrian läskande och tapasen smarrig. De vanligaste öarna är Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura. I november ligger dagstemperaturen på 24 grader och i havet är det 21 grader.
Charter till Kanarieöarna i november

Kap Verde
Kap Verde är en ö-grupp med solsäkert klimat och 350 soldagar om året. Här finns det kilometerlånga sandstränder att spendera lata dagar på. På ön Sal finns den bästa badorten, Santa Maria. Vindsurfare från hela världen kommer hit för de perfekta vindarna. Temperaturen dagtid ligger på 27 grader och i havet är det 24 grader varmt.
Charter till Kap Verde i november

Florida
Den här amerikanska solskensstat har härligt väder i november. Hit åker alla sorters människor, och det passar också de flesta. Miami har puls, Orlando nöjesfält och västkusten lugnare sol- och badresmål. Den här tiden på året är dagstemperaturen 27 grader med lite varmare i söder. I havet är det runt 25 grader.
Charter till Florida i november

Hett i november - minst 28 grader

Räcker det inte med värme runt 25 grader är det här resmålen för dig. Här är det minst 28 grader på dagarna i november. Du behöver åka lite längre bort och kanske vara borta två veckor, men värmen får du alldeles säkert.

Thailand
Thailand är ett perfekt resmål vintertid, här får du kritvita stränder, vajande kokospalmer, god mat och avkoppling. Välj mellan många vackra paradisöar och orter som Phuket, Krabi, Khao Lak, Hua Hin och Koh Chang. Dagstemperaturen ligger på 28 grader och i vattnet är det 25.
Charter till Thailand i november

Mexiko
I Mexiko, längs Riviera Maya, lockar stränder och orter i världsklass. Här hittar du till exempel Cancun, Tulum, Cozumel och Isla de Holbox. Förutom sol och bad kan du snorkla i de underjordiska insjöarna, äta mexikansk mat och se pyramiderna efter Mayaindianerna. Njut av skön natur och färgstarka människor. Dagtid är det 28 härliga grader och i vattnet 25.
Charter till Mexiko i november

Dubai
Dubai är en lyxdestination med både hotell och shopping i världsklass. Ibland kallad Mellanösterns svar på Miami. Sola och bada på finkorniga stränder men glöm inte heller att besöka soukerna, traditionella arabiska marknader, åka skidor inomhus eller åka på jeepsafari. Dagtid är det en temperatur på 31 grader och i vattnet 24 grader.
Charter till Dubai i november

Se fler väderguider: