Var är det varmt i december?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: iStock
Det finns många härliga resmål att värma sig i under december. Här får du temperaturen på några av de mest populära vinterresmålen. Vilket väljer du?
Publicerad 26 oktober 2022

Lagom och behagligt, varmt och skönt eller riktigt hett och svettigt? Vad som passar vem är individuellt, därför får du en guide över resmål där medeltemperaturen är det du önskar den ska vara.

Ganska varmt i december – upp till 22 grader

Reser du med barn, har svårt för väldigt varmt väder eller tycker att svensk sommarvärme räcker gott och väl? Då ska du åka till ett resmål som har en temperatur på upp till 22 grader. Det går att ligga på stranden med sol och bad, men vissa dagar kan du behöva både jacka och paraply. Spendera dessa dagar med shopping, aktiviteter och sevärdheter istället. Ett tips är att boka hotell med uppvärmd pool.

Kanarieöarna

Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura har skönt väder året om. December har årets mildaste genomsnittstemperatur med mellan 20 och 22 grader. Varmast är det på turistorterna i södra delarna av Gran Canaria och Teneriffa. Kallast är det på Lanzarote. December är också årets mest regnfyllda månad, men då är det ändå inte många regndagar. På natten kan temperaturen sjunka ner till mellan 16 och 17 grader. Vattnet är mellan 18 och 19 grader varmt.
Charter till Kanarieöarna i december

Varmt i december – 22-28 grader

Åker du utomlands för att få sol och riktigt skön värme ska du åka till ett resmål med en genomsnittstemperatur på 22 till 28 grader. På dessa resmål får du härliga dagar med många soltimmar.

Dubai

Dubai är ett resmål med varmt och skönt väder året om. Behagligast är det under vintern, eftersom det nästan blir för varmt att ligga på stranden under sommarhalvåret. I december är det mellan 23 och 26 grader och vattentemperaturen ligger på mellan 21 och 23 grader. Under de här månaderna kommer det som mest regn och på kvällarna kan temperaturen ligga på runt 13 till 16 grader.
Charter till Dubai i december

Kuba

Kuba lockar främst under vintern med ett tropiskt klimat. På sommaren är det varmare, men också orkansäsong och mycket regn. I december har badorten Varadero 25 till 27 grader varmt. Badvattnet är nästan lika varmt som luften, vilket inbjuder till härliga bad. På natten sjunker graderna till runt 20 grader.
Charter till Kuba i december

Kap Verde

Kap Verde är solsäkert året om och är en ögrupp utanför Afrikas kust. Dock kan det blåsa en hel del. I december är temperaturen mellan 24 och 25 grader och det regnar i princip aldrig. Vattentemperaturen ligger en eller två grader lägre och bjuder in till svalkande bad. På natten är temperaturen 21 i december.
Charter till Kap Verde i december

Mexiko

Mexiko är ett stort land med varierande temperatur. Under vintern är det högsäsong i de populäraste badorterna och december har 28 grader varmt. Det är 25 grader i vattnet året om. Under våren och sommaren är det regnperiod och under sommaren och hösten är det orkansäsong.
Charter till Mexiko i december

Hett i december – minst 28 grader

Till de här länderna åker du om du klarar av riktigt varmt väder. Här får du tropiska resmål med temperaturer över 28 grader. Se till att ha luftkonditionering på rummet och ladda med mycket solskydd och bra stråhatt. Det kan vara bra att ta en paus i skuggan mitt på dagen och ofta “svalka” sig i vattnet.

Phuket

Thailand har tropiskt monsunklimat med tre årstider. Phuket är ett av vinterns populäraste resmål och december är en torr och “sval” årstid med nordmonsun. Medeltemperaturen ligger på 31 grader och det är nästan ingen risk för regn. Här hittar du riktigt skönt badvatten med mellan 26 och 27 grader. På natten är temperaturen runt 23 grader.
Charter till Phuket i december

Maldiverna

Maldiverna har tropiskt klimat med hög temperatur och luftfuktighet året runt. I december visar termometern 30 grader på land och 27 grader i vattnet. Under den här månaden är det nästan inget regn på de norra öarna. De södra öarna har regn under november till mars.
Charter till Maldiverna i december

Mauritius

Mauritius har tropiskt klimat med skön värme året om, men varmast under vinterhalvåret. I december är det 29 grader på dagen och 22 till 23 grader på natten. Vattentemperaturen är ungefär samma året om och ligger på mellan 25 och 27 grader.
Charter till Mauritius i december

Dominikanska republiken

Dominikanska republiken har tropisk värme året om. I december är värmen som mest behaglig med 29 grader vid kusten och bara lite regn. Vattentermometern visar härliga 25 grader. På natten är det mellan 19 och 20 grader.
Charter till Dominikanska republiken i december

Aruba

Aruba är en kargig ö med ganska jämn varm temperatur året om. I december är det större risk för regn, men då handlar det om enstaka skurar. Temperaturen ligger runt 29 grader och i vattnet är det 25 grader. Sköna vindar blåser från havet vilket gör att det aldrig känns för varmt. Nattetid visar termometern 21 till 22 grader.
Charter till Aruba i december

Se alla charterresor på Reseguiden

Jämför alla charterresor i december
Alla sista minuten-resor

Se fler väderguider:

- Var är det varmt i november?
- Var är det varmt i januari?
- Var är det varmt i februari?
- Var är det varmt i mars?


Erbjudanden – Sol & bad