Resor till Punta Cana, Dominikanska republiken

Resor till Punta Cana, Dominikanska republiken

Om Punta Cana

Punta Cana på Dominikanska Republiken erbjuder en fem mil lång sandstrand, lugnt vatten och många bra hotell. Orten är också känd för sina fina golfbanor och för sin romantiska miljö. Det här resmålet passar alla. Högsäsong januari till mars.

Jämför paketresor till Punta Cana

Flyg till Dominikanska republiken när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Punta Cana

Om Punta Cana Dominikanska republiken, Karibien

De vita sandstränderna sträcker sig mil efter mil, och det är mellan 25 och 30 grader varmt under hela året. För oss i norr är Punta Cana-kusten rena paradiset.

Många hotell ligger avsides och har egna stränder men det finns också några badorter, bland annat Bávaro, El Cortecito, Juanillo och Uvero Alto. När du bor här i Punta Cana så kretsar de flest aktiviteterna kring naturen och djurlivet. Det finns flera aktivitetsområden där du kan rida, gå i grottor, köra buggy eller åka zip-line. De södra delarna av Punta Cana ligger vid Karibiska havet medan de norra delarna ligger vid Atlanten. På båda kusterna kan du dyka och snorkla, beroende på var du bor så kan du se korallrev, hajar, rockor och delfiner.

En av de märkligaste sevärdheterna i hela Karibien är byn Altos de Chavon, ca fem mil från Punta Cana. När man går på gatorna här så tror man att man är i en medeltida italiensk by, komplett med en en katolsk kyrka, överväxta murar och ruinerna av en romersk amfiteater. Men allt här är skapat på 1980-talet av en Hollywood-kändis samt lokala konstnärer.

Poolområdet på morgonen
1 / 4
4 / 4
Thinkstock

Punta Cana vs Bayahibe/Dominicus

Dominikanska republiken M4sta86, 4 dec. 2022
Updaterad av M4sta86 för 1 år sedan
0
Hej Som rubriken lyder så vill jag ha åsikter om dessa 2 ställen. Någon som besökt båda och kan jämföra? Vad jag förstått är att Bayahibe är 100% skyddat mot sjögräs vilket är ett stort plus. Men i övrigt? Städerna som helhet? Stränderna? Alla fördelar/nackdelar mottages gärna

Från Punta Cana till Samana billigt

Dominikanska republiken Lellan_, 22 nov. 2015
Updaterad av Kricke87 för 7 år sedan
6
Hej! Jag och min man ska flyga till Punta Cana nu i jul och därifrån ska vi ta oss till Samana. Vi undrar nu hur vi relativt enkelt och billigt kan ta oss från Punta Cana till Samana. Enligt hotellet ska taxi kosta cirka 350 dollar (enkel tur). Vi tycker detta pris är väl saftigt. Har någon ...

Punta Cana 8-22 dec.

Dominikanska republiken Stretford, 24 nov. 2016
Updaterad av Stretford för 7 år sedan
0
Hej, Någon kvinnlig resenär som åker till Punta Cana, Dominikanska Republiken i typ mitten av december och vill ha lite sällskap ibland? Hör av dig.

Höga vågor i Punta Cana?

Dominikanska republiken Janlahti, 4 nov. 2016
Updaterad av Janlahti för 7 år sedan
0
Funderar på att åka till Punta Cana i vinter. Hur ser det ut med vindarna där? Är det höga vågor? Vågar man låta småbarn bada där? Har tidigare varit i Playa Dorada och där var vågorna perfekta.

Dominikanska Punta cana?

Dominikanska republiken Ev3, 24 juli 2016
Updaterad av Ev3 för 8 år sedan
0
Vi har åkt några gånger till Thailand men känner nu att testa nått nytt. Åker med 2 barn på 3 och 10 år. Har kollat på resor till dominikanska och hittat bra och fina hotell i punta cana,men finns de saker att göra på kvällarna ,finns de marknader och shopping gator? Köp center ? Som i ...

Puerto Plata eller Punta Cana?

Dominikanska republiken Emelieli91, 26 okt. 2015
Updaterad av Monk för 8 år sedan
1
Jag sitter och letar resa till november. Har efter mycket om och men bestämt mig för Dominikanska Republiken men kan inte bestämma mig för Puerto Plata eller Punta Cana.. Har hört att Punta Cana bara är hotellanläggningar och att det inte finns något att göra utanför hotellen, stämmer det? Dock ...