Tips om Dominikanska republiken

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Dominikanska Republiken i Karibien lockar med fantastiska sandstränder, svängig merengue och skaldjur i världsklass. Här finns något för alla plånböcker. Besök gärna Cabarete, Las Terrenas och Samana. Varmt året runt, minst regn november – maj.

Frågor & svar om Dominikanska republiken

Punta Cana vs Bayahibe/Dominicus

Dominikanska republiken M4sta86, 4 dec. 2022
Updaterad av M4sta86 för 8 veckor sedan
0
Hej Som rubriken lyder så vill jag ha åsikter om dessa 2 ställen. Någon som besökt båda och kan jämföra? Vad jag förstått är att Bayahibe är 100% skyddat mot sjögräs vilket är ett stort plus. Men i övrigt? Städerna som helhet? Stränderna? Alla fördelar/nackdelar mottages gärna

Dominikanska Republiken på egen hand

Dominikanska republiken Emigan, 7 aug. 2021
Updaterad av Kricke87 för 1 år sedan
3
Hej FUnderar på att besöka Dominikanska Republiken runt jul och nyår med familjen, två barn 16-17 år. Tänkte boka själv flyg och boende, ej charter. Någon som har gjort liknande resan. Läser att man ska helst inte lämna hotelområderna pga osäkerheten. Är det verkligen så illa?

Dominikanska kring nyår

Dominikanska republiken Widerbergjonas, 23 nov. 2019
Updaterad av Widerbergjonas för 3 år sedan
0
Drar till dominikanska republiken över nyår å en bit in i januari! Någon annan som är där och vill mötas upp? Och/eller någon som har några kul/bra tips att se/göra? Kommer huvudsakligen vara i punta cana.

Blomstertid Dominikanska?

Dominikanska republiken Charlott1, 29 juli 2019
Updaterad av Kricke87 för 3 år sedan
1
Hej! Har någon information om när blommor och växtlighet är som bäst på Dominikanska republiken? Jag och en väninna åkte för några år sedan och då sa någon att det inte började blomma förrän jan-feb (inga orkidéer i naturreservatet..) Jag funderar nu på att åka dit igen och undrar då...stämmer ...

Evelop air

Dominikanska republiken Peter_parker, 24 apr. 2019
Updaterad av Peter_parker för 3 år sedan
0
Erfarenheter av detta bolag? Blandade recensioner på TA.

Hur är stränderna

Dominikanska republiken Belleboo, 23 feb. 2019
Updaterad av Belleboo för 3 år sedan
0
Hej! Familjen här hemma har funderat på att åka till dominikanska republiken. Just nu har vi hittat fina hotell nära Puerto Plata men hur är stränderna där. Jag har fått för mig att stränderna vid Punta Cana har blåare vatten och vitare sand, men hur är det egentligen? Vi letar helt enkelt efter ...

Utforska ön

Dominikanska republiken Anbo, 3 jan. 2019
Updaterad av Anbo för 4 år sedan
0
Vad ska man se i Dominikanska republiken? Vi ska bo i punta cana och vill gärna åka på utflykter för att se mer av ön. Åker med fritidsresor i februari.

Passets giltighets tid efter hemkomst

Dominikanska republiken Stennis, 27 apr. 2018
Updaterad av Stennis för 4 år sedan
4
Hej på Er alla glada resenärer, nu sitter ni säkert och planerar nästa resmål, precis som jag. I september 2018 ska jag resa till Bur Dubai, när man lusläser infon från resebyrån så står det att man MÅSTA ha ett pass som gäller till minst sex ( 6) månader efter hemkomsten. Vem kan ge ett klart ...

Vädret i november?

Dominikanska republiken Sandrakne, 17 mars 2018
Updaterad av Frodo för 4 år sedan
2
Hej! Jag och min sambo funderar på att åka till Punta Cana i mitten/slutet av november i 2 veckor.. Någon som har varit där då och kan berätta hur vädret har varit? Precis som många andra har jag läst att vädret kan vara lite halvdant.. Tacksam för svar!

Provisoriskt pass???

Dominikanska republiken Xzwzx, 7 jan. 2018
Updaterad av Birgere för 5 år sedan
12
Hjälp! Finns det någon som åkt till D.P. Med provisoriskt pass??? Eller någon som vet om det är möjligt??? Har bokat en resa till D.P. Det gick ”lite snabbt” hann inte med att ”tänka efter”! Jag vet att passet måste vara giltigt i 6 månader ef. hemresedagen. Mitt pass gäller bara i 5 månader. ...

valuta

Dominikanska republiken Toande, 26 dec. 2017
Updaterad av Kricke87 för 5 år sedan
2
vilken valuta e bäst i dominikanska rep, dollar eller deras peso , vi åker om 12 dag , nån mer som ska dit

tips på saker att göra

Dominikanska republiken Toande, 6 jan. 2018
Updaterad av Laila67 för 5 år sedan
1
nån som varit el ska till dominikanska republiken som har lite tips på saker att göra el se som man ej får missa , skriv mer än gärna , vi ska till punta cana

Om Dominikanska republiken Karibien

Här finns mil efter mil med vita sandstränder och ett varmt och härligt klimat året runt. Det är inte så konstigt att Dominikanska republiken är ett så populärt resmål.

De populäraste områdena är Puerto Plata och Playa Dorada på nordkusten och Punta Cana i öster. Det är här de flesta hotellen och sevärdheterna finns.

Även om du väljer att bo med all inclusive så finns det ofta lokala maträtter att prova. Många rätter innehåller massor av avocado, den sötpotatis-liknande maniokan och mosade platano-bananer.

De flesta åker till Dominikanska republiken för att slippa vardagens tidshets. Men det finns en sevärd klocka i huvudstaden Santo Domingo för dig som har tid över. Soluret El Reloj de Sol de Santo Domingo är den äldsta klockan på de amerikanska kontinenterna. Det har varit i gång sedan 1753.

1 / 4
Thinkstock
Turkos vattensport
3 / 4