Backpacka i sydamerika

20 sep. 2014 23:10
Visningar: 3970
Hej!

Var tidigare inne på att backpacka i Sydostasien, men nu när en vän vill följa med funderar vi på Sydamerika! Verkar riktigt häftigt! Något tips på resrutt? Vi vill åka första dagarna i januari, åka till karnivalen i Rio och sen hem i mars någon gång.

Är det alldeles för optimistiskt att tro att en ska kunna resa Arlanda-Costa Rica- Panama - Colombia - Ecuador - Peru - Bolivia och Rio (anläda till karnivalen den 13/2) på 5 veckor? Kändes tight va? Vill verkligen till Costa Rica och karnivalen. Har ingen annan möjlighet än att resa jan-mars!

Berätta annat. Resrutt? Budget? Er topp-tre??
21 sep. 2014 08:34
Utan att ha gjort den resan, JA det är för optimistiskt. Du kommer att få använda all tid bara till att resa.
Om du verkligen vill till Costa Rica, bara har 5 veckor och vill vara i Rio till karnevalen blir mitt tips:

Res runt i Costa Rica och Panama i 5 veckor, de är små länder med korta avstånd, så dem hinner du med, och flyg sen till Rio därifrån.
21 sep. 2014 09:36
Har uppfattat att det är så dyrt att flyga i Sydamerika? Annars får vi kanske strunta i karnevalen och ta det en annan gång i livet! Är det isåfall för kort tid för costa rica - panama - colombia - ecuador -Peru - Bolivia - Rio? Blir ca 2,5-3 månader som sagt! :)
Av Jonas73
21 sep. 2014 13:33
Jag håller med Gunillad. Om du vill besöka både Costa Rica och karnevalen i Rio så res runt i Costa Rica och Panama i 5 veckor och flyg till Rio. En multistop flygbiljett med sträckorna Stockholm- San Jose, Panama City – Rio de Janeiro och Rio de Janeiro - Stockholm kostar från cirka 13 000 kr.

Även om du sparar karnevalen till en senare resa känns 2,5 – 3 månader alltför kort för att hinna med att resa Costa rica - Panama - Colombia - Ecuador - Peru - Bolivia – Rio. Avstånden i Sydamerika är stora och vägarna dåliga. Om Costa Rica är det land som du helst vill besöka så bör du nog begränsa dig till exempelvis Costa rica, Panama, Colombia och Ecuador för att hinna uppleva länderna som du besöker och slippa stressa.
Av Villa18
2 nov. 2014 13:11
Kan tipsa om företaget Say haueque, ett argentinskt företag som hjälpte oss med att boka 5dagars jeeptur i Bolivias saltöknen ett måste! De har även billigare flygbiljetter i
Sydamerika än vad vi hittade på nätet. Vi fick hjälp av dom att boka sovplatser/bussbiljetter
när vi var och vandrade i Patagonien oxå. Allt fungerade kanonbra!
Carnevalen i rio är ett måste! Tänk på att boka boende snarast då det är fri prissättning för att kunna bo några nätter och väldigt fullbokat överallt.