Rio i sept - fråga om väder samt flyg inom Sydamerika

Av Yuzu
13 dec. 2011 23:51
Visningar: 1435
Vi är lite inne på att åka till Rio de Janeiro i september. Vad jag förstått är det vinter/vår där då. Vad kan vi vänta oss för temperaturer ungefär? Är det mycket regn?

Sen undrar jag också om nån har erfarenhet av flygbolagen som kör i Sydamerika. Om man t.ex vill flyga från Riotrakten till Lima i Peru eller Santiago i Chile eller Buenos Aires i Argentina. Är flygen bra och är det säkert att boka? Är det dyrt?
Av Elena39
14 dec. 2011 07:29
hejsan, jag har varit i rio 2 olika gånger under september månad, och vädret ligger runt 25-30 gr, men kan gå ner till 20 gr, men det är nästan alltid varmt, så jag kan säga att det är i värsta fall som en varm svensk vår, men oftast som en varm svensk sommar, kan regna emellanåt, när det gäller att flyga inom sydamerika, så kolla med brasilianska flygbolaget TAM, men även med KLM, Lufthansa, dom bolagen är säkra, jag har åkt många ggr, med alla 3 bolagen, vid fler frågor så hör gärna av dej.
Av Hawaii
14 dec. 2011 15:23
De stora bolagen i Syd-Amerika: GOL och TAM (Brasilien) och LAN Airlines (Chile). LAN har dotter-bolag i andra Syd-amerikanska länder, t.ex. Peru, Argentina och Colombia. Alla flyger med moderna flygplan.
29 jan. 2012 13:38
Vi flyger inrikes i Brasilien just nu och använder GOL, hittils bara bra upplevelser, moderna plan och bra service. Kommer även att flyga med dem till Santiago. Vi köpte ett flygpass, kolla det. Det blir billigare, men måste göras hemifrån.